K20D

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

K20D

Příspěvek od kominp » 20 zář 2008, 06:20

Vážení,moc rád bych Vás požádal o radu při výběru zrcadlovky,svůj výběr jsem skrouhnul na tři:Pentax K20D,Canon 450,Olympus 520.Vím že každý nebo téměř každý vystřelí otázku:CO BUDEŠ FOTIT?KOLIK PENĚZ DO TOHO VRAZÍŠ? .....atp.Já bych rád věděl které tělo.Děkuji Struhař P.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Janko
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Janko » 20 zář 2008, 07:15

no ja to vidím v tvojom prípade na K200D..... :D
K20D nepatrí do tej spoločnosti, ktorú si vybral...

:D

Marek25
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek25 » 20 zář 2008, 07:17

To jsi K20ce nedal moc silný soupeře :-) Výběr je tedy o to jednodušší - jednoznačně K20D. Proč?

K20 vs 450D
K20:
+ odolný tělo
+ stabilizace v těle
+ stavový displej, se kterým se pracuje mnohem lépe než jen koukat na hlavní displej
+ mnohem rozšířenější nejrůznější nastavení a možností fotografování
+ těch plusů je opravdu strašně moc

- dražší tělo. Ale za tu cenu se to vyplatí. 450D je proti němu hračka.

Olympus zde nebudu rozebírat, protože s ním nemám zkušenosti. Mohu k němu říct jen tolik, že z mého pohledu se mi jeví ještě méně podporovaný jeho bajonet než pro Pentax. Další věcí je, že jeho omezovačem šumu se ztrácí více detailů na snímku, takže je to šum vs kresba. Já bych si Olympus nevybral, nikdy jsem nad ním nepřemýšlel. Ale myslím si, žes mohl namísto 450D nadhodit Canon 40D, který už je K20 mnohem mnohem blíž - ne-li lepší :)

Vláďa
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Vláďa » 20 zář 2008, 07:32

Napsal bych přesně to co Marek. Ještě dodám, že i K10D je lepší než ty uvedené. Pro Canon hraje jedině širší spektrum velmi kvalitních objektivů, kterých by ale bylo na 450ku trochu škoda.
K10D,Pentax12-24/4;Tamron 18-250;Pentax FA50/1.4;Tamron SPAF90/2.8 Macro;Pentax FA*300/4.5;Velbon Sherpa 200R;UltraPod;AF-360FGZ

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 20 zář 2008, 12:33

Přijde mi, že v běžných diskusích o výběru a koupi DSLR se věnuje málo času ergonomii(samý šum, Mpix, live view - v tomto jsou myslím modely různých značek dané třídy docela podobné). IMHO vyzkoušet si dané modely osobně pomůže rozhodnout, který si koupit. V minulosti jsem kvůli jisté záležitosti zanevřel na Px, takže když jsem si před půl rokem vybíral DSLR, měl jsem jasného favorita. Canon 40D. Široká podpora kvalitních skel a ostatního příslušenství atd. Asi Tři měsíce před tím jsem byl s kolegou vybrat jeho nového mazla a padla mu do ruky nejlépe právě C 40D. Následně jsem s tím foťákem odfotil dvě akce a fotky dopadly výborně. Pouze jsem při focení pořád něco hledal (např. kruhový volič nad spouští) a po asi sté fotce jsem dostával křeče do ruky. Nejsem příznivcem fotografování hurá akcí třista fotek za odpoledne, takže to nebyla překážka. Vyrazil jsem ke kamarádovi do fotoshopu pro Canon. Vyzkoušeli jsme jestli funguje a začal mi jej balit. Jen tak prohodil, že Px má nový model K20D. Kouknu do vitríny.. hmm.. nemám rád Pentax. No tak jo, zkusím ho. Když jsem jej po půl hodině chtěl vrátit zpět, zjistil jsem, že to nejde. Prostě jsem věděl, že tato Pentaxí potvora je přesně to, s čím chci fotit.
Zkrátka tím chci říct, že držení těla může pocit z fotografování rozhodně vylepšit. Když fotí mojí K20kou kolega, všelijak při tom kroutí prsty než to nastaví jak potřebuje, že bych ho praštil :D , ale o tom to přesně je, jemu C40D sedí dokonale a myslím, že s Px by určitě nebyl tak spokojený.
Hodně štěstí při výběru :wink:
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 20 zář 2008, 15:27

Od olympusu bych bral leda E3. To je fajn fotak (i kdyz drive jsem si to nemyslel) musim uznat ze fakt jo...

