máte někdo DA 200/2.8
Moderátor: Moderátoři
máte někdo DA 200/2.8
Chtěl jsem se zeptat na zkušenosti s tímto objektivem, pár testů a recenzí jsem přečetl. ale zajímají mě skutečné postřehy uživatelů z praxe, připadá mi, že tohle sklo není tak špatný jak se o něm občas píše, uvažuju o jeho pořízení, díky za názory
Špatný určitě ne, ale tady lidi většinou nemají na pořizování nějakých úchvatných monofokálů před 20000. Tipuju, že skoro každý si koupí Tamron 70-200 a utěšuje se tím, že zase o tolik horší není. Nebo jako já, mám Sigmun 180/3,5 a utěšuju se tím, že to není až takový rozdíl.
Ale pokud nemáš rád kompromisy, tak směle do toho. Ve správných rukách je rozdíl oproti nějakému 70-200 zoomu opravdu znát, bokeh je mnohem hezčí.
Ale pokud nemáš rád kompromisy, tak směle do toho. Ve správných rukách je rozdíl oproti nějakému 70-200 zoomu opravdu znát, bokeh je mnohem hezčí.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Mne by sa zisiel skor 300/2.8
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
Vsetkych vas zdravim. Jeff, DA*200/2.8 mam uz vyse jeden a pol roka.
Takze si dovolim smelo vyhlasit ze je to fantasticke sklo.
Ani 31/1.8 ma tak neprekvapila.(asi preto ze v jej pripade som kvalitu
bral ako samozrejmost ('
'))
Lepsia 200-ka od tej "nasej" je len C200/2,0 ,ale za 5-nasobnu cenu to
vnimam ako povinost(':D').
S DA*200 bezne fotim na plnu dieru ak si to situacia vyzaduje a na rozdiel
od vysledkov "merani" roznych stupidweb je prax uplne ina.
Jednoznacne toto sklo patri medzi moje najoblubenejsie, co mi potvrdila
aj statistika v LR.
bral ako samozrejmost ('

aj statistika v LR.
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)
...a nechceš se nahodit nějaký snímek..?? Nebo alespoň dát odkaz, pokud je máš někde vystavené...Miho píše:Vsetkych vas zdravim. Jeff, DA*200/2.8 mam uz vyse jeden a pol roka.
bral ako samozrejmost (''))
aj statistika v LR.
Díky
Pentax
Vincent Gaye so svojim Ferrari 250GT Berlinetta

crop 1:1 nijako neupravovany:

lahke telo s lahkym sklom ako stvorene na panning:

pri foteni tychto sialencov napachnutych kerozinom sa vam tiez moze ujst nejaka ta vodna sprcha.Tu je na mieste okrem tela mat utesneny aj objektiv.

crop 1:1 nijako neupravovany:

lahke telo s lahkym sklom ako stvorene na panning:

pri foteni tychto sialencov napachnutych kerozinom sa vam tiez moze ujst nejaka ta vodna sprcha.Tu je na mieste okrem tela mat utesneny aj objektiv.

RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)
pentax A200
Miho> fotky vypadají luxusně, perfektní kresba...
řeším teď koupi A* 200/2.8 ED, nemá někdo praktické zkušenosti? je to sice MF ale jinak má samé +
Nemám teď volné prostředky ale tohle sklo se objeví jen párkrát do roka, noa na DA200 asi nikdy nebude dost $...
řeším teď koupi A* 200/2.8 ED, nemá někdo praktické zkušenosti? je to sice MF ale jinak má samé +
Nemám teď volné prostředky ale tohle sklo se objeví jen párkrát do roka, noa na DA200 asi nikdy nebude dost $...
...takže klasika...
špatné sklo... doprdele..
omlouvám se, ale asi nejen já jsem narazil na tvrzení, že DA*200/2,8 SDM není špatné sklo, ale nic moc extra to není... jak tomu rozumět..?? Mě to přijde, že takové pověsti blijou debilové, co na to sklo nebudou mít a tak ho raději pomluví a tím se sami před sebou ospravedlní, že si ho nekoupí.. situace mi těžce připomíná "kauzu" Apple.. jakýkoliv... včetně iPhone.. raději pomluvit, než si vyzkoušet a popřemýšlet, jak to vlastně celé je... vyzkoušet.. nevyhovuje..?? Dobře, ale objektivně napsat proč... ne vymýšlet kraviny, který každý uživatel hned prokoukne...
....moc díky za ty fotky.. jsem moc rád, že mé tušení se nejen potvrdilo, ale že přesahuje mé očekávání... asi jsi zatížen na sport, ale kdyby jsi nědkdy fotil noční fotky... ideální nějaký hudební klub
tak by bylo prima, kdyby jsi je sem také vložil.. díííky
...ještě jednou se omlouvám přítomným, ale mě už tenhle přístup fuckt štve... co to je doprkýnka za výchovu..??
špatné sklo... doprdele..
omlouvám se, ale asi nejen já jsem narazil na tvrzení, že DA*200/2,8 SDM není špatné sklo, ale nic moc extra to není... jak tomu rozumět..?? Mě to přijde, že takové pověsti blijou debilové, co na to sklo nebudou mít a tak ho raději pomluví a tím se sami před sebou ospravedlní, že si ho nekoupí.. situace mi těžce připomíná "kauzu" Apple.. jakýkoliv... včetně iPhone.. raději pomluvit, než si vyzkoušet a popřemýšlet, jak to vlastně celé je... vyzkoušet.. nevyhovuje..?? Dobře, ale objektivně napsat proč... ne vymýšlet kraviny, který každý uživatel hned prokoukne...
....moc díky za ty fotky.. jsem moc rád, že mé tušení se nejen potvrdilo, ale že přesahuje mé očekávání... asi jsi zatížen na sport, ale kdyby jsi nědkdy fotil noční fotky... ideální nějaký hudební klub

...ještě jednou se omlouvám přítomným, ale mě už tenhle přístup fuckt štve... co to je doprkýnka za výchovu..??
Pentax