FF & BF

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
pavel bílý
Nový uživatel
Nový uživatel

FF & BF

Příspěvek od pavel bílý » 11 dub 2009, 18:09

Ahoj všem Pentaxákům! Rád bych se podělil o výsledek 14.deního laborování s neostrostí na objektivu Pentax DA* 16-50/2,8.Tělo mám K10D.
Nejlepšího výsledku se kterým jsem opravdu spokojen je návrat k firmware 1.10 a nastavení hodnoty v AF Corr v Debug menu na hodnotu +120.Sice jsem přišel o SDM.ale kvalita fotek to bohatě vynahradí.
Totéž jsem zkoušel ve verzi firmware 1.30,(nejlepší hodnota -20)ale nikdy to nebylo ono.Věřím,ze ve firmware 1.30 má v sobě softwarový bug,jak už tady někdo psal.
A jak jste na tom vy s FF a BF??

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Drahus
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahus » 11 dub 2009, 20:45

Už je tu veľa otvorených tém o FF/BF...
Ak ho máš v záruke a korekcia nepomáha, bez otáľania reklamuj- buď to spravia, alebo ti vymenia objektív, alebo pošlú do Nemecka.
Fotením bez SDM to len oddiaľuješ...

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: FF & BF

Příspěvek od CyberSammy » 12 dub 2009, 01:21

pavel bílý píše:Ahoj všem Pentaxákům! Rád bych se podělil o výsledek 14.deního laborování s neostrostí na objektivu Pentax DA* 16-50/2,8.Tělo mám K10D.
Nejlepšího výsledku se kterým jsem opravdu spokojen je návrat k firmware 1.10 a nastavení hodnoty v AF Corr v Debug menu na hodnotu +120.Sice jsem přišel o SDM.ale kvalita fotek to bohatě vynahradí.
Totéž jsem zkoušel ve verzi firmware 1.30,(nejlepší hodnota -20)ale nikdy to nebylo ono.Věřím,ze ve firmware 1.30 má v sobě softwarový bug,jak už tady někdo psal.
Tvoj problem je K10D v kombinacii s SDM objektivom. Sam to doma nevyriesis. Viac tu: http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... 2300#22300
Jedine ako pises, ze sa vratis spat k staremu firmwaru, ale potom zbytocne vyhadzujes $$$ za SDM objektivy. Btw.. korekcia +120 znamena uz vaznejsiu chybu a preto Ti odporucam servis.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

jolefoto
Uživatel
Uživatel

Re: FF & BF

Příspěvek od jolefoto » 13 dub 2009, 20:46

pavel bílý píše:Ahoj všem Pentaxákům! Rád bych se podělil o výsledek 14.deního laborování s neostrostí na objektivu Pentax DA* 16-50/2,8.Tělo mám K10D.
Chcel som sa len opýtať akým spôsobom sa nastavuje Debug menu? Nikde som nenašiel nejaký návod ako na to.

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“