Poraďte jaký objektiv
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
Makro
S rozhodnutím o koupi makroobjektivu asi počkám na vydání 54. čísla Digitálního fota 4. října, kde má být skupinový test 8 objektivů pro makro. Doufám, že tam bude porovnání Sigmy, Tamronu a Pentaxe.
Bogo
Je docela sranda jak si málokdo nechá poradit, i když se sám prvně zeptá.
(To není narážka na tebe Bogo, jen takové všeobecné zamyšlení, nad tímhle typem rozhodování, Sigma nebo Tamron. Sám jsem si tím prošel.
)
Drtivá většina lidí co si chce kupovat macro sklo, tak řeší tohle neřešitelný dilema i přes to, že ho řešilo milion lidí před tím a výsledky jsou stále stejný.
Opticky minimální rozdíl, který pozná jenom nějaký šťoura v laboratorních podmínkách.
Konstrukce jakby smet. Prostě obě to jsou skvělá skla.
Tady se dá např. velice elegantně použít u žen tak oblíbený způsob výběru.
Koupit si jednoduše ten, který se mi líbí víc.
Bogo: Pokud plánuješ nasazení makro optiky až v příští sezoně, tak klidně čekej na další a další recenze, které ti neřeknou nic nového, než ty předcházející. To mi věř.
Pokud si budeš chtít užívat focení makra již letos, tak budeš litovat každého měsíce, promarněného čekáním a bloumáním.
(To není narážka na tebe Bogo, jen takové všeobecné zamyšlení, nad tímhle typem rozhodování, Sigma nebo Tamron. Sám jsem si tím prošel.

Drtivá většina lidí co si chce kupovat macro sklo, tak řeší tohle neřešitelný dilema i přes to, že ho řešilo milion lidí před tím a výsledky jsou stále stejný.
Opticky minimální rozdíl, který pozná jenom nějaký šťoura v laboratorních podmínkách.
Konstrukce jakby smet. Prostě obě to jsou skvělá skla.
Tady se dá např. velice elegantně použít u žen tak oblíbený způsob výběru.
Koupit si jednoduše ten, který se mi líbí víc.

Bogo: Pokud plánuješ nasazení makro optiky až v příští sezoně, tak klidně čekej na další a další recenze, které ti neřeknou nic nového, než ty předcházející. To mi věř.
Pokud si budeš chtít užívat focení makra již letos, tak budeš litovat každého měsíce, promarněného čekáním a bloumáním.
Pentax K10D