Nedalo mi to, tak jsem se pokusil na netu zjistit nějaké konkrétnější informace k možnosti výměny bajonetu na objektivech Sigma.
Servis se týká pouze bajonetů u objektivů Art, Contemporary a Sport. Předpokladem možnosti výměny je, že se daný objektiv standardně prodává s požadovaným bajonetem, tzn. že se v našem případě prodává s bajonetem Pentax. Výměnu lze objednat pro objektiv, který se vyrábí, nebo jehož výroba byla ukončena dříve než před pěti roky. Výměna se provádí tak, že se objedná u autorizovaného partnera Sigma, který v tomto případě slouží jako sběrna zakázek a objektiv zašle do Japonska k provedení výměny. V našem případě je nejbližší takový partner Sigma Deutschland, Carl Zeiss Str.10/2, D-63322 Roedermark, BRD. Další jsou Sigma Benelux, Sigma France a Sigma UK.
Služba je určena těm, kteří mají objektivy Sigma, mění systém a nechtějí drahé objektivy prodat a koupit nové s jiným bajonetem. Cílem není rozšíření možnosti používání objektivů Sigma na bajonetech, které nejsou pro daný objektiv na trhu. V praxi to znamená, že mohu objednat montáž K-bajonetu jen na takový objektiv, který je, nebo bylo možné koupit nový v obchodě s K-bajonetem.
Od 2.9.2013 je servis k dispozici pro:
•Interchangeable lense for SLR/DSLR cameras:
◦35mm F1.4 DG HSM | Art
◦120-300mm F2.8 DG OS HSM | Sports (ne Pentax)
◦30mm F1.4 DC HSM | Art (ne Pentax)
◦17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM | Contemporary
◦18-35mm F1.8 DC HSM | Art (Pentax ???)
•Interchangeable lenses for Mirrorless Cameras:
◦19mm F2.8 DN ART (ne Pentax)
◦30mm F2.8 DN ART (ne Pentax)
◦60mm F2.8 DN ART (ne Pentax)
Sigma změna bajonetu
Moderátor: Moderátoři
Sigma změna bajonetu
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sigma změna bajonetu
ještě by bylo vhodné uvést že cena za výměnu se bude pohybovat v rozmezí 75-250USD a že návrat stroje je rovnou majiteli, takže + DPH + clo
takže já nevím, ale furt mi vyjde levněji sklo prodat koupit jiné pro daný bajonet
takže já nevím, ale furt mi vyjde levněji sklo prodat koupit jiné pro daný bajonet
Je to alternativa... já osobně si myslim, že celkem výhodná. Přecejenom ... za 2400,- Kč prostě sklo nevyměníš a i když se k tomu budeš blížit, stále budeš u rizika, zda to sklo bude v pořádku.
A 250 USD znamená cca 6000+- Kč. Neni to málo, ale v případě skla za 25tis to je stále výhodné, protože s 6ti tisícovou ztrátou se většinou nepodaří ani prodat... a pak jsou ještě starosti s nákupem a kvalita nákupu.
A tak či onak... je to prostě alternativa k nákupu... a to je vždycky +.
A 250 USD znamená cca 6000+- Kč. Neni to málo, ale v případě skla za 25tis to je stále výhodné, protože s 6ti tisícovou ztrátou se většinou nepodaří ani prodat... a pak jsou ještě starosti s nákupem a kvalita nákupu.
A tak či onak... je to prostě alternativa k nákupu... a to je vždycky +.
-
- V.I.P člen
V kazdom pripade je to dalsie, mozno pre europanov mensie, plus od Sigmy...
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh