Opustit K20D pro K-7?
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
Opustit K20D pro K-7?
Přátelé, stalo se Vám to taky? Omarodil jsem na K-7... ale neumím "opouštět staré věci pro nové" a prosím radu: odmítám dát svoji opečovávanou K20 protiúčtem, aby ji pak kdekdo ošmatával a prášilo se na ni v pochybné vitrině (navíc za nějakých 10tisíc). Ovšem potřebuju dát dohromady 15 - 20 tisíc, aby to tolik nebolelo. Takže: je lépe nabídnout set s 18-55 II (záruka ještě rok) a doplnit nějaký telezoom (třeba Tokina AT-X 24-200 AF) nebo Ltd sklo (třeba nová DA 35 Macro) nebo rovnou zkusit přidat nový DA 60-250 SDM a mít reservu? Nebo myslíte, že je vhodné nabídnout jen tělo ve firemním balení za řekněme 12tisíc a cokoliv dalšího zkoušet zvlášť? Vhodil jsem zkušební balonek na Paladix (sestavu) a mailovali i telefonovali mi akorát magoři, co navrhovali cenu do 6000, když nepočítám obligátní Nigerii, co chtěla všechno. Neporadíte? Vím, že jsem trochu OT, ale...
Pavel
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Opustit K20D pro K-7?
Mě se to stalo také - a já jsem zrušil vše co šlo abych ho koupil ... Canon mám ještě doma a nikdo ho nechce - ale K-7 za to stála ...Pavel41 píše:Přátelé, stalo se Vám to taky? Omarodil jsem na K-7... ale neumím "opouštět staré věci pro nové" a prosím radu: odmítám dát svoji opečovávanou K20 protiúčtem, aby ji pak kdekdo ošmatával a prášilo se na ni v pochybné vitrině (navíc za nějakých 10tisíc). Ovšem potřebuju dát dohromady 15 - 20 tisíc, aby to tolik nebolelo. Takže: je lépe nabídnout set s 18-55 II (záruka ještě rok) a doplnit nějaký telezoom (třeba Tokina AT-X 24-200 AF) nebo Ltd sklo (třeba nová DA 35 Macro) nebo rovnou zkusit přidat nový DA 60-250 SDM a mít reservu? Nebo myslíte, že je vhodné nabídnout jen tělo ve firemním balení za řekněme 12tisíc a cokoliv dalšího zkoušet zvlášť? Vhodil jsem zkušební balonek na Paladix (sestavu) a mailovali i telefonovali mi akorát magoři, co navrhovali cenu do 6000, když nepočítám obligátní Nigerii, co chtěla všechno. Neporadíte? Vím, že jsem trochu OT, ale...
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...
pevel41: ...áno, K10 som si nechal...nevidím dôvod sa jej zbaviť za pár eur...
K7 neprináša podľa mňa nič výrazne lepšie aby ju stálo za to vymeniť za K20, K10 podáva z môjho pohľadu vyrovnanejší výstup, K7 jemáličko rýchlejšia....
K10 bola moje prvé DSLR telo, prechod z EVF Fuji S7000 bol kvalitatívne výrazný, prechod z K10/K20 na K7 je len kozmetický...
K7 neprináša podľa mňa nič výrazne lepšie aby ju stálo za to vymeniť za K20, K10 podáva z môjho pohľadu vyrovnanejší výstup, K7 jemáličko rýchlejšia....
K10 bola moje prvé DSLR telo, prechod z EVF Fuji S7000 bol kvalitatívne výrazný, prechod z K10/K20 na K7 je len kozmetický...
-
- Pokročilý uživatel
Pokial sa nechcete pustit do fotenia dynamickych scen ako je sport, beziace psi a deti tak asi ani nie je dovod menit...financna strata z predaja K20D a kupy novej K7 je asi dost vysoka...aspon ja osobne keby som mal K20D tak by som ju za K7 vymenil len keby som mal pre nu tolko prace aby si na seba zarobila...
MZ-5n s MF matnicou, Tokina 35-200/3.5-4.5
Pavel41: K LEPSIM FOTKAM TI TO NEPOMUZE!!!
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
-
- Významný člen
No, přátelé, díkes. Je to už druhá vlna té choroby (poprvé mi to rozmluvil syn, i když "jenom Nikonista" a navíc on sám letos upgradoval na D300 ) a asi jsem si to ptřeboval trochu probrat...
Jak říká - tuším - kolega Holman (nelitoval bych asi, ale ztrátová transakce a určitě ne rozumná...) - a moc dynamiky si neužiju se svojí artrózou .
Takže možná - když dožiju další inovaci na K-8?
