Sigma 50-500
Moderátor: Moderátoři
Sigma 50-500
Ak ma niekto zaujem, posuvam dalej informaciu, ze oficialny distributor Sigmy v Sk ma na sklade jeden objektiv Sigma 50-500 s bajonetom Pentax. Ak trochu "poguglujete", dozviete sa, ze je to velmi slusne sklo, momentalne s dlhym ohniskom v pomere ceny a kvality jedno z najlepsich pre Pentax vobec (hanba Pentaxu ze sa nestara o paparazzov
Ja som na tento objektiv cakal 3 mesiace. Mozete si ho objednat napriklad prostrednictvom www.digimarket.sk

sixi
Sigma 50-500
Vidím , že si si spravil predčasne Vianoce, vyzerá to super, ako to nastavuješ na 500mm?, potrebuje to statív?
Ježika som si spravil dnes aj ja , tiež Sigma , ale úplne z opačného
konca: 10 - 20
Ježika som si spravil dnes aj ja , tiež Sigma , ale úplne z opačného
konca: 10 - 20
Ako som uz pisal, cakal som nan od maja. Ked som sa dozvedel, ze jeden prave teraz dostali na sklad, rychlo som to sem zavesil, mozno niekomu skratim cakaciu lehotu 
Je to normalny zoom, takze priblizujes uplne standardne ako s kazdym beznym objektivom. Mam ho zatial len par dni, vela toho nafotene nemam a teraz este aj toto pocasie
ale vyzera to tak, ze so stabilizatorom na K10D je to velmi dobra kombinacia. Z ruky spravis pouzitelne foto aj na 1/30, ale samozrejme take dlhe sklo potrebuje dobry stativ. Je to istejsie a vzhladom k tomu, ze objektiv ma cca 1,8 kg, co spolu s fotakom cini viac ako 2,5 kg aj pohodlnejsie.
Ako si spokojny so sirokouhlacom?

Je to normalny zoom, takze priblizujes uplne standardne ako s kazdym beznym objektivom. Mam ho zatial len par dni, vela toho nafotene nemam a teraz este aj toto pocasie

Ako si spokojny so sirokouhlacom?
sixi
OK, tak prajem dobre svetlo! A tesim sa ked sem nieco zavesis
Ja ked sa spamatam z financneho soku sposobeneho kupou telesigmy tak snad na buduci rok budem uvazovat nad kupou nejakeho solidneho makro. Add. elho - ziaden objektiv nie je idealny, treba sa s kazdym zzit a vytazit z neho co sa len da 

sixi
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Já budu mít taky narozeniny a tak pošilhávám po nejakém novém objektivu - uvažuju buď o FA 50/1,7 nebo FA 43/1,9... chtel bych neco ostrého a svetelného... navic mam doma i makrokroužky, které zatím jenom leží ve skrini...
ale zase na druhou stranu a druhým okem taky pošilhávám po té sigme 10-20 nebo tom drahém pentaxu 12-24 - preci jen jsem vice zatižený na krajinu.. bude to dilema ale tohle rozhodnování je vždycky super
cikorsky
ale zase na druhou stranu a druhým okem taky pošilhávám po té sigme 10-20 nebo tom drahém pentaxu 12-24 - preci jen jsem vice zatižený na krajinu.. bude to dilema ale tohle rozhodnování je vždycky super

cikorsky
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
https://www.webovica.sk
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
IMO je FA 50/1.7 super sklíčko na portrét a detail. FA 43/1.9 je určitě excelentní objektiv, ale stojí za ten příplatek?cikorsky píše:Já budu mít taky narozeniny a tak pošilhávám po nejakém novém objektivu - uvažuju buď o FA 50/1,7 nebo FA 43/1,9... chtel bych neco ostrého a svetelného... navic mam doma i makrokroužky, které zatím jenom leží ve skrini...
cikorsky
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
to ješté nevím, jeslti za to stojí - musim se ješte rozhodnout 
cik.

cik.
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
-
- Pokročilý uživatel
-
- Pokročilý uživatel
....no.. od Tebe EC jsem na ty snimky ze S 50-500 opravdu zvedav....
taky si na ni tise pomyslim... i kdyz musim priznat, ze me do toho klidneho rozjimani zacinaji zasahovat tak nemozna skla jako 200, 300 a 60-250 od te jedne nezname znacky... jak ona se jmenuje... ta hlava.. jo, uz vim.. Pentax...
....jen furt nevim, kam jsem ulozil tu tiskarnu na prachy
taky si na ni tise pomyslim... i kdyz musim priznat, ze me do toho klidneho rozjimani zacinaji zasahovat tak nemozna skla jako 200, 300 a 60-250 od te jedne nezname znacky... jak ona se jmenuje... ta hlava.. jo, uz vim.. Pentax...
....jen furt nevim, kam jsem ulozil tu tiskarnu na prachy

Pentax