Zobrazeni ISO?

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Martinecek
Nový uživatel
Nový uživatel

Zobrazeni ISO?

Příspěvek od Martinecek » 26 dub 2007, 20:01

Ahoj, mam dotaz. Asi pred mesicem jsem si koupil Pentaxe K10D. jsem s nim spokojen.
Mam jeden dotaz - jde nejak v hledacku nebo na hornim displeji zobrazit hodnota ISO v modech P, Av, Tv, pokud mam nastaveno ISO Auto?
Jsem si totiz nastavil ISO na AUTO od 100 po 400, coz je naprosto bezproblemove pouzitelny rozsah z hlediska sumu. Naprosta pokojenost. Jen bych obcas rad videl nekde aktualni hodnotu ISO, kterou tam pristroj da?

Predem dik.

Martinecek

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

karak
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od karak » 27 dub 2007, 07:07

Pokud se tam nezobrazuje ted, tak nastavit urcite nejde.

Ale je mozny, ze se tam ten udaj objevi po namacknuti spouste.
Pokud mas nastaveno AUTO ISO, tak fotak hodnotu ISO nastavuje az behem mereni expozice. Proto nezobrazuje zadnou "aktualni hodnotu", protoze pro nej zadna aktualni neni dokud nezmeri fotografovanou scenu a nejakou nevybere.
Pentax K10D

irys
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od irys » 27 dub 2007, 09:44

nový firmware umožňuje nastavit si přední či zadní volič tak, aby jím bylo možno přímo měnit ISO, které je vidět v hledáčku i na displeji...já to mám na staveno v módu priority clony tak, že předním kolečkem měním clonu, zadním ISO...

Martinecek
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Martinecek » 28 dub 2007, 09:22

Tak jsem na to ted koukal - iso se v hledacku a na displeji zobrazuje jen pokud mam nastaveno primou zmenu ISO pomoci kolecka. Takze to tak nejak jde. Kdyz mam ale na jednom kolecku treba Av a na druhem +-Ev, tak to ISO uz neukazuje :-( To by mohli soudruzi z Japonska trochu dopracovat. Moc nechapu proc tam sviti skoro nesmyslna informace o volnem miste na karte. Podle me je to prakticky nezajimava informace.
Asi se budu muset na zmenu EV naucit ten dvojhmat s tlacitkem na zmenu Ev.
Jinak dik.
Martin

jvrana
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

jde to

Příspěvek od jvrana » 01 kvě 2007, 12:34

Pokud chcete zobrazit iso, stisknete ok uprostred sipek.
Misto poctu snimku se vam zobrazi auktualni nasteveni iso.. jeste jde nastavit varovani iso. kdyz mate nastavene auto treba do 1600 a varovani nastavite na 400 pri vsech isech nad 400 vam bude svitit v hledacku napis iso.
v nastaveni polozka iso warning

Miloš
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Miloš » 01 kvě 2007, 13:18

Dík za info , zobrazení ISO po zmáčknutí OK funguje i na K100 . Myslím , že to není ani v manuálu. :wink:

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“