Nicmene kazdy ti rekne ze nevybiras fotak ale system. Takze je potreba koukat i na jine veci nez jen plusy a minusy jednotlivych tel.

Tela se mneni jak fusekle a za dva roky si beztak poridis neco jineho... (faktem je ze vyrobci se drzi zabehlych designu takze K20D vypada jak K10D, Canon 50D jak 40D resp 30D resp 20D...)

Koukni taky na objektivy a jejich ceny ktere bys chtel.... Ted se budu opakovat ale nechce se mi to psat podruhe...
A jaky objektiv by si ke Canonu bral? kdyz bych mel podminky stabilizaci dobrou svetelnost rozumnou cenu a opticky vykon...
Pentax ma se svou stabilizaci nesmirnou vyhodu.
U canonu by si koupil drahy a malo svetelny 17-85/4-5,6, ktery je navic po strance optickeho vykonu mizerny... Nebo koupis canon 17-40/4 nebo tamron 17-50/2,8 ale ani jeden nema stabilizaci... Navic mam na pentaxu stabilizovane i makroobjektivy coz canon nema.. O teleobjektivu nemluve. 50-135 a je mi hej....
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Pentax K20D

Příspěvek od kominp » 20 zář 2008, 16:48

Ahoj přátelé,nejprve Vám chci poděkovat za názory jelikož jsem se několikrát pokoušel na různých fórech založit vlákno na foťák PxK20D a všude mne poslali do (_!_) že se mám naučit hledat na netu že je toho plnej,ANO mají částečně pravdu ale jsou to vlákna kdy K20D stála (+-)30000Kč to by doma neprošlo :) .tak a teď když už je volba jasná mám ještě pár otázeček:jestli zatím koupit ze seťákem a časem uvidím co dokoupit a nebo hned jít do nějakého lepšího objektivu?Opravdu se dá K20D srovnávat s C40D?byl jsem si vyzkoušet na prodejně jak OLY,tak Canon,i Px a musím dát za pravdu že Px se mi drží lépe ale zase jsem někde čet :) že má problém ze šumem... tak vám nevím Dík Petr

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kominp » 20 zář 2008, 16:50

Janko píše:no ja to vidím v tvojom prípade na K200D..... :D
K20D nepatrí do tej spoločnosti, ktorú si vybral...

no hezky jsi mne otestoval :lol:

Janko
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Janko » 20 zář 2008, 17:03

Ale neporadil som Ti zle že?... :D
Tá K20 fakt nepatrí do tej spoločnosti, veľa kolegov tu Ti už svoj názor napísalo a ja súhlasím z každym z nich, najlepšie si je to ošahať pocvakať a sám sa rozhodneš.
Ja len že pokial si sa rozhodoval medzi EOS450, 520a K20D...tak skôr by som medzi nich zaradil tú K200D a aj ona by nad nimi vyčnievala...

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kominp » 20 zář 2008, 17:04

Marek25 píše:To jsi K20ce nedal moc silný soupeře :-) Výběr je tedy o to jednodušší - jednoznačně K20D. Proč?

K20 vs 450D
K20:
+ odolný tělo
+ stabilizace v těle
+ stavový displej, se kterým se pracuje mnohem lépe než jen koukat na hlavní displej
+ mnohem rozšířenější nejrůznější nastavení a možností fotografování
+ těch plusů je opravdu strašně moc

- dražší tělo. Ale za tu cenu se to vyplatí. 450D je proti němu hračka.

Olympus zde nebudu rozebírat, protože s ním nemám zkušenosti. Mohu k němu říct jen tolik, že z mého pohledu se mi jeví ještě méně podporovaný jeho bajonet než pro Pentax. Další věcí je, že jeho omezovačem šumu se ztrácí více detailů na snímku, takže je to šum vs kresba. Já bych si Olympus nevybral, nikdy jsem nad ním nepřemýšlel. Ale myslím si, žes mohl namísto 450D nadhodit Canon 40D, který už je K20 mnohem mnohem blíž - ne-li lepší :)
Ale někde jsem četl že i K20D má problém se šumem při samospoušti ale to je jedna paní povídala.......

