Bulb mode
Moderátor: Moderátoři
Bulb mode
Zdravim, chcem sa spytat na Bulb mod u K10D. Vie mi niekto poradit, ci sa da nastavit tento mod tak, aby sa prvym stlacenim zacalo snimanie a druhym stlacenim spuste snimanie ukoncilo?
Lebo pokial som to skusal, tak mi to funguje sposobom, ze stlacim spust, drzim ju a ked ju uvolnim, tak snimanie skonci. Lenze to je trochu neprakticke ak pouzivate nie original dialkove ovladanie..(original som neskusal). Tam sa mi podarilo nechat otvorene snimanie asi 14 sekund, co je malo...Potom asi nastava nejaky prerusovany signal vysielania dialkoveho ovladaca a tym sa po danom case snimanie vypne. Pri manualnom slaceni spuste na fotaku to funguje bez obmedzenia casu(alebo som sa k tomu obmedzeniu este nedostal).
Vdaka za rady.
Lebo pokial som to skusal, tak mi to funguje sposobom, ze stlacim spust, drzim ju a ked ju uvolnim, tak snimanie skonci. Lenze to je trochu neprakticke ak pouzivate nie original dialkove ovladanie..(original som neskusal). Tam sa mi podarilo nechat otvorene snimanie asi 14 sekund, co je malo...Potom asi nastava nejaky prerusovany signal vysielania dialkoveho ovladaca a tym sa po danom case snimanie vypne. Pri manualnom slaceni spuste na fotaku to funguje bez obmedzenia casu(alebo som sa k tomu obmedzeniu este nedostal).
Vdaka za rady.
Naposledy upravil(a) aes dne 08 led 2008, 14:09, celkem upraveno 1 x.
Ahoj, ten režim se jmenuje Bulb a jestli tomu dobře rozumím tak ho chceš pouštět infra ovladačem.. I originál funguje tak, že je stlačen dokud držíš tlačítko a na několikaminutový expozice to není. Pořiď si drátovou spoušť s aretací. Dá se to vyrobit do stovky určitě.. Jediný omezení co tam je, je životnost baterky..
Preco tento mod nie je pre niekolkominutove expozicie? Pri manualnom stlaceni na fotaku som exponoval asi 3 minuty, ale aj to mi prijde este malo;) No sposobom, ze to clovek stlaci a drzi je to dost otrava. Uz len obycajny ultrazoom Panasonic ma max. nastavenie casu na minutu a nemusis pri tom vysedavat..preto mi tento sposob drzania spuste prijde nepouzitelny.
-
- Pokročilý uživatel
Tento mod je aj na niekolko hodinove expozicie..staci mat kablovu spust s aretaciou a nabitu baterku...kablovu spust si mozes kupit hotovu alebo vyrobit za par korun sam...Bulb je odjakziva robeny takto...pokial drzis spust tak je uzavierka otvorena..ked pustis spust tak sa zatvori...nieje na tom nic cudne...ak sa ti nechce drzat tlacitko spuste tak si zozen spust s aretaciou...inak vrele odporucam...drzanim spuste na fotaku si velmi nepomozes..skor pri par minutovych expoziciach si fotku pokazis...
MZ-5n s MF matnicou, Tokina 35-200/3.5-4.5
Na to v prehistorii fotografování byl režim "Z" jeden stisk otevřít, druhý stisk zavřít závěrku.
Jinak za cca 100-200kč lze nakoupit 2,5mm stereojack, 3-pramenný kablik potřebné délky, dva mikrospínače, jeden spínáč s aretací a hotovou pidikrabičku do které se to dá.
Spínací kontakt mezi špičkou jacku a základem = expozice
(tam by jsem dal paraleně i spínač s aretací)
Spínací kontakt mezi nedzikružím jacku a základem = namáčknutí
Kdo je trochu šikula, tak to za úsporu peněz stojí.
Na K10 funguje nám vyzkoušeno
Jinak za cca 100-200kč lze nakoupit 2,5mm stereojack, 3-pramenný kablik potřebné délky, dva mikrospínače, jeden spínáč s aretací a hotovou pidikrabičku do které se to dá.
Spínací kontakt mezi špičkou jacku a základem = expozice
(tam by jsem dal paraleně i spínač s aretací)
Spínací kontakt mezi nedzikružím jacku a základem = namáčknutí
Kdo je trochu šikula, tak to za úsporu peněz stojí.
Na K10 funguje nám vyzkoušeno

K10D
Ja jsem to vyresil takhle, uz nic "nebastlim"
http://www.oehling.cz/inshop/prislusens ... 15%5D.html
ma to zamek "aretaci" na spoust, funguje bez problemu. Akorat ze dlouhe casy pekne cvici s baterkama.
http://www.oehling.cz/inshop/prislusens ... 15%5D.html
ma to zamek "aretaci" na spoust, funguje bez problemu. Akorat ze dlouhe casy pekne cvici s baterkama.
-
- Pokročilý uživatel
-
- Významný člen
bjan: jee to je tak jednoduché Dakujem!! a chcú za to aj 1100 sk :DDD tak to si asi fakt sám vyrobím. som pozeral v katalógu gem že jack 2,5mm 16 sk mikrospínač 20 sk to je smiešne oproti tej cene orig, alebo aj toho 400korunového celku. len fakt neviem ktorékonkrétne ktoré. ja totiž nie som domáci šikula.
kto poradí čo mám objednať má u mňa plus
Ďakujem!
kto poradí čo mám objednať má u mňa plus

Ďakujem!
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci
, fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited

Pro nekutily třeba za 6$:
http://cgi.ebay.com/Remote-Cord-for-Pen ... 286.c0.m14
Já to před časem koupil asi za 5 USD is dopravou.
http://cgi.ebay.com/Remote-Cord-for-Pen ... 286.c0.m14
Já to před časem koupil asi za 5 USD is dopravou.
velsak
K10D+Sigma 17-70
K10D+Sigma 17-70