Zdravim, chcel som v rezime Av pouzivat blesk len na "priblesknutie" ale akonahle zapnem blesk cas sa automaticky nastavi na 1/60 a to je uz velmi kratko (pri umelom osvetleni). Mam k10 a "dedicated" blesk z ebay..., myslim ze DORR ma tiez nieco podobne. Da sa ten cas nejak oklamat? aby ho automatika nehodila na 1/60, ale ratala normalne ako bez blesku, pripadne s EV korekciou...? tak isto sa to sprava aj z internym bleskom, ako nahle ho vyklopim, hned je tam cas 1/60. Napadlo ma jedine odpalovat ho bezdrotovo, ale nemam 10ruk... a tiez by nefungovalo TTL.
V com je problem? v mojom blesku (ze to nepodporuje), nieco zle nastavene, da sa to tak vobec?
Ako to funguje s original pentax, metz bleskami?
Dakujem, za kazdu radu.
Av rezim a Fill in blesk
Moderátor: Moderátoři
A jeste si muzes vybrat, jestli chces blejskat na prvni nebo druhou lamelu - podle toho co tim fotis se pak vysledny efekt lisi.cmato píše:...takze asi som blby , stacilo v menu k10 pri nastaveni blesku vybrat Slow sync a funguje to tak ako chcem, mozte lock
Jinak ta 1/60 pri vyklopeni interniho nebo zapnuti externiho, ta zalezi na ohnisku objektivu - ona ta automatika neni tak hloupa nastavi takovy ten "rozumny rukou udrzitelny" cas, ktery je cca 1/f. Muzes si to vyzkouset na nejakem zoomu, jak se ti ten cas hezky bude menit
Pentax K10D + D-BG2 + O-ME53, Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD IF Macro, Sigma 50mm f/2.8 EX DG AF Macro, Phoenix RL-59P Ringlight Flash, Nikon Coolpix S620, Giottos MTL 3361 B, ...