Příspěvek
od feri2303 » 25 bře 2015, 22:30
najvacsia chyba tohto objektivu je, ze za posledny rok zdrazil skoro o 100 eur...
Ak hladas primarne sklo na macro s moznostou fotenia portretov, je to jasna volba.
Chalani uz pisali ze nie je idealny na interiery, ale ak zacinas s portretami, mozno Ti zo zaciatku naozaj nebude vadit vacsi odstup od ludi, ani nemusia vediet ze si ich fotil.
Hlucnejsi AF a chybajuci focus limiter je vacsi problem. Vdaka Quick Shift a troche cviku sa to da zlvadnut. Akonahle sa AF nechyti spravne, ma tendenciu prejst cely rozsah (cas, hluk). Takze ked vidis ze sa utrhol, das dole prst zo spuste rucne ho nasmerujes a uz sa chyti. Vec sekundy a da sa to zvladnut aj v tichu kostola pri svadbe. Preostrenie pri portretnych vzdialenostiach je rychle a tiche. Sam som si to vyskusal v ulohe fotografa - amatera co nechcel zavadzat profesionalovi a vdaka netradicnemu ohnisku a odstupu sa mi tak podarilo lepsie zdokumentovat priebeh sobasa bez toho aby som nejak zavadzal.
Clona je zaoblena, bokeh je krasne jemny. Hlbka ostrosti je vdaka svetelnosti vyssia.
Oproti inym 100vkovym objektivom je lahky, kompaktny. Je napriklad mensi ako sigma 17-50 a podstatne lahsi.
KP, *ist DS, K-m (infra)
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.