K20D problém s kartou!(?)
Moderátor: Moderátoři
K20D problém s kartou!(?)
Mám takovýto poznatek s kartou SANDISK SDHC 4GB Extreme III.
Při prohlížení fotek v normálním ručním režimu se stalo, že se celý foťák
tzv. "kousnul" a nešlo naprosto nic dělat. Pomohlo pouze vyp/zap, jinak nic. Nereaguje žádné tlačítko..
Zkusil jsem jinou kartu a zatím to funguje normálně. Zkusil jsem kartu zformátovat a zatím to také funguje normálně. Je mi to divné, zvláště když si uvědomím, že je nutné se na kartu spolehnout na 100%. Je to dle referencí ta nejlepší karta (?). Nemáte náhodou někdo podobnou zkušenost? Mohl jsem to způsobit sám?
Podotýkám, že se to neseklo vždy na stejném snímku a automatická prezentace snímků fungovala také normálně.
tzv. "kousnul" a nešlo naprosto nic dělat. Pomohlo pouze vyp/zap, jinak nic. Nereaguje žádné tlačítko..
Zkusil jsem jinou kartu a zatím to funguje normálně. Zkusil jsem kartu zformátovat a zatím to také funguje normálně. Je mi to divné, zvláště když si uvědomím, že je nutné se na kartu spolehnout na 100%. Je to dle referencí ta nejlepší karta (?). Nemáte náhodou někdo podobnou zkušenost? Mohl jsem to způsobit sám?
Podotýkám, že se to neseklo vždy na stejném snímku a automatická prezentace snímků fungovala také normálně.
K20D; TAMRON 17-50/2,8; PX 55-300/4-5,8 atd.; PX A 50/2; AF-540FGZ;
Re: K20D problém s kartou!(?)
To je chyba fotaku... ja mam tu kartu tiez ale robi to aj pri inych kartach. Nepomohlo zatial nic. Jeden znamy ma ten isty problem... tiez mu to robi iba v manualnom rezime.Libi píše:Mám takovýto poznatek s kartou SANDISK SDHC 4GB Extreme III.
tzv. "kousnul" a nešlo naprosto nic dělat. Pomohlo pouze vyp/zap, jinak nic. Nereaguje žádné tlačítko..:
Pomoze pockat na update firmware asi...
Re: K20D problém s kartou!(?)
Opravdu? To by mě tedy hodně překvapilo. Kupoval jsem ho opravdu nedávno a s přípisem poslední aktualizace software.VovoSK píše:To je chyba fotaku... ja mam tu kartu tiez ale robi to aj pri inych kartach. Nepomohlo zatial nic. Jeden znamy ma ten isty problem... tiez mu to robi iba v manualnom rezime.Libi píše:Mám takovýto poznatek s kartou SANDISK SDHC 4GB Extreme III.
tzv. "kousnul" a nešlo naprosto nic dělat. Pomohlo pouze vyp/zap, jinak nic. Nereaguje žádné tlačítko..:
Pomoze pockat na update firmware asi...
Není to náhodou na reklamaci? Jak to řešíte s tím známým? Nebo Vám to nevadí? Je zvláštní, že se to neobjevilo hned, ale až po nějaké době..
-
- Pokročilý uživatel
Nehľadal by som chybu za každú cenu v aparáte, aj keď je značka Sandisk jednička medzi výrobcami SD kariet, aj majster tesár sa utne, sám mám už dve tieto karty, zatiaľ bez problémov, ale nič nie je večné a aj podľa jedného zo zlatých Murphyho zákonom si treba uvedomiť, že čo sa môže pokaziť, to sa určite pokazí
Nie za kazdu cenu hladam chybu vo fotaku, ale fakt je ten ze mam 3 karty av setky mi to robia. Cize bud mam totalny pech na karty alebo na fotakyMiro Gazdura píše:Nehľadal by som chybu za každú cenu v aparáte, aj keď je značka Sandisk jednička medzi výrobcami SD kariet, aj majster tesár sa utne, sám mám už dve tieto karty, zatiaľ bez problémov, ale nič nie je večné a aj podľa jedného zo zlatých Murphyho zákonom si treba uvedomiť, že čo sa môže pokaziť, to sa určite pokazí
Miro.. Zeptám se znovu. Jak se s tím vypořádáváš? Mě by to asi dost vadilo. Pokud se to bude opakovat, tak to asi budu řešit.VovoSK píše:Nie za kazdu cenu hladam chybu vo fotaku, ale fakt je ten ze mam 3 karty av setky mi to robia. Cize bud mam totalny pech na karty alebo na fotakyMiro Gazdura píše:Nehľadal by som chybu za každú cenu v aparáte, aj keď je značka Sandisk jednička medzi výrobcami SD kariet, aj majster tesár sa utne, sám mám už dve tieto karty, zatiaľ bez problémov, ale nič nie je večné a aj podľa jedného zo zlatých Murphyho zákonom si treba uvedomiť, že čo sa môže pokaziť, to sa určite pokazí
Libi píše:
Miro.. Zeptám se znovu. Jak se s tím vypořádáváš? Mě by to asi dost vadilo. Pokud se to bude opakovat, tak to asi budu řešit.
Asi si myslel mna ako sa s tym vysporiadavam... no nerobi to vzdy skor nahodne... a robi mi to iba v rezime "M" cize fotografie neprezeram v tom rezime. Pockam este a pokial to bude skutocne fotak tak asi poputuje do servisu ak to inym nerobi. No ak mam byt uprimny radsej by som vyhodil tie karty ako posielat fotak do servisu
Pentax K20D, Tamron 17-50 f2.8 + Pentax DA* 50-135 f2.8 + Metz 58 AF1 + filtre a ine prkotiny
Ano.VovoSK píše:Libi píše:
Miro.. Zeptám se znovu. Jak se s tím vypořádáváš? Mě by to asi dost vadilo. Pokud se to bude opakovat, tak to asi budu řešit.
Asi si myslel mna ako sa s tym vysporiadavam... no nerobi to vzdy skor nahodne... a robi mi to iba v rezime "M" cize fotografie neprezeram v tom rezime. Pockam este a pokial to bude skutocne fotak tak asi poputuje do servisu ak to inym nerobi. No ak mam byt uprimny radsej by som vyhodil tie karty ako posielat fotak do servisu
Tak vidím to přesně stejně. Budu věřit, že to bylo jen kartou a pomohl formát.
Snad se to nebude opakovat.