Příspěvek
od al.vlado » 21 úno 2017, 11:42
Mam Pentax D-FA 100/2,8 Macro WR iba chvilu, ale poznam ho velmi dobre. Na vsetkych fotostretavkach som sa s nim vzdy hral a mal som ho nasadeny na vsetkych telach Pentax, ktore som vlastnil a vlastnim. Vzdy som bol z neho uneseny, az som si ho pred 2 mesiacmi v jednej super akcii kupil. Je to jeden z najostrejsich, az nie vobec najostrejsi objektiv na plnu dieru. Pri foteni veci z blizka a naslednom zvacseni na monitore (nemusi byt ani 100 %) vidim vzdy strukturu tych veci. Zaostrovanie je sice pomocou skrutky motorom z tela, ale pomale vobec nie je. FAKT uz vyssie spomenul, ze s nim foti dokonca sport. Ak sa nahodou nechyti, tak prejde cely rozsah a to moze spomalovat. Limeter ostriacich vzdialenosti by to krasne riesil, ale ten bohuzial nema. Ale ma quick shift, teda mozes manualne zaostrit kruzkom na objektive aj bez prepnutia na MF a tym predist situaciam, kedy by mal chut prebiehat cely rozsah.
A samozrejme velky bonus je pentaxacke podanie farieb a odolnost na protisvetlo, tak ako uz spomenuli viaceri.
K-1 II + D-BG6 (ex: K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN)
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR,
Pentax D FA* 85/1,4, Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly.
Blesk Pentax AF 540FGZ