Tady buch zdůraznil K20D, s K10D tady čtu pořád něcojasanek píše: 1) Pentax se v poruchovosti nijak nelisi od jinych znacek.

Mno, ehm... zrovna si vybírám nějaké telátko zoom a u Px jsem nepochodil. Vyhovoval by mi tak asi starej Canon EF 100-400/4, 5-5,6 L IS USMjasanek píše: 4) Dostupnost objektivu i prislusentstvi slusna.

Tak pod tohle se podepisuju, tohle byl přesně důvod, proč jsem místo 40D bral K20D. Na moji ruku má K20D asi tak o 300% lepší ergonomii než 40D (dokud jsem je neměl v ruce, vypadali oba téměř stejně). Prostě jsem je měl oba v ruce a ta K20D mi k ní přirostlajasanek píše: Co se tyce vyberu, tak chybu neudelas ani s jednim, kvalitni fotoaparaty jsou to oba dva, kazdy ma sve silnejsi a slabsi stranky. Ve vysledku vyjdou priblizne nastejno, zavisi na fotografovi a jeho potrebach. Takze pokud se nemuzes rozhodnout, tak si je osahej a vyber srdcem.

IMO problémy s K20D začnou, až vyjde nová K-7 a k ní objektivy s nějou novou fíčurou (turbo SDM a 5 decibelů, MP3 player, vodotrysk..). Zpětná podpora kompatibility je u Px tradičně mizerná (zeptal bych se majitelů K10D) a taky od nich nečekám nic převratného, co by konkurence neměla na trhu už rok (BTW v mém konkrétním případě fps, HD video jsou zbytečné, takže mě ke Canonu/Nikonu nic extra netáhne).