DA 15mm F4 ED Limited nebo DA 21mm F3.2 Limited ???
Moderátor: Moderátoři
DA 15mm F4 ED Limited nebo DA 21mm F3.2 Limited ???
Kdybyste si museli vybrat jeden z nich, který by to byl? DA 15mm F4 ED Ltd nebo DA 21mm F3.2 Ltd ?
-
- Pokročilý uživatel
Ja by som bral oba
Na krajinu su oba paradne. Ak nepotrebujes moc siroke sklo, tak ta 21 by bola idealna. Podla dostupnych informacii je 21 o trochu podarenejsie sklo ako 15 (ale testami by som sa az tak neriadil), cenovo je na tom 21 tiez lepsie...
Keby som na to mal, tak nepotrebujem batoh a vo vreckach fotovesty nosim Ltd radu: 15,21,40,70

Na krajinu su oba paradne. Ak nepotrebujes moc siroke sklo, tak ta 21 by bola idealna. Podla dostupnych informacii je 21 o trochu podarenejsie sklo ako 15 (ale testami by som sa az tak neriadil), cenovo je na tom 21 tiez lepsie...
Keby som na to mal, tak nepotrebujem batoh a vo vreckach fotovesty nosim Ltd radu: 15,21,40,70

K20D, DA 16-45/4, DA 15/4 Lim., DA 40/2.8 Lim., Tamron 90/2.8, Tamron 70-200/2.8
Skoda, ze smerovanie nie je citatelne (FF alebo APS-C).Hned by sa lahsie rozhodovalo. Mne by stacilo aj 15,35,70 - to by ani vestu netrebalo. Ta pracktickost a prevedenie nema chybu.andy_d píše:Ja by som bral oba![]()
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
Když jsem pořídil pentax, tak jsem se rozhodl na začatek koupit 2 "palačinky" (21 a 70), já vím, že neustale měnit monofokaly je opruz zvláště venku, ale tyhle skla za to určitě stojí, 15-ku bych vzal pokud bych nevěděl co s prachama osobně mi na ní vadí, že je málo univerzální-prostě sklo na krajinky, architekturu ostrý cca od f8, 21 je taky svým způsobem kompromis(málo širiká na ap-sc), ale má lepší světelnost a "napříč žánry" odvede slušnou práci.
Ja by som sa zas skor prihovaral za 15mm, zo skusenosti s 12-24 ... ohnisko 20-24 takmer nepouzivam. To radsej dam 35mm lmt a zoomujem nohami. Hold clovek ma k tomu sirsiemu ohnisku vzdy blizsie, fotky z toho posobia ovela lepsie /samo vhodne nakomponovane/. Ak zvazujes financie, asi by som siel do sirsieho skla. Potom uvidis ci tu 21 vobec potrebujes. Skor sa obavam, ze by si chcel este sirsieHolman píše:Asi to tak dopadne. Díky.

http://dudo.zonerama.com/