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kominp » 20 zář 2008, 17:06

SeaBear píše:Přijde mi, že v běžných diskusích o výběru a koupi DSLR se věnuje málo času ergonomii(samý šum, Mpix, live view - v tomto jsou myslím modely různých značek dané třídy docela podobné). IMHO vyzkoušet si dané modely osobně pomůže rozhodnout, který si koupit. V minulosti jsem kvůli jisté záležitosti zanevřel na Px, takže když jsem si před půl rokem vybíral DSLR, měl jsem jasného favorita. Canon 40D. Široká podpora kvalitních skel a ostatního příslušenství atd. Asi Tři měsíce před tím jsem byl s kolegou vybrat jeho nového mazla a padla mu do ruky nejlépe právě C 40D. Následně jsem s tím foťákem odfotil dvě akce a fotky dopadly výborně. Pouze jsem při focení pořád něco hledal (např. kruhový volič nad spouští) a po asi sté fotce jsem dostával křeče do ruky. Nejsem příznivcem fotografování hurá akcí třista fotek za odpoledne, takže to nebyla překážka. Vyrazil jsem ke kamarádovi do fotoshopu pro Canon. Vyzkoušeli jsme jestli funguje a začal mi jej balit. Jen tak prohodil, že Px má nový model K20D. Kouknu do vitríny.. hmm.. nemám rád Pentax. No tak jo, zkusím ho. Když jsem jej po půl hodině chtěl vrátit zpět, zjistil jsem, že to nejde. Prostě jsem věděl, že tato Pentaxí potvora je přesně to, s čím chci fotit.
Zkrátka tím chci říct, že držení těla může pocit z fotografování rozhodně vylepšit. Když fotí mojí K20kou kolega, všelijak při tom kroutí prsty než to nastaví jak potřebuje, že bych ho praštil :D , ale o tom to přesně je, jemu C40D sedí dokonale a myslím, že s Px by určitě nebyl tak spokojený.
Hodně štěstí při výběru :wink:
tak jedinný diskutující s Px K20D? :) nebo špatně koukám? jak jsi spokojený?

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kominp » 20 zář 2008, 17:34

[quote="Janko"]:D
Ale neporadil som Ti zle že?... :D
Tá K20 fakt nepatrí do tej spoločnosti, veľa kolegov tu Ti už svoj názor napísalo a ja súhlasím z každym z nich, najlepšie si je to ošahať pocvakať a sám sa rozhodneš.
Ja len že pokial si sa rozhodoval medzi EOS450, 520a K20D...tak skôr by som medzi nich zaradil tú K200D a aj ona by nad nimi vyčnievala...[/quo ano neporadil si zle :lol: jen tedy K200D nebo K20D?

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 20 zář 2008, 17:41

No, nemyslím, že bych tu byl s K20kou jediný :)
Jediný podstatný rozdíl, na který jsme s kolegou(C40D) přišli, že má Canon rychlejší snímání sním./s a to o dost. Jinak šum jsme testovali jak se dalo(to byl jeho nápad, protože se dočetl, že má C40D větší šum :D ) a dohodli jsme se na remíze (on se rozhodl, mně na nižších ISO 100-800 připadl lepší Px, na vyšších zase o chlup Canon), zabili jsme tím skoro celý den.
No obecně se povídá, že mají Px oproti konkurenci velmi dobré seťáky, ale mně přijde nákup seťáku jako zbytečnost, protože až koupím kvalitnější sklo, na seťák se mi bude už jen prášit. No ale ani v tomto Px nezklamal a pěkně mě nakrknul, jako "seťák" jsem si koupil 50-135/f2,8 SDM a až se mi trochu zacelila díra v peněžence, pošilhával jsem po 16-50/f2,8 SDM. Jenže to má závit na filtry o centimetr větší, než 50-135 :evil: a redukce z 67 na 77 je kravina. Naštěstí Tamron nabídl alternativu se stejným průměrem (ale sklo to asi bude o chlup horší než Px).
Rozhodně mě K20 v ničem nezklamala, skoro ji nedám z ruky, ale kolega s C40D je úplně stejně postižený (BTW i při vyhlášeném Canoním výběru objektivů má širokáč od Tamronu :lol: )

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 20 zář 2008, 17:45

Ale myslím, že se tu někde na diskusi už C40D vs P K20D určitě propírala a mnohem fundovaněji :wink:

Janko
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Janko » 20 zář 2008, 17:51

Ono je to tak...
Si na fóre, kde sú všetci nakazený PENTAXom, čiže každý Ti poradí PENTAX, ak by si šiel na fórum o CANONe tam by Ti radili CANON...je to tak...
Ale z tých troch čo si dal na výber sa vážne nedá nič iné poradiť ako K20D a to by určite uznali aj CANONáci aj OLYMPUSáci...

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“