nedá mi se nezeptat zda někdo používáte tlačítko AF na K10/20D? Společně s RAW buttonem je to další tlačítko, které jsem nikdy nevyužil a dodnes jeho praktický smysl postrádám

K čemu je teda užitečné?
Moderátor: Moderátoři
pořád nechápu .. můžeš mi dát nějaký praktický příklad jak ho využíváš? (tohle není narážka, chci se poučit)zbyna píše:Já docela často využívám AF button na vypnutí autofokusu a nedokážu si představit fungovat bez něj (skvělé s quick-shiftem) - poprvé slyším že někomu přijde zbytečné 8O myslím že srovnání s RAW buttonem si už vůbec nezaslouží
taky tak. bez toho uz neumim ani fotitzbyna píše:Já docela často využívám AF button na vypnutí autofokusu a nedokážu si představit fungovat bez něj (skvělé s quick-shiftem) - poprvé slyším že někomu přijde zbytečné 8O myslím že srovnání s RAW buttonem si už vůbec nezaslouží
nechapu co na tom nechapes.kolouch píše:pořád nechápu .. můžeš mi dát nějaký praktický příklad jak ho využíváš? (tohle není narážka, chci se poučit)zbyna píše:Já docela často využívám AF button na vypnutí autofokusu a nedokážu si představit fungovat bez něj (skvělé s quick-shiftem) - poprvé slyším že někomu přijde zbytečné 8O myslím že srovnání s RAW buttonem si už vůbec nezaslouží
mam nasezany macro objektiv s AF, fotim krajinku, prileti motyl, zmacknu button a zaostrim.jeden z mnoha pripadu nebo koncerty, nez objektiv zaostri tak drzim tlacitko a doostrim. V manualu jsou popsane asi dalsi 3 veci k cemu to tlacito slouzi.kolouch píše:No nechápu v jaké situaci se mi hodí vypnutí AF ..