Proč je K20 levnější než GX20

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 19 bře 2009, 00:55

chalejkum píše:...no myslim ze k20d i gx-20 maji stejny snimac jak vyrobcem tak i velikosti...jenom marketing a to "kolik toho muzem nalhat" se lisi...asi vychazi z toho ze maximalni mpx 15,1 vs efektivni 14,6 - 14,5 :)...

hezky den

PS k tem algoritmum...stejne do urciteho bodu je zaznamenavani obrazu skrze snimac u vsech rovnaky a pak nastava komprese s urcenim pripony /zjednodusene ;)/ - mluvime-li o raw jako takovem...a proto porovnavat kvalitu cipu podle barevneho nadechu se mi zda docela usmevne :)
No jasne, ale ak sa DxO chvali laboratornymi testami, tak tam maju byt aj laborotarne hodnoty. To uz mozem aj spravovavat marketinogvematerialy :)

S druhou castou plne suhlasim, ale su tam aj ine kategorie, ktore su podstatnejsie :)
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 20 bře 2009, 10:04

vjaceslav píše:
kordoz píše:Nieco na tom bude, DXO ma porovnanie kvality senzorov zalozenych
na realnych foto v RAW:

Samsung GX-20 je na 14 mieste
Pentax K10D je na 15 mieste
Pentax K20D je na 21 mieste
http://www.dxomark.com/index.php/eng/I ... 2)/Samsung

Tak a nad tymto si lamem hlavu uz dlhsie. GX-20 skoncila hodne vysoko a K20D hodne nizko. (Neberte ma uplne za slovo) Vzdy som si myslel ze tie senzory co maju su identicke. Ale ked si pozriem rozlisenie jedneho a potom druheho tak su tam uplne ine data

4688 x 3124 ma Pentax K20D
4864 x 3136 ma Samsung GX-20

a potom mi vychadza ze bud soudruzi z DxO spravili niekde chybu (co by pri ich renome sa nemalo urcite stat) alebo a co je horsi pripad, stoji cele DxO za prd.

Je tu aj tretia moznost a to ze som este malo osvieteny a niekto z Vas sa najde a mi to trochu vysvetli :)
DxO len nevedelo spravne demozaikovat RAW so Samsungu a zobrali do uvahu vsetky data zo senzoru, nie len tie, ktore obsahovali obrazovu informaciu, ale aj cierny pas, ktory informaciu neobsahoval. Ked si otvorite v nedokonalom RAW editore RAW s K20D tiez vam ho nacita ako 4864 x 3136 a cast z obrazku nebude niest obrazovu informaciu, ale len cierny pas. Testy na DxO su iba orientacne a uz bolo rozoberane na viacerych zahranicnych forach, ze udaje z RAW nie su analyzovane celkom spravne. Ja osobne by som sa podla DxO vobec neriadil. Nie len v PX, ale aj v N/C maju paradoxne udaje.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“