Příspěvek
od miky_lbc » 14 lis 2013, 12:46
Ten přístup "kdybych na to měl, tak si to koupím" moc nechápu... to nemáte finanční rezervu ani těch 14tisíc a žijete od výplaty k výplatě? Je jasné, že třeba ty peníze nemáte na objektiv... taky proč ho kupovat, když ho použijete třeba jednou za 2 roky a ještě si nejste jistí, jestli příští rok nepřejdete třeba k Nikomu. Ale jedna věc je nemít na koupení objektivu a druhá věc je nemít na vratnou zálohu.
Já půjčuju techniky poměrně hodně, ovšem spíše velkým firmám/agenturám apod. Po zkušenostech s půjčováním jednotlivcům té záloze v ceně zboží naprosto rozumim.
Těch historek bych mohl vykládat kotel. Třeba se mi vrátil VJ monitor (rack monitor se třema malejma monitorama) s prasklým jedním display. A frajer to automaticky bral tak, že rozbil jeden monitor ze 3, kterej funguje jen na 1/2. Takže by mi měl zaplatit maximálně 1/6 ceny, spíše ale méně, protože svou funkci ten monitor plní, i když je ho 1/2 tmavá.
Oprava znamenala posílání do USA, takže byla nereálná... a můžu vám říct, že to bylo tolik dohadů a zlé krve okolo...