K20D problém s kartou!(?)

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Libi
Uživatel
Uživatel

K20D problém s kartou!(?)

Příspěvek od Libi » 28 úno 2009, 08:48

Mám takovýto poznatek s kartou SANDISK SDHC 4GB Extreme III.
Při prohlížení fotek v normálním ručním režimu se stalo, že se celý foťák
tzv. "kousnul" a nešlo naprosto nic dělat. Pomohlo pouze vyp/zap, jinak nic. Nereaguje žádné tlačítko..
Zkusil jsem jinou kartu a zatím to funguje normálně. Zkusil jsem kartu zformátovat a zatím to také funguje normálně. Je mi to divné, zvláště když si uvědomím, že je nutné se na kartu spolehnout na 100%. Je to dle referencí ta nejlepší karta (?). Nemáte náhodou někdo podobnou zkušenost? Mohl jsem to způsobit sám?
Podotýkám, že se to neseklo vždy na stejném snímku a automatická prezentace snímků fungovala také normálně. :?: :cry:
K20D; TAMRON 17-50/2,8; PX 55-300/4-5,8 atd.; PX A 50/2; AF-540FGZ;

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

VovoSK
Nový uživatel
Nový uživatel

Re: K20D problém s kartou!(?)

Příspěvek od VovoSK » 28 úno 2009, 17:23

Libi píše:Mám takovýto poznatek s kartou SANDISK SDHC 4GB Extreme III.
tzv. "kousnul" a nešlo naprosto nic dělat. Pomohlo pouze vyp/zap, jinak nic. Nereaguje žádné tlačítko..:
To je chyba fotaku... ja mam tu kartu tiez ale robi to aj pri inych kartach. Nepomohlo zatial nic. Jeden znamy ma ten isty problem... tiez mu to robi iba v manualnom rezime.

Pomoze pockat na update firmware asi... :)

Libi
Uživatel
Uživatel

Re: K20D problém s kartou!(?)

Příspěvek od Libi » 28 úno 2009, 17:49

VovoSK píše:
Libi píše:Mám takovýto poznatek s kartou SANDISK SDHC 4GB Extreme III.
tzv. "kousnul" a nešlo naprosto nic dělat. Pomohlo pouze vyp/zap, jinak nic. Nereaguje žádné tlačítko..:
To je chyba fotaku... ja mam tu kartu tiez ale robi to aj pri inych kartach. Nepomohlo zatial nic. Jeden znamy ma ten isty problem... tiez mu to robi iba v manualnom rezime.

Pomoze pockat na update firmware asi... :)
Opravdu? To by mě tedy hodně překvapilo. Kupoval jsem ho opravdu nedávno a s přípisem poslední aktualizace software.
Není to náhodou na reklamaci? Jak to řešíte s tím známým? Nebo Vám to nevadí? Je zvláštní, že se to neobjevilo hned, ale až po nějaké době.. :?

Miro Gazdura
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miro Gazdura » 28 úno 2009, 19:06

Nehľadal by som chybu za každú cenu v aparáte, aj keď je značka Sandisk jednička medzi výrobcami SD kariet, aj majster tesár sa utne, sám mám už dve tieto karty, zatiaľ bez problémov, ale nič nie je večné a aj podľa jedného zo zlatých Murphyho zákonom si treba uvedomiť, že čo sa môže pokaziť, to sa určite pokazí :)

VovoSK
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od VovoSK » 28 úno 2009, 19:09

Miro Gazdura píše:Nehľadal by som chybu za každú cenu v aparáte, aj keď je značka Sandisk jednička medzi výrobcami SD kariet, aj majster tesár sa utne, sám mám už dve tieto karty, zatiaľ bez problémov, ale nič nie je večné a aj podľa jedného zo zlatých Murphyho zákonom si treba uvedomiť, že čo sa môže pokaziť, to sa určite pokazí :)
Nie za kazdu cenu hladam chybu vo fotaku, ale fakt je ten ze mam 3 karty av setky mi to robia. Cize bud mam totalny pech na karty alebo na fotaky :)

Libi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Libi » 28 úno 2009, 19:16

VovoSK píše:
Miro Gazdura píše:Nehľadal by som chybu za každú cenu v aparáte, aj keď je značka Sandisk jednička medzi výrobcami SD kariet, aj majster tesár sa utne, sám mám už dve tieto karty, zatiaľ bez problémov, ale nič nie je večné a aj podľa jedného zo zlatých Murphyho zákonom si treba uvedomiť, že čo sa môže pokaziť, to sa určite pokazí :)
Nie za kazdu cenu hladam chybu vo fotaku, ale fakt je ten ze mam 3 karty av setky mi to robia. Cize bud mam totalny pech na karty alebo na fotaky :)
Miro.. Zeptám se znovu. Jak se s tím vypořádáváš? Mě by to asi dost vadilo. Pokud se to bude opakovat, tak to asi budu řešit.

VovoSK
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od VovoSK » 28 úno 2009, 19:23

Libi píše:
Miro.. Zeptám se znovu. Jak se s tím vypořádáváš? Mě by to asi dost vadilo. Pokud se to bude opakovat, tak to asi budu řešit.

Asi si myslel mna ako sa s tym vysporiadavam... no nerobi to vzdy skor nahodne... a robi mi to iba v rezime "M" cize fotografie neprezeram v tom rezime. Pockam este a pokial to bude skutocne fotak tak asi poputuje do servisu ak to inym nerobi. No ak mam byt uprimny radsej by som vyhodil tie karty ako posielat fotak do servisu :(
Pentax K20D, Tamron 17-50 f2.8 + Pentax DA* 50-135 f2.8 + Metz 58 AF1 + filtre a ine prkotiny

Libi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Libi » 28 úno 2009, 19:47

VovoSK píše:
Libi píše:

Asi si myslel mna ako sa s tym vysporiadavam... no nerobi to vzdy skor nahodne... a robi mi to iba v rezime "M" cize fotografie neprezeram v tom rezime. Pockam este a pokial to bude skutocne fotak tak asi poputuje do servisu ak to inym nerobi. No ak mam byt uprimny radsej by som vyhodil tie karty ako posielat fotak do servisu :(
Ano.
Tak vidím to přesně stejně. Budu věřit, že to bylo jen kartou a pomohl formát.
Snad se to nebude opakovat. :roll:

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“