Rychlé řešení:
1. nastavit předsklopení zrcátka (2 s).
2. vyklopit interní blesk
3. na blesk nasadit neprůsvitnou "čepičku".
4. stisknout spoušť (udělá se předblesk)
5. sundat "čepičku"
6. hlavní záblesk vestavěného blesku odpálí po 2 vteřinách externí blesk
Není to sice vůbec akční a v hledáčku 2 sekundy nic nevidíme, ale v atelieru to nemusí vadit.
Pozn.: Můžeme poštelovat korekci interního blesku na -2, možná to bude fungovat (nezkoušel jsem), jinak interní blesk bude svítit na 100%.
Predblesk u interniho blesku
Moderátor: Moderátoři
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Problem jsem nakonec vyresil timto udelatkem:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.6201
Vse funguje naprosto perfektne se vsemi objektivy.
Vse funguje naprosto perfektne se vsemi objektivy.
Naposledy upravil(a) phoenix100 dne 10 dub 2009, 10:31, celkem upraveno 1 x.
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
zdar.. akurat som chcel popytat sa na ext blesk a ci sa da fotit bez predblesku interneho..phoenix100 píše:Problem jsem nakonec vyresil timto udelatkem:
Vse funguje naprosto perfektne se vsemi objektivy. [/url]
povodne som ext odpaloval predbleskom, ext bol pordriadeny, myslim, a vysledok taky ze predblesk osvietil scenu a ext tiez. niekedy to je + niekedy nanic.. pred casom som chcel dokupit kiesi kable a tak nadialku odpalovat ext bez akehokolvek zablesku, no nefungovalo by TTL, pentaxacke kable neboli k maniu, volal soom potom do penatxu, tam mi povedali ze na to nepotrebujem kable, ze to funguje na k20 pohoda, tak som to doma skumal a jedine k comu som dospel je to, ze som zmenil nastavenie v menu, niuekto to vyssie pisal, teda vysledok taky ze int bleskne - zablesk na fotku vplyv nema ziadny , a odpali sa ext.. nedocital som sa nikde vsak, o com ma presviedcali v pentax shope, ze sa to da bez akehokolvek int zablesku.. tak sa chem len utvrdit, ci to je naozaj tak..
tamto to udelatko sa v praxi prejavuje tak, ze po stlaceni spuste sa miesto predblesku na int blesku vysle signal k ext a ten sa odpali? dobre tomu rozumiem? to by ma celkom zaujimalo..
inak nevadilo by mi to riesenie s int predbleskom, ked nema vplyv na vysledok, ale ext blesk sa neodpali ked som v nejakom uhle kde ten predblesk "nevidi"-- co nie je zriedkave.. a tutok pri tom udelaktku citam ze odpali ext blesk aj cez stenu, ci zavrete dvere.. to by bolo cool..
diik a pekny den vospolok
svetu mier!
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tohle radiove odpalovani je zcela jednoduche, vysilac ktery se nasazuje do sanek na tele fotaku ma jen stredovy kontakt a tim padem zadny predblesk nehrozi. Z toho ale plyne, ze s mnozstvim svetla si musis poradit uz sam, na TTL zapomen, vse se nastavuje manualne.
Vyhoda je v kombinaci treba s levnym studiovym zableskem s pilotnim svetlem a hlavne s moznosti regulace vykonu zablesku, da se s tim naucit fotit staticke veci vcelku rychle.
A poridit si takovy maly atelier neni nic draheho, ja to poskladal za priblizne 7kKc a mam 2x studiove zablesky s vykonem 180WS a regulaci az na 1/16 vykonu, radiove odpalovani (vysilac a 2x prijimace, triggery), 2x softboxy 90x60cm, jeden levny blesk s optokostkou, uchytem a destnikem a dva stojany pro zablesky. Ty byly nejdrazsi, kupoval jsem je v CR a prisly na ~1.600,-Kc. Na blesk s destnikem jsem pouzil levny starsi tripod, neni v uvedene cene.
Az na to, ze softboxy jsem pouzil mozna zbytecne velike (jsou opravdu velke jak krava a rozebirat se mi je pokazde nechce ;)..), plna spokojenost, za ty penize super kauf (eBay).
Vyhoda je v kombinaci treba s levnym studiovym zableskem s pilotnim svetlem a hlavne s moznosti regulace vykonu zablesku, da se s tim naucit fotit staticke veci vcelku rychle.
A poridit si takovy maly atelier neni nic draheho, ja to poskladal za priblizne 7kKc a mam 2x studiove zablesky s vykonem 180WS a regulaci az na 1/16 vykonu, radiove odpalovani (vysilac a 2x prijimace, triggery), 2x softboxy 90x60cm, jeden levny blesk s optokostkou, uchytem a destnikem a dva stojany pro zablesky. Ty byly nejdrazsi, kupoval jsem je v CR a prisly na ~1.600,-Kc. Na blesk s destnikem jsem pouzil levny starsi tripod, neni v uvedene cene.
Az na to, ze softboxy jsem pouzil mozna zbytecne velike (jsou opravdu velke jak krava a rozebirat se mi je pokazde nechce ;)..), plna spokojenost, za ty penize super kauf (eBay).
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
alchymister: ano je to tak, zmacknes spoust a blesk pali.. akorat jak psal spachal, je potreba exponovat manualne. Co se tyce dosahu, zkousel jsem odpalovat ze vzdalenosti cca 10 metru pres dve steny a slo to v pohode - cinani na normy moc nedaji takze ten vyykon vysilace asi moc neomezuji )
spachal: muzes sem prosim hodit link na ta svetla?
spachal: muzes sem prosim hodit link na ta svetla?
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Muzu, je to tento shop: http://stores.ebay.co.uk/LinkDelight-Ph ... idZ2QQtZkm
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie