K10D UPDATE Frw. 1.20 a RA 3
Moderátor: Moderátoři
K10D UPDATE Frw. 1.20 a RA 3
K10D firmware 1.20
upravuje kameru pro PENTAX REMOTE Assistant 3
link:
http://www.pentax.co.jp/english/support ... 10d_s.html
PENTAX REMOTE Assistant 3
link:
http://www.pentax.co.jp/english/support ... d_win.html
PENTAX REMOTE Assistant Software for Windows 2000 / XP / Vista
Pentax is pleased to announce the release of the Pentax Remote Assistant for the K10D digital camera. The Remote Assistant allows you to use your computer to control functions on your K10D camera, while it is connected via USB cable. While having many standard camera functions and direct download capabilities under your control on the computer,
The Pentax Remote Assistant 3 also offer some extended functions as follows.
* It can operate with more than 2 cameras when connected
* Interval Mode / Timer Mode / Blub Timer Mode
For correct update, you are required to be installed K10D firmware version 1.20 or later.
This software can be used with K10D (Version1.20 or later) only.
maZec zkopíruj to odsud a dej do sekce Download do které chceš podsekce
upravuje kameru pro PENTAX REMOTE Assistant 3
link:
http://www.pentax.co.jp/english/support ... 10d_s.html
PENTAX REMOTE Assistant 3
link:
http://www.pentax.co.jp/english/support ... d_win.html
PENTAX REMOTE Assistant Software for Windows 2000 / XP / Vista
Pentax is pleased to announce the release of the Pentax Remote Assistant for the K10D digital camera. The Remote Assistant allows you to use your computer to control functions on your K10D camera, while it is connected via USB cable. While having many standard camera functions and direct download capabilities under your control on the computer,
The Pentax Remote Assistant 3 also offer some extended functions as follows.
* It can operate with more than 2 cameras when connected
* Interval Mode / Timer Mode / Blub Timer Mode
For correct update, you are required to be installed K10D firmware version 1.20 or later.
This software can be used with K10D (Version1.20 or later) only.
maZec zkopíruj to odsud a dej do sekce Download do které chceš podsekce
jir_ist
je to výhoda pro ty, co dělají makro na stole, mikroskop atp. a nemusí to být 1m od PC, záleží jak dlouhý máš USB kabel....
* Interval Mode / Timer Mode / Bulb Timer Mode
další výhodou je pro ty, že si mohu nastavit interval snímků (časové snímky) třeba jak něco roste či se mění v čase, můžeš si nastavit také určitý čas ve kterém kamera udělá snímek, můžeš si pro dlouhé snímky na "B" nastavit dobu snímku.... to je tak všechno
jo, a jako u předcházejícího RA můžeš obejít záznam na kartu a rvát to rovnou do PC atp.
* Interval Mode / Timer Mode / Bulb Timer Mode
další výhodou je pro ty, že si mohu nastavit interval snímků (časové snímky) třeba jak něco roste či se mění v čase, můžeš si nastavit také určitý čas ve kterém kamera udělá snímek, můžeš si pro dlouhé snímky na "B" nastavit dobu snímku.... to je tak všechno
jo, a jako u předcházejícího RA můžeš obejít záznam na kartu a rvát to rovnou do PC atp.
jir_ist
Priznavam, ze o REMOTE Assistant vim prdlacku, ale podle popisu jsem cekal, ze to je dalkovy ovladani fotaku.
"The Remote Assistant allows you to use your computer to control functions on your K10D camera..."
Pokud neslouzi k dalkovymu ovladani vcetne moznosti expozice, tak mi jeho smysl tak trochu unika.
"The Remote Assistant allows you to use your computer to control functions on your K10D camera..."
Pokud neslouzi k dalkovymu ovladani vcetne moznosti expozice, tak mi jeho smysl tak trochu unika.
Pentax K10D
jir_ist: Jo, tak tyhle vidle, sem necekal, ze sve pocity stavis na tebou upravene definici co je a co neni dalkoveho ovladani.
Nesouhlasim s tim, ze takto lze nazyvat pouze kus plastu s baterkou, ktery umoznuje aktivovat na dalku spoust (ci i zaostrit) pomoci infra.
Takže odvolavam sve odvolani a prohlasuji co jsem prohlasil pred odvolanim, ktery jsem nasledne odvolal.
REMOTE Assistant je (taky) dalkovy ovladani.
Nesouhlasim s tim, ze takto lze nazyvat pouze kus plastu s baterkou, ktery umoznuje aktivovat na dalku spoust (ci i zaostrit) pomoci infra.
Takže odvolavam sve odvolani a prohlasuji co jsem prohlasil pred odvolanim, ktery jsem nasledne odvolal.
REMOTE Assistant je (taky) dalkovy ovladani.
Pentax K10D
karak, není v tom ani trochu mého úmyslu natož mých pocitů, prostě jenom respektuji definice_názvy firmy Pentax "Remote Control" (dálkové ovládání) a "Remote Assistant" (dálkový pomocník ??? ale určitě ne "ovládání"), já nejsem v pozici názvy "určovat"... jsem jenom naivní v tom, že když někdo má problém, snažím se pomoci když vím o trochu víc... pokusím se tuto vlastnost tlumit a kontrolovat, dobře mi tak
obratí se vždycky proti mně... takže, jako bych nic neřekl.....v dobrém... jirka
PS. nechápu o co ti vlastně tedy šlo, vědět jaký je rozdíl mezi Remote Control a Remote Assistant, nebo si potvrdit že Pentax se v názvosloví mýlí, pak jsem na omylu i já díky jejich názvům a musím se ti omluvit za špatné informace, jiné k dispozici nemám... bylo by dobré zavolat firmě Pentax ať v tom udělají pořádek...

PS. nechápu o co ti vlastně tedy šlo, vědět jaký je rozdíl mezi Remote Control a Remote Assistant, nebo si potvrdit že Pentax se v názvosloví mýlí, pak jsem na omylu i já díky jejich názvům a musím se ti omluvit za špatné informace, jiné k dispozici nemám... bylo by dobré zavolat firmě Pentax ať v tom udělají pořádek...

jir_ist