LCD ochrana
Moderátor: Moderátoři
LCD ochrana
Ahoj,
na teto strance jsem zakoupil ochranu LCD displeje.
http://www.daganet.cz/lcd-ochrana-displ ... p-630.html
Neni to folie ale tenke sklo. Mate s tim nekdo nejake zkusenosti? Jeste nez to tam nalepim, tak se chci radeji informovat. Vetsinou jsem totiz slysel o ochrannych foliich ne o skle.
Diky vsem
na teto strance jsem zakoupil ochranu LCD displeje.
http://www.daganet.cz/lcd-ochrana-displ ... p-630.html
Neni to folie ale tenke sklo. Mate s tim nekdo nejake zkusenosti? Jeste nez to tam nalepim, tak se chci radeji informovat. Vetsinou jsem totiz slysel o ochrannych foliich ne o skle.
Diky vsem
K20D + BG2, Pentax 17-70, Tamron 90, Pentax-A 50/1,7, Sigma 70-300, Metz 48
-
- Pokročilý uživatel
Ochrana LCD
hakrij: Také by mne zajímalo, zda s ní má někdo zkušenosti, a hlavně jaké. Už jsi ji použil, nebo ještě vyčkáváš?
Martin
Dlouho jsem fotil převážně na kinofilm (Pentax Z20, atd.). Na jaře 2011 se má fotostáj rozrostla o K200D (starší, ale ve formě)
.
Skla: Pentax FA 50/1,7; FA 28-80/3,5-4,7; FA 80-320/4,5-5,6; Sigma 17-70/2,8-4,5 DC, a pár starších MF kousků
Dlouho jsem fotil převážně na kinofilm (Pentax Z20, atd.). Na jaře 2011 se má fotostáj rozrostla o K200D (starší, ale ve formě)

Skla: Pentax FA 50/1,7; FA 28-80/3,5-4,7; FA 80-320/4,5-5,6; Sigma 17-70/2,8-4,5 DC, a pár starších MF kousků
-
- Pokročilý uživatel
Re: Ochrana LCD
diky , za dobry tip.
povodne som chcel foliu , ale toto vyzera ovela lepsie.
povodne som chcel foliu , ale toto vyzera ovela lepsie.
mam GGS protector na K20D. kupoval som to na e-bay. uz si presne nepamatam co to stalo. skusenosti - len pozitivne. drzi to na LCD pevne. ma to lepiacu cast iba po okrajoch a kedze je to sklo ziadne bubliny nehrozia. rozmer to ma presny - treba si to objednat na konkretny model. co sa tyka zobrazovania - priehladnosti, myslim ze ziaden rozdiel badatelny nie je. aj ked overit sa to presne neda, kedze to uz dole nejde, iba ak uz definitivne (som cital na nejakom fore). takze asi tolko
Používám GGS protector už asi rok na K200D (je na něm napsáno K-20D, je tedy stejný pro oba modely). Zkušenosti mám stejné jako beetle. Myslím, že poskytuje hlavně dobrý pocit, že jsem něco udělal pro ochranu LCD. Rozhodně ho pokládám za lepší, než jakoukoliv fólii (na kompaktu Canon S80 mám bublinky). Po optické stránce nevidím žádný rozdíl na LCD bez nebo s tímto protectorem.
Pentax K200D, set DA18-55 AL II a DA50-200, FA 50/1,4, Tamron SP Di 90/2,8, AF-360FGZ, Voltcraft IPC-1.
Take mam prevazne pozitivni zkusenosti...pouzivam jej asi pul roku a nemam na nem ani jeden skrabanec...myslim ze je docela dost odolne i proti beznemu oderu...skoda jen ze jsem ho nezacal pouzivat drive...nemusel jsem tam mit ten jeden velky skrabanec
Jednu malou chybicku bych ale mel...diky tomu ze sklicko neni prilepene primo na displeji, vznika tam slaba vrstva vzduchu. Sice tam nejsou zadne bublinky vznikle lepenim folie, ale pokud zasviti slunce na displej, tak diky te vrstve vzduchu je displej docela necitelny. Da se na to zvyknout a myslim ze slkvela ochrana lcd tento maly nedostatek bohate vyvazi...

