prošel jsem skoro všechny vlákna která pojednávají o ostření Pentax K-3 vs. nějaký objektiv Sigma...
A stejně sem nucen založit nové téma, abych našel nebo dostal odpověď kterou hledám

Mám na své K-3 problém s ostřením u objektivů Sigma.
Pentax objektivy mám zatím vždy přesné bez seřízení.
První Sigma byla 17-50mm F2,8, asi jinak parádní sklo, kdyby neostřila na každém ohnisku jinak.
Poslal jsem jí v rámci záruky v ČR celkem 5x na seřízení i s tělem (AWH Praha) a nikdy to nebylo ono. Jednou byla přesná na dlouhém konci, jednou na krátkém. Jednou to bylo lepší a jednou horší. Bohužel mi nikdy nepřišla ve stavu, kdyby ostřila přesně na jakémkoliv ohnisku

Takže Sigma letěla z baráku jinak bych ji po tom skoro roce seřizování rozdupal

Nyní vlastním Sigmu 17-70mm F2.8-4 a dokoupil jsem si USB dock, protože jej podporuje a čekal jsem zase nepřesné ostření..
Situace se samozřejmě opakovala a ta Sigma byla ostřením úplně vedle. Po několika dnech testování a nastavování jsem byl s ostřením celkem spokojen. Ale po několika výletech a narozeninách jsem zjistil, že to stejně není úplně přesné, nejvíce mi utíká dálka. Pokud ostřím dál jak na 20m nebo v horším světle, není to přesné.
Již nemám nervy a čas (miminko) se s tím dále babrat a rád bych to dal někomu opravdu šikovnému na seřízení.
Bohužel moje zkušenosti s AWH Praha jsou po předchozím objektivu špatné.
Můžete mi zde poradit opravdu kvalitní a spolehlivý servis na objektivy Sigma?
Do AWH to můžu zkusit poslat, ale rád bych věděl o alternativách.
V sekci Bazar objektiv i s USB Dockem za velice pěknou cenu prodávám, pokud na to má někdo nervy, hodně peněz ušetří

Odkaz: http://pentaxfriends.eu/viewtopic.php?f=69&t=6369
Předem všem děkuji za reakce, rady a odpovědi

Mějte pěkný den