Umožňuje K10 přednastavit hodnoty, kde se třeba jen otočením hlavního "kolečka" změněj hodnoty tak, že už se nemusí do menu ?
Příklad :
1. M, 0,5", F6,3, ISO 400, blesk na druhou lamelu
2. Av, F6,3, ISO 200, blesk normal
Byl jsem poprvý fotit diskotéku a byla to honička pořád přehazovat nastavení, když si někdo řekl o "portrét".
Dík, BlackM
Přednastavení hodnot pro rychlou změnu
Moderátor: Moderátoři
Přednastavení hodnot pro rychlou změnu
K100 - > K10 - > K5
Díky, to by mohlo pomoct.
A doplňující otázka :
Pokud chci blejskat s externím bleskem na druhou lamelu, musím u svýho Metze nastavit v menu "REAR ON". Zároveň musím v menu K10 nastavit blejskání na druhou lamelu.
Pokud si ale na levém horním kolečku přednastavím pozici USER s hodnotami pro portrét a budu chtít blejskat normálně, stačí když to bude změněný v K10, nebo musím dát i v blesku REAR OFF ?
Při samotným focení mi to přišlo, že stačí měnit nastavení v K10 a i kdyby to blejskalo na druhou lamelu, tak byly výsledky přijatelný, protože časy vycházely kolem 1/60...
A doplňující otázka :
Pokud chci blejskat s externím bleskem na druhou lamelu, musím u svýho Metze nastavit v menu "REAR ON". Zároveň musím v menu K10 nastavit blejskání na druhou lamelu.
Pokud si ale na levém horním kolečku přednastavím pozici USER s hodnotami pro portrét a budu chtít blejskat normálně, stačí když to bude změněný v K10, nebo musím dát i v blesku REAR OFF ?
Při samotným focení mi to přišlo, že stačí měnit nastavení v K10 a i kdyby to blejskalo na druhou lamelu, tak byly výsledky přijatelný, protože časy vycházely kolem 1/60...
K100 - > K10 - > K5