Pentax DA 16-45mm f/4 vs. TAMRON 17-50mm f/2.8 XR Di-II
Moderátor: Moderátoři
Pentax DA 16-45mm f/4 vs. TAMRON 17-50mm f/2.8 XR Di-II
Který z těchto základních zoomů by jste vybrali a proč? Přečetl jsem několik testů z kterých vycházím, ale pořád se nějak nemůžu rozhoupat.
Pentax smc DA 16-45mm f/4 ED AL - výhodou je trochu širší ohnisko, předpokládám že kvalitnější konstrukce a možná lepší chování v protisvětle díky SMC(nemám ověřeno), dobrá ostrost a především lze pořídit o cca 4000 levněji, dle testů na photozone má problémy s aberací.
TAMRON AF SP 17-50mm f/2.8 XR Di-II LD Asp. - výhodou je výborná ostrost i na otevřenou clonu a především světelnost 2.8, 7 lamelová clona, jedná se ale o II. generaci a nevím v jakých aspektech se liší od té první, nevýhodou asi slabší konstrukce než u pentaxu a horší chování v protisvětle, to jsou ale informace z generace I. Díky za Vaše názory a doporučení, vezmu je při rozhodování v úvahu.
Pentax smc DA 16-45mm f/4 ED AL - výhodou je trochu širší ohnisko, předpokládám že kvalitnější konstrukce a možná lepší chování v protisvětle díky SMC(nemám ověřeno), dobrá ostrost a především lze pořídit o cca 4000 levněji, dle testů na photozone má problémy s aberací.
TAMRON AF SP 17-50mm f/2.8 XR Di-II LD Asp. - výhodou je výborná ostrost i na otevřenou clonu a především světelnost 2.8, 7 lamelová clona, jedná se ale o II. generaci a nevím v jakých aspektech se liší od té první, nevýhodou asi slabší konstrukce než u pentaxu a horší chování v protisvětle, to jsou ale informace z generace I. Díky za Vaše názory a doporučení, vezmu je při rozhodování v úvahu.
Hledej a dozvíš se víc, já bych s Pentaxem teda vůbec neváhal.
Jestli myslíš chromatickou, tak ta se odstraňuje snadno, za problém bych ji skoro nepovažoval.
Jinak ještě edit - ostrost na otevřenou clonu u T je spíš výsměch než pravda. Ale někteří tu získali údajně celkem slušné kousky.
modules.php?name=Forums&file=viewtopic& ... amron+1750
Jestli myslíš chromatickou, tak ta se odstraňuje snadno, za problém bych ji skoro nepovažoval.
Jinak ještě edit - ostrost na otevřenou clonu u T je spíš výsměch než pravda. Ale někteří tu získali údajně celkem slušné kousky.
Naposledy upravil(a) BiG FooT dne 01 led 2010, 16:40, celkem upraveno 2 x.
2.generace tamronu je az verze se stabilizatorem a ta neni pro Pentax myslim zatim k dostani, nikde jsem nevidel prime porovnani jak se chovaji oba objektivy(17-50 a 16-45) v protisvetle,takze tezko rict, ktery je lepsi. Na 16-45 by mi vadilo, ze na nejdelsi ohnisko je zasunuty a na nejkratsi ohnisko je naopak nejdelsi. Jako vetsi univerzal vidim Tamrona.
-
- Nový uživatel
Na těchto stránkách najdeš testy obou objektivů
tamron sice nebyl zkoušen na Pentaxu ale na Nikonu, to by myslím nemělo vadit
http://www.photozone.de/reviews
tamron sice nebyl zkoušen na Pentaxu ale na Nikonu, to by myslím nemělo vadit
http://www.photozone.de/reviews
Pentax ME Super
Pentax Spotmatic 1000
Pentax 645N
Pentax MZ6
Pentax Spotmatic 1000
Pentax 645N
Pentax MZ6
-
- Pokročilý uživatel
Tak jak jsem hledal na netu tak se zdá že Pentax 16-45 je dost dobry v protisvětle narozdíl od Tamronu, ostrost dle photozone je dost podobná, a navíc se dá opravdu koupit cca o 4000 levněji, jak se zdá tak největší výhodou Tamronu je světelnost... asi ji oželím, kupuji Pentax Kx a která do ISO 800 skoro nešumí a na portréty mám 105/2,8.
-
- Nový uživatel
Tamron jsem dlouho a nadšeně užíval. Ta ostrost je opravdu výborná. Doporučuji rozhodně vybírat z více kusů, já měl kus s problémem kolem centrizace a silným BF. Po opravě v servise (trvalo trochu dlouho) je to plně ok....akorát jsem během jeho absence nasbíral pár pevných objektivů, tak se na něj práší...
K-5, pár moderních objektivů a sklárna starších
No pokud ho dobře zabalíš a zásilku pojistíš, není to nic nerozumného.
Rozhodně je to lepší, než koupit za cca desítku sklo, které neposkytuje služby za které jsi zaplatil.
Osobně jsem měl asi obrovské štestí se Sigmou 24-70/2.8 protože ostří přesně tam kam má, a kreslí jak vzteklá (teda na zoom). Ale kdyby nefungovala tak jak má, už dávno by byla na reklamaci.
Rozhodně je to lepší, než koupit za cca desítku sklo, které neposkytuje služby za které jsi zaplatil.
Osobně jsem měl asi obrovské štestí se Sigmou 24-70/2.8 protože ostří přesně tam kam má, a kreslí jak vzteklá (teda na zoom). Ale kdyby nefungovala tak jak má, už dávno by byla na reklamaci.
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6