Moderátor: Moderátoři
Tak není to o tom, že by ta 35/2,4 byla špatná. Jde mi spíš o limited barevný podání a fortelný tělo objektivu. No a 21 je asi jediný limited objektiv, o kterém zatím dlouhodobě nepřemýšlím. Co ale není, může býtpalo2811 píše:V čom je tá 35-2,4 zlá keď ju chceš vymeniť za to isté alebo trošku užšie ohnisko ,čo s tým získaš ? ja keby som mal rozmýšľať nad výmenou tak aspoň za 21mm .
Mozem potvrdit, ze DA35lm je velmi pomala, dokonca pomalsia ako stara FA50 1.4, ostane veci su super (prenost kontrastu, makro, spracovanie, presnost zaostrenia). Objektiv zaostri a potom este doladuje presne zaostrenie (to je niekedy opruz). Mne sa momentalne osvedcuje kombinacia 15mm a 50mm na dvoch telach, + 35mm.palo2811 píše:V čom je tá 35-2,4 zlá keď ju chceš vymeniť za to isté alebo trošku užšie ohnisko ,čo s tým získaš ? ja keby som mal rozmýšľať nad výmenou tak aspoň za 21mm .
peppe píše:Mozem potvrdit, ze DA35lm je velmi pomala, dokonca pomalsia ako stara FA50 1.4, ostane veci su super (prenost kontrastu, makro, spracovanie, presnost zaostrenia). Objektiv zaostri a potom este doladuje presne zaostrenie (to je niekedy opruz). Mne sa momentalne osvedcuje kombinacia 15mm a 50mm na dvoch telach, + 35mm. Niekedy aj 8mm.palo2811 píše:V čom je tá 35-2,4 zlá keď ju chceš vymeniť za to isté alebo trošku užšie ohnisko ,čo s tým získaš ? ja keby som mal rozmýšľať nad výmenou tak aspoň za 21mm .
Ide o to, ze ked reportaz, tak musi byt poznat rozne ohniska.
Vsetko zmestim do cyklobatohu Deuter (v neopren obaloch). 40mm by som nekupoval (tych 2,8 by sa muselo zmenit aspon na 1,8). Fotky z 50/1.4 a 40/2.8 to je nebe a dudy (ale nebavime sa o krajinke)