Adobe DNG Converter pro K10D

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Adobe DNG Converter pro K10D

Příspěvek od jir_ist » 08 bře 2007, 06:47

Do sekce Download jsem přidal novou verzi Adobe DNG Conerter, tj. ver. 3.7, které zpracovává nejen DNG ale i PEF files z K10D.... bližší informace a link v Download.....
Nezapomeňte že jsou verze pro PC WIN a Mac, tohle vlákno je pro WIN, ti co mají Mac musí na jiný link !
Pro jistotu link na WINDOWS:
http://www.adobe.com/support/downloads/ ... ftpID=3582

pro Mac:
http://www.adobe.com/support/downloads/ ... ftpID=3581
jir_ist

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

dxp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dxp » 08 bře 2007, 07:57

Díky jir-ist, dobrá práce pro členy!

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 08 bře 2007, 08:10

dxp... hned se pozná dobré vychování :-) :-) jirka
jir_ist

Honza
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Honza » 08 bře 2007, 08:35

HM, a používáte ho někdo? Zkoušeli jste někdo srovnat kvalitu výstupu Adobe Camera Raw, Adobe DNG Converter a originální Pentax soft (teď nevím, jak se jmenuje)?

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 08 bře 2007, 10:48

Já ho používám napořád..... více informací v Download až mi to tam maZec dá ..... srovnávání kvality ??? jak moc kvalitní bys to rád měl ??? :-) neshledávám rozdílu, ale nejsem pixelový maniak takže počkej až to někde vezme pod mikroskop ... :-)
nechceš, neber ! nikdo tě nenutí :-)
jir_ist

Honza
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Honza » 09 bře 2007, 09:03

Já jen, že na DPreview v recenzi K10D srovnávali Pentaxův soft s ACR a rozdíl byl na první pohled patrný. Pravda, při zvětšení 1:1. Na tisku se to asi nepozná...

MichalN
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalN » 01 pro 2007, 16:02

To porovnanie by ma zaujímalo. Práve som robil konverziu jedne "nočnej" fotky z PEF a možno to bolo mojim pričinením, možno nie, no z Adobe Converter mi vyšiel oveľa vyšší šum ako z Pentax Laboratory 3.12. Porovnávali ste to niekto? Určite sa s tým dá pohrať, ale bez veľkého babrania bez redukcie šumu mi vyšlo toto: http://pentaxfriends.eu/gallery/thumbnails.php?album=70
Michal

sipas
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sipas » 01 pro 2007, 17:04

Ahojte, mozna to je trochu z jineho soudku, ale pokud se uz bavite o prevou RAW ci DNG. Mate nekdo zkusenost z prevodem primo ve Photoshop? Ja obcas prevadim v CS3. Vsechno supr, ovladani super ale nemuzu si pomoct, pokud necham veskere nastaveni puvodni (jak jsem nastavil ve fotoapratu) Tak se me zda, celkem rozdilne podani barev. Proste si nemuzu pomoct, ale original pentax software ma vysledny vystup lepsi. Hlavne barvy. Nevite cim to muze byt? Zatim Ahojte

Sipas
www.sipasweb.com
Naposledy upravil(a) sipas dne 02 pro 2007, 00:42, celkem upraveno 1 x.

asdf
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od asdf » 01 pro 2007, 20:08

Nazdar, nevysvětlím ti to, ale v knize Adobe Camera Raw to tam autor vysvětluje. Říká, že je lépe používat ACR než photoshop, protože cosi... Ale už nevím co. Tak se na to kdyžtak mrkni tam.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 02 pro 2007, 12:26

asdf píše:Nazdar, nevysvětlím ti to, ale v knize Adobe Camera Raw to tam autor vysvětluje. Říká, že je lépe používat ACR než photoshop, protože cosi... Ale už nevím co. Tak se na to kdyžtak mrkni tam.
Adobe Camera RAW je plugin do Photoshopu... presneji je jeho soucasi, jen se jako plugina aktualizuje...

...takze pokud je PS nainstalovan a klikne se na jakykoliv RAW soubor, automaticky se otevira v PS s tim, ze se jeste "nad" plochou PS otevre okno Camera RAW... ACR se da ale jeste "samostatne" otevrit s Adobe Bridge...

...rozdil v podani barv muze byt jen ruznym nastavenim defaultnich hodnot v ACR ci v nastaveni prevodu v K10D
Pentax

asdf
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od asdf » 03 pro 2007, 13:51

fjo píše:
Adobe Camera RAW je plugin do Photoshopu... presneji je jeho soucasi, jen se jako plugina aktualizuje...

...takze pokud je PS nainstalovan a klikne se na jakykoliv RAW soubor, automaticky se otevira v PS s tim, ze se jeste "nad" plochou PS otevre okno Camera RAW... ACR se da ale jeste "samostatne" otevrit s Adobe Bridge...

...rozdil v podani barv muze byt jen ruznym nastavenim defaultnich hodnot v ACR ci v nastaveni prevodu v K10D
Ano, je to tak. Já jsem měl na mysli převod ve photoshopu bez použití ACR.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 03 pro 2007, 18:25

asdf píše:
fjo píše:

Ano, je to tak. Já jsem měl na mysli převod ve photoshopu bez použití ACR.

...možná se teď mýlím, ale PS sám nedokáže převést RAW do jiného formátu... mám za to, že to umí právě díky Camera RAW...

Jak říkám, opravte mě, pokud se mýlím...
Pentax

asdf
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od asdf » 03 pro 2007, 20:17

fjo píše:

...možná se teď mýlím, ale PS sám nedokáže převést RAW do jiného formátu... mám za to, že to umí právě díky Camera RAW...

Tak nevím, nikdy jsem to nezkoušel, ale podle toho, jak jsem to pochopil z té knížky, tak to jde. Taky jsi mě teď znejistil, co jsem to tam vlastně četl... :?

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 03 pro 2007, 22:33

asdf píše:
fjo píše:

Tak nevím, nikdy jsem to nezkoušel, ale podle toho, jak jsem to pochopil z té knížky, tak to jde. Taky jsi mě teď znejistil, co jsem to tam vlastně četl... :?

...ještě ale přemýšlím, proč vlastně převádět RAW přímo v PS...?? Trochu mi to už připadá více o to dosáhnout toho, že to jde, než řešit nejlepší způsob... ale to je můj dojem.. neznám přesně Nikon Capture či PhaseOne konvertory... ale způsob ovládaní a vysledky Camera RAW mě osobně vyhovuje... a to si myslím, že zdaleka nevyužívám všeh možností... navíc je fajn, že ovládání Adobe Camera RAW a Adobe Lightroom je v podstatě shodné... a myslím, že dobře vymyšlené... zatím pro mě lepší, než ovládání Apple Aperture.... ale pravdou je, že jsem se s ním nezkoušel moc seznamovat, protože jsem byl už "namočený" v Adobe LR
Pentax

nomadm
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od nomadm » 04 pro 2007, 19:28

normalne me nebere zadny raw programek me rawy z K100D Super, ani v tom adobe dng converteru me to nejde prevest, nevite co stim?

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“