Adobe DNG Converter pro K10D
Moderátor: Moderátoři
Adobe DNG Converter pro K10D
Do sekce Download jsem přidal novou verzi Adobe DNG Conerter, tj. ver. 3.7, které zpracovává nejen DNG ale i PEF files z K10D.... bližší informace a link v Download.....
Nezapomeňte že jsou verze pro PC WIN a Mac, tohle vlákno je pro WIN, ti co mají Mac musí na jiný link !
Pro jistotu link na WINDOWS:
http://www.adobe.com/support/downloads/ ... ftpID=3582
pro Mac:
http://www.adobe.com/support/downloads/ ... ftpID=3581
Nezapomeňte že jsou verze pro PC WIN a Mac, tohle vlákno je pro WIN, ti co mají Mac musí na jiný link !
Pro jistotu link na WINDOWS:
http://www.adobe.com/support/downloads/ ... ftpID=3582
pro Mac:
http://www.adobe.com/support/downloads/ ... ftpID=3581
jir_ist
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To porovnanie by ma zaujímalo. Práve som robil konverziu jedne "nočnej" fotky z PEF a možno to bolo mojim pričinením, možno nie, no z Adobe Converter mi vyšiel oveľa vyšší šum ako z Pentax Laboratory 3.12. Porovnávali ste to niekto? Určite sa s tým dá pohrať, ale bez veľkého babrania bez redukcie šumu mi vyšlo toto: http://pentaxfriends.eu/gallery/thumbnails.php?album=70
Michal
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte, mozna to je trochu z jineho soudku, ale pokud se uz bavite o prevou RAW ci DNG. Mate nekdo zkusenost z prevodem primo ve Photoshop? Ja obcas prevadim v CS3. Vsechno supr, ovladani super ale nemuzu si pomoct, pokud necham veskere nastaveni puvodni (jak jsem nastavil ve fotoapratu) Tak se me zda, celkem rozdilne podani barev. Proste si nemuzu pomoct, ale original pentax software ma vysledny vystup lepsi. Hlavne barvy. Nevite cim to muze byt? Zatim Ahojte
Sipas
www.sipasweb.com
Sipas
www.sipasweb.com
Naposledy upravil(a) sipas dne 02 pro 2007, 00:42, celkem upraveno 1 x.
Adobe Camera RAW je plugin do Photoshopu... presneji je jeho soucasi, jen se jako plugina aktualizuje...asdf píše:Nazdar, nevysvětlím ti to, ale v knize Adobe Camera Raw to tam autor vysvětluje. Říká, že je lépe používat ACR než photoshop, protože cosi... Ale už nevím co. Tak se na to kdyžtak mrkni tam.
...takze pokud je PS nainstalovan a klikne se na jakykoliv RAW soubor, automaticky se otevira v PS s tim, ze se jeste "nad" plochou PS otevre okno Camera RAW... ACR se da ale jeste "samostatne" otevrit s Adobe Bridge...
...rozdil v podani barv muze byt jen ruznym nastavenim defaultnich hodnot v ACR ci v nastaveni prevodu v K10D
Pentax
Ano, je to tak. Já jsem měl na mysli převod ve photoshopu bez použití ACR.fjo píše:
Adobe Camera RAW je plugin do Photoshopu... presneji je jeho soucasi, jen se jako plugina aktualizuje...
...takze pokud je PS nainstalovan a klikne se na jakykoliv RAW soubor, automaticky se otevira v PS s tim, ze se jeste "nad" plochou PS otevre okno Camera RAW... ACR se da ale jeste "samostatne" otevrit s Adobe Bridge...
...rozdil v podani barv muze byt jen ruznym nastavenim defaultnich hodnot v ACR ci v nastaveni prevodu v K10D
asdf píše:Ano, je to tak. Já jsem měl na mysli převod ve photoshopu bez použití ACR.fjo píše:
Adobe Camera RAW je plugin do Photoshopu... presneji je jeho soucasi, jen se jako plugina aktualizuje...
...možná se teď mýlím, ale PS sám nedokáže převést RAW do jiného formátu... mám za to, že to umí právě díky Camera RAW...
Jak říkám, opravte mě, pokud se mýlím...
Pentax
Tak nevím, nikdy jsem to nezkoušel, ale podle toho, jak jsem to pochopil z té knížky, tak to jde. Taky jsi mě teď znejistil, co jsem to tam vlastně četl...fjo píše:
...možná se teď mýlím, ale PS sám nedokáže převést RAW do jiného formátu... mám za to, že to umí právě díky Camera RAW...
asdf píše:Tak nevím, nikdy jsem to nezkoušel, ale podle toho, jak jsem to pochopil z té knížky, tak to jde. Taky jsi mě teď znejistil, co jsem to tam vlastně četl...fjo píše:
...ještě ale přemýšlím, proč vlastně převádět RAW přímo v PS...?? Trochu mi to už připadá více o to dosáhnout toho, že to jde, než řešit nejlepší způsob... ale to je můj dojem.. neznám přesně Nikon Capture či PhaseOne konvertory... ale způsob ovládaní a vysledky Camera RAW mě osobně vyhovuje... a to si myslím, že zdaleka nevyužívám všeh možností... navíc je fajn, že ovládání Adobe Camera RAW a Adobe Lightroom je v podstatě shodné... a myslím, že dobře vymyšlené... zatím pro mě lepší, než ovládání Apple Aperture.... ale pravdou je, že jsem se s ním nezkoušel moc seznamovat, protože jsem byl už "namočený" v Adobe LR
Pentax