Ja povazujem K10 za nasieraci tiez. Nemusim fotit ani sport, staci obycajna svadba, ked privadzaju par k oltaru a uz sa AF nechyta. Takisto slaby AF pri menej kontrastnych scenach. Na mojej k10 je nemozne odfotit z balkona sedy kryt poulicnej lampy oproti asfaltu, pripadne omietke, na 90% zaostri na vzdialenejsi objekt. Takisto fotenie s malou DOF s tele konci pri kontrole kazdej jednej fotky na LCD. Fotim sigmou 70-200 2,8 HSM II a ta s kombinacii s k10 dost casto prebehne cely rozsah kym sa chyti. Ked to porovnam s kamosovou 40D a 70-200 2/8 IS USM tak je to na zaplakanie. Jemu sa to chyti vzdy a navyse presne !!! Takisto ked porovnavam moj tamron 17-50 a jeho C 17-40 USM tak rychlost je uplne inde ( opticky je na tom Tamron lepsie ). Ked pridam este problem s radioodpalocvacom a synchro case 1/160 co je max. co moj kus zvladne tak si myslim ze nie je o com. A to mozem byt rad, ze moj kus zvlada AZ 1/160 oproti nestastlivcom co maju tu smolu a tym to dava 1/125... Ked pouzivam HSS tak tam kratke casy fotak zvlada, ale je to slaba nahrada. Jaaaj a este som nespomenul moire co sa mi par krat objavilo ( podotykam ze kamosovi na 40D ani raz ) pri foteni budov ( zaluzie napr ).
Clovek si povie ze sak co, ja som len amater, nemam tele ani blesk, s radioodpalovacmi fotit nebudem tak sa ma to netyka. Lenze omyl !!!! Ja som takto rozmyslal a teraz fotim casto s 2 bleskami ktore odpalujem radiom, nepresny a pomaly AF mi stazuje pracu pri svatbach... proste nikdy neviete kam sa s fotenim clovek dostane a treba na to mysliet od zaciatku. Ked idem fotit, tak s Px musim dopredu mysliet na take veci na ktore kamos s 40D mysliet nemusi a moze sa venovat kompozicii, nestara sa o pomaly nepresny AF, mozne moire. Navyse IS objektivy maju vyhodu v tom ze vidim ucinok stabilizacie priamo v objektive.
Preco som nepresiel este k C ? Pretoze je to financne narocne, neviem za kolko by som k10 gripom s Tamronom a Sigmou, bleskom Metz. Asi by mi vyslo len na nejake telo a zakladak a to si dovolit nemozem... Dufam, ze k7 bude menej nasieraci model inak asi vazne prejdem k C/N.
Presne ako niekto tu pisal, pokial nechcete riesit problemy, chodte inde. Neviem ako je na tom k20, ale veci ktore su bezne u ostatnych znaciek su na Px zboznym prianim.
Neodpustim si analogiu k autam. Px je take Daewoo/kia/hyundai, ktore sice designom, vybavou a cenou konkuruje premiovym znackam, ale v detailoch je to des.
Ano, lacetti ma automaticky dazdovy senzor ako toyota avensis napr. ale ked ho zabudnem vypnut po skonceni dazda tak po opatovnom otoceni klucika v zapalovani zotre sklo aj ked uz neprsi - to sa oplati ked po tyzdni parkovania pri ceste je na skle jemny prach...
Uz koncim, lebo sa naser... este viac
)