Moderátor: Moderátoři
díky figi,máš nějakou vážku nebo letovku na ukázku???figi píše:S DA*300 jsem motýly i vážky fotím, i letovky, jde to.
Lepší výsledky mám se Sigmou macro 105 mm s TC HD 1,4x, letovky ale ne.
lenyl-o rychlost ostření mi až tak zase nejde,jsem zvyklý ostřit manualně,spíš mě zajímá zvětšení objektivů,např ta 200 ostří od 120cm a mám strach aby třeba vážka nebyla pak moc malá nebo abych nemusel moc řezatlennyl píše:DA*200/2,8 SDM mam a nie je extra rychla, tu by som urcite vylucil pre take fotenia ako chces. a tak isto bude na tom (alebo velmi podobne) asi aj DA*300/4 SDM (to nech potvrdi ten kto ju aj ma).
Tamron 70-200/2,8 ostri slusne rychlo, lebo ide cez skrutku, ci ma dostatocne zvacsenie pre teba neviem.
medzikruzky s AF (asi chces aj autofocus) na Pentax neviem ci zozenies.
najlepsia volba by bolo ta Sigma 180, len som ju v zivote nevidel na Pentax predavat na bazari. (ani na eBay ju nevidim)
...fakt...no právě,proto dost váhám nad volbou objektivu,můžu si dovolit pouze jeden z nich a samozřejmě 300/4 je nejdražšífakt píše:Uživatel figi dosahuje s Pentax 300/4 na prosto famózní výsledky.
Ale je to o penězích.
no ohnisko bych chtěl alespon 200mm,byl jsem ted roky zvyklý na 180mm,měl jsem i 90 Tamrona,ale s tím jsem byl uplně mimo hrufakt píše:Napiš ještě, jaké potřebuješ ohnisko.
Pentax 100/2,8 je excelentní a s TC 1,4x to už tak špatné není.
Sigma má TC tuším 2x. Tam bys se stovkou byl na ohnisku 200mm.