Na dpreview je teď thread o selhání SDM na DA* objektivech. Stalo se to někomu z vás?
http://forums.dpreview.com/forums/readf ... d=33072003
Vím, že Tomáš Fafek měl problém, ale snadno vyřešený. Ještě někdo o někom víte?
selhání SDM
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
Ano, stalo sa to mne na 16-50, ktory je momentalne na reklamacii
bohuzial Pentax u mna stratil uplne doveru, nie je nan spolah aj koli problemom s K10D v minulosti, ale zatial aj nadalej ostavam fotit Pentaxom a vzdy si so sebou radsej zoberiem viac prislusenstva, keby sa nieco nahodou rozhodne odist.

Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470
-
- V.I.P člen
Rozbil se do nefunkčnosti celkem dvakrát.Jednou oprava za týden - vypadlé kontakty.Podruhé již to bylo složité a v Hamburku jim to trvalo 2 a půl měsíce.Dodnes nevím co to bylo...
Zatím jezdí jak má,ale 100% spoleh to u mě dávno ztratilo.Takže je lepší mít každý(?) objektiv dvakrát a tělo raději také.
"Chceš u Px jistotu? Kup vše dvakrát a tahej to všude ssebou" 

K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- Pokročilý uživatel
Selhání SDM...
Aby to tu nevypadalo, že se všechno musí zákonitě podělat - mám dva ks SDM objektivů (každý jiný) a už rok mi běhají bezproblémově. Stejně tak jako dvě staré Sigmy FF a dvě skla Ltd. Vše nakoupeno ve státech přes Amazone a Adoramu. 8) Snad to tak i zůstane...