Poraďte jaký objektiv

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Bogo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Makro

Příspěvek od Bogo » 03 zář 2007, 08:56

S rozhodnutím o koupi makroobjektivu asi počkám na vydání 54. čísla Digitálního fota 4. října, kde má být skupinový test 8 objektivů pro makro. Doufám, že tam bude porovnání Sigmy, Tamronu a Pentaxe.
Bogo

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

karak
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od karak » 03 zář 2007, 13:32

Je docela sranda jak si málokdo nechá poradit, i když se sám prvně zeptá.
(To není narážka na tebe Bogo, jen takové všeobecné zamyšlení, nad tímhle typem rozhodování, Sigma nebo Tamron. Sám jsem si tím prošel. :wink: )
Drtivá většina lidí co si chce kupovat macro sklo, tak řeší tohle neřešitelný dilema i přes to, že ho řešilo milion lidí před tím a výsledky jsou stále stejný.
Opticky minimální rozdíl, který pozná jenom nějaký šťoura v laboratorních podmínkách.
Konstrukce jakby smet. Prostě obě to jsou skvělá skla.

Tady se dá např. velice elegantně použít u žen tak oblíbený způsob výběru.
Koupit si jednoduše ten, který se mi líbí víc. :D

Bogo: Pokud plánuješ nasazení makro optiky až v příští sezoně, tak klidně čekej na další a další recenze, které ti neřeknou nic nového, než ty předcházející. To mi věř.
Pokud si budeš chtít užívat focení makra již letos, tak budeš litovat každého měsíce, promarněného čekáním a bloumáním.
Pentax K10D

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 03 zář 2007, 21:03

Musím souhlasit s Karakem. Rozdíly mezi makroobjektivy jsou vesměs spíš v konstrukci a vzhledu, optické kvality jsou u všech špičkové. Mě třeba Sigma 180 přesvědčila vnitřním ostřením.
Jo a ukázky z ní už jsem dal do místní galerie. Netvrdím, že je to nějaký mega dílo, ale mám ji přece první týden. :oops:

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“