Jak říká - tuším - kolega Holman (nelitoval bych asi, ale ztrátová transakce a určitě ne rozumná...) - a moc dynamiky si neužiju se svojí artrózou .
Takže možná - když dožiju další inovaci na K-8?
Naposledy upravil(a) Pavel41 dne 14 říj 2009, 19:02, celkem upraveno 1 x.
Pavel
Já bych do upgrade šel v závislosti na tom, jak jsi na tom finančně. Super volba, když budeš chtít druhé tělo. Za cenu prodeje skla bych o tom rozhodně neuvažoval.
Na K7 mě láká ze všech nově přidaných funkcí hlavně nový display. Dále video a vylepšení AF.
Nicméně.... musim trochu smutně prohlásit, že kdyby K7 vyšlo s 12megovým čipem Sony, jako Kx (který mimochodem považuju za nejlepší APS-C čip vůbec, těsně za ním je 10 MPX Sony CCD z K10D) a ušetřené penízky za Samsung čip narvali do ještě lepšího AF nebo integrované WiFi, byla by to pro mě K7 jasná volba.
- pro mě je jiné tělo, které nepovažuji za tak dobře povedené, jako v případě K10/20D. Taky mě (za velmi krátký test) úplně nepřesvědčil výběr ostřícího bodu, který používám v podstatě neustále.
Takže je to jasné... (z mého subjektivního pohledu od K20D). Funkce, které považuji za zbytečné nezmiňuji.
+- stejná obrazová kvalita
+- stejný šum
+ lepší display
+ lepší autofokus
+ lepší závěrka
+ natáčení videa
+ lepší LV
- jiné tělo
/nutnost kupovat i nový grip
/jiné baterie
/ pro mě mnohem horší design těla
Stejné +- si napiš na papír i ty podle svého. A bude Ti jasno, zda to smysl má nebo ne.
Kdyby jsem byl na Tvém místě, určitě bych neměnil...
Na K7 mě láká ze všech nově přidaných funkcí hlavně nový display. Dále video a vylepšení AF.
Nicméně.... musim trochu smutně prohlásit, že kdyby K7 vyšlo s 12megovým čipem Sony, jako Kx (který mimochodem považuju za nejlepší APS-C čip vůbec, těsně za ním je 10 MPX Sony CCD z K10D) a ušetřené penízky za Samsung čip narvali do ještě lepšího AF nebo integrované WiFi, byla by to pro mě K7 jasná volba.
- pro mě je jiné tělo, které nepovažuji za tak dobře povedené, jako v případě K10/20D. Taky mě (za velmi krátký test) úplně nepřesvědčil výběr ostřícího bodu, který používám v podstatě neustále.
Takže je to jasné... (z mého subjektivního pohledu od K20D). Funkce, které považuji za zbytečné nezmiňuji.
+- stejná obrazová kvalita
+- stejný šum
+ lepší display
+ lepší autofokus
+ lepší závěrka
+ natáčení videa
+ lepší LV
- jiné tělo
/nutnost kupovat i nový grip
/jiné baterie
/ pro mě mnohem horší design těla
Stejné +- si napiš na papír i ty podle svého. A bude Ti jasno, zda to smysl má nebo ne.
Kdyby jsem byl na Tvém místě, určitě bych neměnil...
-
- Významný člen
miky_lbc: Jasně. Víš, problém je (byl?) spíše v tom, že volba není otázkou jen racionální úvahy a příp. finanční rozvahy. Emoce - ty s námi cloumají víc, než přiznáme (viz zuřivé diskuze i zde okolo nových modelů - a právě proto, že volit Pentax je víc věc srdce, než hlavy ) a proto jsem se svěřil. Dobře jsem udělal. Znovu: dík.
Pavel
Ale to přece není vůbec špatně... všechno tohle okolo je z velké části o emocích.Pavel41 píše:miky_lbc: Jasně. Víš, problém je (byl?) spíše v tom, že volba není otázkou jen racionální úvahy a příp. finanční rozvahy. Emoce - ty s námi cloumají víc, než přiznáme (viz zuřivé diskuze i zde okolo nových modelů - a právě proto, že volit Pentax je víc věc srdce, než hlavy :oops: ) a proto jsem se svěřil. Dobře jsem udělal. Znovu: dík.
Já jsem za emoce (v technice) utratil asi mnohem více, než většina lidí tady. Ale nikdy jsem toho nelitoval. Když Ti domu přijde ten balík a Ty ho rozbalíš a vytáhneš nějakou novou mašinku, kterou si zapojíš a "ohulíš to". Je to prostě paráda... žádné peníze za to nejsou dost.
Je to o životních prioritách...