Jednu malou chybicku bych ale mel...diky tomu ze sklicko neni prilepene primo na displeji, vznika tam slaba vrstva vzduchu. Sice tam nejsou zadne bublinky vznikle lepenim folie, ale pokud zasviti slunce na displej, tak diky te vrstve vzduchu je displej docela necitelny. Da se na to zvyknout a myslim ze slkvela ochrana lcd tento maly nedostatek bohate vyvazi...
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
Re: Ochrana LCD
[quote="Martan67"]hakrij: Také by mne zajímalo, zda s ní má někdo zkušenosti, a hlavně jaké. Už jsi ji použil, nebo ještě vyčkáváš?[/quote]
Po kladných ohlasech jsem odmastil LCD a ochranné skličko nalepil. Lepidlo je jen po okrajích. Vše se zdá v pořádku. Uvidíme, jak bude odolné.
Po kladných ohlasech jsem odmastil LCD a ochranné skličko nalepil. Lepidlo je jen po okrajích. Vše se zdá v pořádku. Uvidíme, jak bude odolné.
K20D + BG2, Pentax 17-70, Tamron 90, Pentax-A 50/1,7, Sigma 70-300, Metz 48
ochrana displeju
Ja jsem k tem sklickum a foliim na displej docela skepticky. Vetsinou podstatne zhorsi citelnost displeje na slunci nebo v jinych kritickych podminkach a nepouzival jsem nic na ochranu na kompaktu ani na mobilech. A nikdy jsem s poskrabanym displejem problem nemel.
Sluzebni mobil s ochranou folii byl nepouzitelny - nic tam nenbylo videt.
A kdyby se nahodou na displeji nejaky skrabanecek objevil, tak to preziju, protoze to na fotku vliv nema a citelnost displeje to nezhorsi vic nez nejaka folie nebo pridavne sklicko. A kdyz skonci zivotnost pristroje, tak mi nebude lito vyhodit pristroj, ktery vypada jako novy
Ma se to pouzivat a opotrebovat
Sluzebni mobil s ochranou folii byl nepouzitelny - nic tam nenbylo videt.
A kdyby se nahodou na displeji nejaky skrabanecek objevil, tak to preziju, protoze to na fotku vliv nema a citelnost displeje to nezhorsi vic nez nejaka folie nebo pridavne sklicko. A kdyz skonci zivotnost pristroje, tak mi nebude lito vyhodit pristroj, ktery vypada jako novy

Ma se to pouzivat a opotrebovat

Pentax K10D + D-BG2 + O-ME53, Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD IF Macro, Sigma 50mm f/2.8 EX DG AF Macro, Phoenix RL-59P Ringlight Flash, Nikon Coolpix S620, Giottos MTL 3361 B, ...
Myslim ze par skrabancu neni zase az takovy problem...hlavne tech malych od zipu na bunde, ale to sklicko jsem si tam daval spis z obavy ze by se pri nejakem padu mohl prorazit displej...myslim ze oprava by vysla na mnohem vic nez tech par stovek za to sklicko 
Jinak by me take zajimalo jak by se to dalo sundat (napada me nejbezpecnejsi pomoji ziletky...rozpoustedla by mohla ponicit elektroniku, protoze utesneni displeje moc neverim, kdyz uz tam mam prach pod sklickem), ale zatim jsem nemel nutnost tohle resit, protoze jsem spokojeny s timto sklickem

Jinak by me take zajimalo jak by se to dalo sundat (napada me nejbezpecnejsi pomoji ziletky...rozpoustedla by mohla ponicit elektroniku, protoze utesneni displeje moc neverim, kdyz uz tam mam prach pod sklickem), ale zatim jsem nemel nutnost tohle resit, protoze jsem spokojeny s timto sklickem
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
Pri padu bych mel vetsi strach o objektiv a vnitrnosti (aby se nehnulo autofokus, expozice, zrcatko, ...) Vim jak zachazi lidi na sklade prenosnyma cteckama a co vsechno displeje vydrzi.strecha píše: ... ale to sklicko jsem si tam daval spis z obavy ze by se pri nejakem padu mohl prorazit displej...myslim ze oprava by vysla na mnohem vic nez tech par stovek za to sklicko![]()
Pentax K10D + D-BG2 + O-ME53, Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD IF Macro, Sigma 50mm f/2.8 EX DG AF Macro, Phoenix RL-59P Ringlight Flash, Nikon Coolpix S620, Giottos MTL 3361 B, ...
Leskle LCD na notebookach je mozna modni, ale velmi neprakticke.meteor píše:Jak se to sklo chová na světle / slunci? Je to jako v zrcadle?
Jinak (teoreticky) by to sklo mohlo mimo jiné zlepšovat vlastnosti eLCéDéčka, stejně jako je tomu u lesklých LCD panelů.
Ve tmave mistnosti to trochu ozivi barvy a zvysi kontrast, ale venku na slunci se na to neda divat a v osvetlene mistnostio taky ne, vidis tam vsechno jak v zrcadle - ale jen to co je za tebou, to co by melo byt na displeji videt tam videt neni. Takze na filmy v zatemnene mistnosti je to skvely, ale na praci v terenu nepouzitelny. Kde fotis? V temnem atelieru?
Videl jsem nekde prodavat jakesi antireflexni folie na dipleje, ktere by mely prave na slunci citelnost zlepsit, ale chteli za to nekolik tisic, tak jsem o tom prestal uvazovat.