Problémy s K10D

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Robso

Příspěvek od Robso » 02 led 2007, 18:37

good one, fotograff :lol:
v kazdom pripade, banding vidim bohuzial na viacerych fotkach aj na ISO 800 (nocne fotky s dlhsim casom, hviezdnou oblohou)
Takisto tlacitko RAW ma dost sklamalo, naco mi je prepinanie medzi RAW a RAW+ ?! Myslim ze hlavne by malo byt RAW - JPG.

Nemate niekto problemy/skusenosti s infra fotografiou?
Modry kanal nema skoro ziadnu kresbu, ale mal by byt citlivejsi ako zeleny. Neviem ci to je tym ale maju moje infrafotky divny farebny odtien :?

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Jahu

firmware

Příspěvek od Jahu » 03 led 2007, 17:13

Ahojte, kde muzem stahnout firmware do Pentax K10D, nenasel jsem zadny link.

Jan

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

link

Příspěvek od jir_ist » 03 led 2007, 22:29

Jene, nic si z toho nedělej, my jsme zatím ten link na firmware pro K10D také nenašli :-) , ono totiž žádné firmware ke stažení zatím neexistuje.... takže trpělivě počkej s námi až nějaké firmware bude... :-)
jir_ist

Robso

Příspěvek od Robso » 06 led 2007, 23:04

Prave som odfotil nocnu foto na 8sec a ISO 200 a hadajte co na nej vidim... :(
no ked neupravi Pentax FW tak sa ho asi zbavim, aj ked mi po inych strankach plne vyhovuje

totti
V.I.P.
V.I.P.

nefunkční blesk

Příspěvek od totti » 23 úno 2007, 21:32

Ahoj,
tak mi nějak přestal fungovat vestavěný blesk na K10D. Dnes jsem zapnul foťák, vyklopím blesk a .... blýsknul asi jednu vteřinu po expozici. To bylo naposledy co fungoval ... . Když ho zaklopím, funguje vše bez problémů, zaostření , měření expozice, vše o.k. . A když ho vyklopím , tak nic . Dokonce K10 zaostří a exponuje jen když ji namířím např. na větší zdroj světla,např. lampu . Za normálních podmínek se nechytá ( přitom za stejných podmínek se zaklapnutým bleskem ano) .
Resetoval sem veškará nastavení, bez výsledku.
Nemáte někdo nějakou radu?

díky za pomoc
totti

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 24 úno 2007, 00:19

totti, to je dost blbý, tohle se stalo moc lidem a forum na dpreview toho bylo plné, je to nějaká dodávka vadných součástek, týká se to nějakých prvních šarží, vypisovali si tam Serial No. a tuším, že to začínalo 222 a 223 čísly...... to je jedině na servis, zdarma v záruce....
já to raději ani moc nezkouším, ten vestavěný blesk nepotřebuji, používám velké blesky takže by mi nechyběl, ale taky z toho nemám dobrý pocit...... škoda, že pro tebe nemám pozitivnější zprávu.... jirka
jir_ist

totti
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od totti » 24 úno 2007, 17:40

díky za radu,
v pondělí to posílám na servis :cry: . Jinak moje S/N začíná 221 ..., takže to je asi jedna z prvních K10D.
jirka-totti

Cimrmanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cimrmanek » 26 úno 2007, 10:21

No zajimave, doufam ze to nebude pokracovat i v dalsich seriich, ja mam 224... :?

Honza
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Honza » 27 úno 2007, 08:18

Robso
Můžeš prosímtě ukázat nějaké fotky s bandingem na ukázku (nejlépe v plné velikosti)? Bývají problémy i u časů do 4s?

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“