Vyzkoušení K10D v praxi

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
jAnie
Nový uživatel
Nový uživatel

Vyzkoušení K10D v praxi

Příspěvek od jAnie » 19 črc 2007, 10:10

Ráda bych se zeptala, zda někdo neví o kamenném obchodě s Pentaxy v Brně... Měli je v Electro Worldu, ale nyní jim nějak zmizely z nabídky...

Po K10 "pošilhávám" dle parametrů již několik měsíců, ale ráda bych ji pořádně "osahala" v reálu, než si ji pořídím do brašničky ;)

Pravděpodobně ji budu chtít objednávat z Pixmanie, cena za tělo s 18-55 je více než kouzelná... :) http://www.pixmania.cz/cz/cz/416212/art ... 55-mm.html
(Nemá někdo zkušenosti s objednáváním z Pixmanie a následnou reklamací v ČR? Jak dlouho platí záruka a co je nutné předat servisnímu centru v ČR? Stačí faktura z Pixmanie??)

Bude to má první zrcadlovka, nyní fotím s kompaktem od Ricohu a protože mám štíhlé a drobné dlaně, chci rozhodně zkusti, jak mi bude sedět v ruce.

Ev. pokud by se našel nějaký ochotný vlastník, který by byl ochoten domluvit se na schůzce v Brně, či okolí, budu ráda :)

Dobré světlo a pěkný den

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

dxp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dxp » 19 črc 2007, 10:19

Já bych ti svojí K10ku klidně ukázal a nechal osahat, ale sem Jižních Čech :( ale kdybys sem třeba jela na dovolenou, nebo tak něco... tak se klidně ozvi. Nabízím to proto, že úplně přesně vím jak se asi cítíš, řešil se to asi před půl rokem:-)
David

strom353
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od strom353 » 19 črc 2007, 10:46

Ja se behem prazdnin do Brna stehuju, no bohuzel jsem do konce rijna pracovne v Zeneve... Osahani si fotaku povazuju za velmi podstatne, ostatne clovek prece nebude fotit s necim, co sice splnuje jeho predstavy dle parametru, ale nedrzi se mu to dobre v ruce. Taky jsem si ho vyzkousel v kamennem obchode, nez jsem si ho objednal. Kazdopadne se oproti kompaktu priprav na jinou vahovou kategorii.

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 19 črc 2007, 21:38

S Pixmánií nebude problém. Asi nedostaneč českej manuál, ale tady se dá stáhnout v pdf. Záruka se řeší tak, že jim to pošleš. Poštovné tam ale hradíš, zpátky platí oni. Pixmania udává minimálně 2 roky záruku a někdy i 10 let. Nabízejí také vrácení peněz do jednoho roku pokud se ti přístroj porouchá a ty už ho nebudeš chtít.
http://www.pixmania.cz/cz/cz/na-e-slu-b ... ?itag=1220
Ceny mají špičkové, ale lidé se bojí, že budou s reklamací problémy. Jediný je, že ti vzniknou při reklamaci nějaké náklady na poštovném.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

sixi
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od sixi » 19 črc 2007, 23:07

K10D je rozhodne dobrá voľba, vynikajúci je pomer úžitkových vlastností a ceny, ja som spokojný. Treba si ju ale vyskúšať či padne do ruky... Jediný prblém u Pentaxu vidím v slabšej ponuke a dostupnosti objektívov. Záleží od Teba čo od toho chceš a na čo sa chceš zamerať, slušný je záklaďák 18-55, o triedu lepčí je 16-45, dá sa zohnať aj slušný makro a širokáč, najhoršie je to s kvalitným tele...
sixi

peter_01
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

K10d v Brně

Příspěvek od peter_01 » 22 črc 2007, 08:09

Ahoj,
co tak se jít podívat na Mendlák
http://www.afoto.cz/obchod/Pentax_
když jsem se tam naposled stavoval,byla ve vitrině.

jAnie
Nový uživatel
Nový uživatel

Re: K10d v Brně

Příspěvek od jAnie » 23 črc 2007, 09:43

peter_01 píše:Ahoj,
co tak se jít podívat na Mendlák
http://www.afoto.cz/obchod/Pentax_
když jsem se tam naposled stavoval,byla ve vitrině.
Děkuji Petře za radu ;) Přestože kolem jezdím téměř každý den, ani mě už nenapadlo se tam podívat poté, co mě v 5ti obchodech Brna uzemnili slovy ve smyslu: "Pentax" a to jako někdo kupuje? ;) a hbitě nabízeli své "preferované značky"...

Díky ochotě jednoho z členů odsud se však pravděpodobně na K10 podívám již brzy :D

Tímto vám všem děkuji za vaše příspěvky :) Doufám, že se v dohledné době zapojím do diskuze již jako majitel K10 :)

jAnie
Nový uživatel
Nový uživatel

K10 vyzkoušena ;)

Příspěvek od jAnie » 27 srp 2007, 09:21

Díky ochotě "pentaxfriend" fjo jsem se mohla s K10 blíže seznámit a brzy tak již rozšířím řady "pentaxfriends" :)

Tímto "veřejným sdělením" bych ráda ještě jednou poděkovala fjo za jeho ochotu a čas :)

Tento týden by měla být K10 již na cestě ke mě ... :D

jAnie

Packelnick
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: K10 vyzkoušena ;)

Příspěvek od Packelnick » 28 srp 2007, 22:03

jAnie píše:Díky ochotě "pentaxfriend" fjo jsem se mohla s K10 blíže seznámit a brzy tak již rozšířím řady "pentaxfriends" :)

Tímto "veřejným sdělením" bych ráda ještě jednou poděkovala fjo za jeho ochotu a čas :)

Tento týden by měla být K10 již na cestě ke mě ... :D

jAnie
Přidávám se, já už mam taky objednáno ;) (chlubím se jen trošku,ale tak je přece čím,ne?) :D

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“