Prosím o radu

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
hibou
Nový uživatel
Nový uživatel

Prosím o radu

Příspěvek od hibou » 09 bře 2008, 14:34

ahoj všem Pentaxákům, od pátku jsem šťastným a nadšeným majitelem Pentaxu K10D+18-55 a 50-200 :D
Příští pátek si mám jít nechat potvrdit záruční listy,ale mám malinký problém 8O , přišel jsem na malou chybičku a potřebuji poradit od zkušených uživatelů.Zadní e-kolečko v režimu přehrávání(playback) funguje při zvětšování náhledu jak má.Ovšem v opačném směru-to je pro zmenšení náhledu-nefunguje jak má a občas skáče tu na větší, tu na menší náhled.Používám proto pro postupné zmenšování náhledu tlačítko pro kompenzaci AV(rozsvícení malého displeje)
V pátek a sobotu jsem fotil doma a dneska venku-jedním slovem jsem tímto fotoaparátem okouzlen :D . A právě jen ta malá chybička mi kazí radost. Je to problém na výměnu foťáku, zatím to jde(vyměnit fotoaparát bez problémů). Anebo to mám prostě ignorovat a zvětšovat náhled zadním e-kolečkem a zmenšovat ho tlačítkem AV?
Děkuji za odpovědi.
Pentax K10D,SMC DA 18-55,SMC DA 50-200, Hoya PRO1 Digital Circular PL 52 mm

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Packelnick
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Packelnick » 09 bře 2008, 15:01

Zdravím! Jestli jsou kroky zmenšovaní náhledu nepravidelné vůči otíčení kolečkem,tak to podle mě na závadu je.
K10D + 18-55 3.5-5.6, Sigma 70-300mm F4-5.6; Hoya CPL, 2GB Sandisk EXTREME III, 4GB Sandisk Ultra II, Pentax CS–205.. more as soon as possible..

certik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od certik » 09 bře 2008, 16:59

Cisto teoreticky: Preco by si zaplatil za nieco, co nie je v poriadku???? A tato hracka nestoji 5 korun. A kedze si si hned vsimol tuto chybu, predpokladam, ze tuto funkciu budes castejsie pouzivat. Ja by som urcite reklamoval.
Pentax K10D
Pentax 16-45
Sigma 28-80
Pentax 80-320
Kingston SDHC 4 GB class 4

...a možem sa učiť !!!

aes
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od aes » 12 bře 2008, 08:58

Zdravim, vies, ze ja som zmensovat ani nikdy nepotreboval:)..az podla tvojho prispevku som sa vcera pozoroval, ako prezeram fotky a robim to len prvym priblizenim, nech vidim kvalitu, potom mozno este trochu priblizim a potom stlacim OK na navrat do pohladu na celu fotku:) Ale ak ti to nefunga a pouzivas to, tak to reklamuj.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 12 bře 2008, 09:29

...určitě reklamuj.. navím myslím, že nebudeš čekat a vymění Ti kus za kus.. K10D již není stroj, na který se čeká protože nejsou na skladě...
Pentax

ypres.bass
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ypres.bass » 19 úno 2009, 10:10

já také prosím o radu:

jakým způsobem můžu na K10D připojit externě blesk metz 45CT-1 ono to má kablík s koncovkou na xsynth(asi)

případně, jde ještě nějak připojit pentax AF220T aby blikly každý z jedné strany?

Hanz85
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hanz85 » 19 úno 2009, 13:02

ypres.bass píše:já také prosím o radu:

jakým způsobem můžu na K10D připojit externě blesk metz 45CT-1 ono to má kablík s koncovkou na xsynth(asi)

případně, jde ještě nějak připojit pentax AF220T aby blikly každý z jedné strany?
Řeším stejný problém se stejným bleskem (Metz...):wink: . Na paladixu jsem našel článek o tzv.: elektrickém oddělovači pro staré blesky,ovšem chce to cit pro výrobu malého tištěného spoje atd... U tohoto Metzu píše výrobce výstupní napětí na patce až cca 600V,tudíž jedině použití s oddělovačem,nikdy ne napřímo! Než se pitvat s tištákem,přemýšlím o klasickém světlocitlivém synchronizátoru,například od Hamy za cca 350,- Nějak to "vyšperkovat" ,spojit s paticí blesku,jelikož tento Metz CT-1 je na liště,a nejde nasadit do patice na fotoapárátu, a mělo by to fungovat...
Pokud se mě to časem podaří dát dohromady,poreferuji...
:wink:
Digitál je pro mě řešením,jen když dojde film... :-)

marian
Uživatel
Uživatel

prosim o radu - odlepovanie pogumovania vzadu na uchope k10

Příspěvek od marian » 14 srp 2009, 13:28

Vsimol som si taku malickost, ze sa mi zacina vzadu na uchope odlepovat na vonkajsom okraji ta pogumovana cast. Ma s tym niekto skusenost ? Napadlo ma ze by som to mal asi zalepit, aby sa to neodlupovalo dalej, ale cim ? Dakujem za radu.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 14 srp 2009, 13:59

Na starou Fuji S9500 byl dobrej klasickej chemopren. Tohle by melo zabrat i na K10D.

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“