Pentax 28-80 stříbrný

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
ďaur
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Pentax 28-80 stříbrný

Příspěvek od ďaur » 02 črc 2012, 09:31

mám nabídku na koupi tohoto objektivu za 2 tis. Kč. máte s ním někdo zkušenosti? dočetl jsem se že je snad dost rychlý a obrazová kvalita není nejhorší. jak by si stál v porovnání (stejný rozsah ohnisek) s 55-300?
předem dík za odpověď či názor

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

freddy krueger
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax 28-80 stříbrný

Příspěvek od freddy krueger » 02 črc 2012, 12:30

Tím že píšeš dost rychlý předpokládám, že myslíš AF, takže to je jeden z těchto: http://www.pentaxforums.com/lensreviews ... enses.html případně tento http://www.pentaxforums.com/lensreviews ... -Lens.html
a ani jeden z nich není nic extra, když si vezmu, že skla co stojí za něco mají hodnocení aspoň 8,5. A 2000 Kč se mi zdá teda celkem dost za kterýkoliv z nich.

Pavel41
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od Pavel41 » 02 črc 2012, 15:04

Pokud bys vážně toužil po tomhle skle (silver), mohu je nabídnout ve velmi dobrém stavu za podstatně nižší cenu, dokonce i v kritizovaném provedení Power Zoom by to mělo být lacinější... ovšem okolo těchto rozsahů bych se raději díval po FA 28-70/4 - ten mne nikdy nezklamal a pokud vím, vytýká se mu jedině mechanická závada (rozlepování zadního členu), se kterou jsem se ovšem u žádného z nejméně čtyř kusů, co mi šly přes ruce, nesetkal. Na okraj - ta vzpomínaná rychlost AF u 28-80 (četl jsem názory nejméně dvou fotografů, co říkají "nejrychlejší AF z Pentaxů..." ) se mi zdá dost znevážená průměrnou kvalitou výstupu...
Pavel

ďaur
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ďaur » 03 črc 2012, 05:02

díky za odpovědi a názory, asi bude nejrozumější, když zvážím, jestli vůbec další objektiv a pokud ano, tak jaký konkretní.
na rakovnicku snad v srpnu chvíli budu, případně bych se ze zajímavosti ozval (pokud nebudu nevítán :) )
(nevylučuju, že se možná přesunu k nx...)

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“