Příspěvek
od MZX » 11 úno 2017, 23:57
Myslím si, že po uvedení modelov Tamron 35/45/85 F1.8 je jasné, že Tamron objektívy pre Pentax nebudú.
Ak by firma chcela, už by vydala objektívy Tamron ako sú pre Sony, bez stabilizácie. Páči sa mi, že Tamron pochopil princíp - od tých, čo majú minimum, vyťažíme maximum - v najbližšj dobe nám pribudne do Pentax zbierky niekoľko objektívov so zázračnym Pentax coating a 50% vyššou cenou.
Tamron SP 15-30mm f2.8 Di VC USD for Nikon - 891 libier
HD Pentax-D FA 15-30mm F2.8 ED SDM WR - 1699 libier
Postupne sa Pentax dostáva do pozície kde je výhodné kúpiť telo foťáku, ale objektív je značne nákladná položka keďže nejestvuje alternatíva.
Ja osobne neverím, že Pentax má nejakých ľudí, ktorí sú schopní vyvinúť špičkový objektív moderného dizajnu - ak by to tak bolo, už by dávno na svete niečo priniesli. Alebo na to nemajú peniaze, keďže vývoj stojí veľa a ľudí treba zaplatiť, inak odídu preč.
Niečo sa muselo vo firme stať, veď sám používam SMC Pentax-DA 50mm F1.8 - za stovku je to špičkové sklo, fotí sa mi s ním oveľa lepšie ako s Canon STM 50 či Nikkor 50 F1.8 G - toto je dôvod, prečo ľudia mali radi Pentax, bola to značka, ktorá robila dobré objektívy za rozumnú cenu.