SIGMA 70-200 APO DX II HSM servisni manual

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

SIGMA 70-200 APO DX II HSM servisni manual

Příspěvek od bigfoot » 11 črc 2009, 19:34

Nevite poradit kde sehnat servisni manual na tento objektiv, pripadne jak ho rozebrat?
Konkretne se mi jedna o predni cocku. Pri posledni ture ze me zaparila a zevnitr mam na ni ted tecky od skondenzovane pary :(

Kazda rada dobra...
Dekuji predem
...K10+K5...
a rozne serepeticky

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: SIGMA 70-200 APO DX II HSM servisni manual

Příspěvek od miky_lbc » 11 črc 2009, 19:43

bigfoot píše:Nevite poradit kde sehnat servisni manual na tento objektiv, pripadne jak ho rozebrat?
Konkretne se mi jedna o predni cocku. Pri posledni ture ze me zaparila a zevnitr mam na ni ted tecky od skondenzovane pary :(

Kazda rada dobra...
Dekuji predem
Vůbec netušim :-(. Taky mam tenhle objektiv, jen mi už leží druhým měsícem na reklamaci (prej ho posílali do JP).

Otázkou je, jestli by to nebylo na reklamaci... je to přecejenom sigmácké "star" sklo a vodní pára by se tam dostat neměla...

Hanz85
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hanz85 » 11 črc 2009, 20:46

miky_lbc píše:
bigfoot píše:Nevite poradit kde sehnat servisni manual na tento objektiv, pripadne jak ho rozebrat?

Kazda rada dobra...
Dekuji predem
Vůbec netušim :-(. Taky mam tenhle objektiv, jen mi už leží druhým měsícem na reklamaci (prej ho posílali do JP).

Otázkou je, jestli by to nebylo na reklamaci... je to přecejenom sigmácké "star" sklo a vodní pára by se tam dostat neměla...
No a já myslel že jsem jedinný :-D Ty tečky jsem měl také pod přední čočkou. Domluveno s pánem v VKfoto, posláno do Prahy do AWH servisu a vyčištěno od teček a samozřejmě vše na záruku. Poštovné jsem platil jen do VKfota. Zpět zasláno zdarma. Doba vyřízení cca 25 dní,a objektiv jsem měl doma. Jen škoda že nato ta Sigma trpí jak tak vidím a to jsem ji ven ani netahal,byla většinu času jen ve skříni :roll:
Digitál je pro mě řešením,jen když dojde film... :-)

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 11 črc 2009, 21:03

Hanz85 píše:
miky_lbc píše:

Kazda rada dobra...
Dekuji predem

No a já myslel že jsem jedinný :-D Ty tečky jsem měl také pod přední čočkou. Domluveno s pánem v VKfoto, posláno do Prahy do AWH servisu a vyčištěno od teček a samozřejmě vše na záruku. Poštovné jsem platil jen do VKfota. Zpět zasláno zdarma. Doba vyřízení cca 25 dní,a objektiv jsem měl doma. Jen škoda že nato ta Sigma trpí jak tak vidím a to jsem ji ven ani netahal,byla většinu času jen ve skříni :roll:
Já ho mam v reklamaci s podělaným ostřením... doufám, že mě ta pára taky nepotká :o(.

Hanz85
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hanz85 » 12 črc 2009, 19:41

miky_lbc píše:
Hanz85 píše:
miky_lbc píše: Vůbec netušim :-(. Taky mam tenhle objektiv, jen mi už leží druhým měsícem na reklamaci (prej ho posílali do JP).

Já ho mam v reklamaci s podělaným ostřením... doufám, že mě ta pára taky nepotká :o(.
No každopádně tak nějak tuším jak se to stalo...nebo spíš jak těm sraženým kapkám předejít... Ono tomu objektivu ani tak voda (mrholení) nevadí. Nejhorší je, když se pak vloží do toho svého originálního pouzdra. Nemusí být ani od kapek, stačí vzdušná vlhkost uvnitř pouzdra, nebo pod přední krytkou objektivu a za týden je zaděláno na tečky na čočce... :roll: Tyhle originální pouzdra jsem prostě zastrčil hluboko do skříně a používám větraná pouzdra typu Off Trail apod. Jde o to, že ty originální prostě nedokáží "dýchat" a tam je ten kámen úrazu. Tak snad to někomu pomuže :wink:

Tomáš
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš » 13 črc 2009, 06:30

Vstávají mi vlasy hrůzou, když to čtu. Mám tentýž objektiv už skoro rok a používám ho velmi často. Vláčím ho s sebou skoro pořád v brašně či na aparátu na krku a žádný problém se nevyskytl. A ani mrholení mu neuškodilo. A ochrana? Stejná jako u ostatních, tj. nasazená clona. Čocky jsou čisté a ostření rychlé a přesné i na K10. Prostě maximální spokojenost. :lol:
K5, Px DA 15/4 Ltd. Px FA* 24/2, Px DA 35/2.8 Ltd., Px F 50/2.8 Macro, Px DA 70/2.4 Ltd., Px FA* 200/2.8

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 13 črc 2009, 07:33

No ja ale nepisu o nespokojenosti, ale o tom jak si to sam vycistim. Spokojenost s objektivem naximalni!
Mrholeni mu neskodi, ten den byla vysoka vlhkost a dost chladno, tura celkem namahava - parilo se ze me jak z kominu. Tecky se neobjevili po ulozeni do brasny, ale uz na ture - objektiv byl nasazeny na aparatu. Myslel jsem si, ze jak se kapicky objevili tak i zmizi a ono ne :?
...K10+K5...
a rozne serepeticky

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 13 črc 2009, 08:29

Tohle se mi na Sigmach nelibi:
Obrázek

Pak taky ostreni na opacnou stranu a komplikovane prepinani AF/MF u modelu bez HSM. Ale opticky jsou vetsinou OK.

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 23 črc 2009, 21:46

takze...
rozebrat se nedari, jeden hodnej pan ze servisu me skousel poradit, ale nako ho rozebrat neumim, takze pujde na reklamaci a bude pokoj.. s cim ale budu fotit? bueee :cry:
...K10+K5...
a rozne serepeticky

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 23 črc 2009, 22:33

bigfoot píše:takze...
rozebrat se nedari, jeden hodnej pan ze servisu me skousel poradit, ale nako ho rozebrat neumim, takze pujde na reklamaci a bude pokoj.. s cim ale budu fotit? bueee :cry:
Hele... tak to přeju hodně štěstí. Já mam svou v reklamaci už třetí měsíc :-(. Začíná mě to už pořádně vytáčet.

TomášFencl
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od TomášFencl » 24 črc 2009, 05:33

miky_lbc píše:...mam svou v reklamaci už třetí měsíc...
Sice nejsem právník a neznám obchodní zákoník, ale mám pocit, že reklamace by měla být vyřízena do 30 dní od předání vadného výrobku na reklamaci. Mrkni se někde, řekl bych, že tři měsíce už je na vrácení peněz...
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ

Hanz85
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hanz85 » 24 črc 2009, 07:04

bigfoot píše:takze...
Každopádně bych se na nějaké rozebírání vybodnul, ono se pak ta záruka velmi lehce ztratí a to by byla škoda. Neřeknu nějaké starší M sklíčko za pár stovek, ale objektiv za 20000Kč... No, já jsem zvědavý, jestli se mě ty tečky neudělají znovu :roll: Jinak pak už nevím, starám se o něj jak o malé dítě, je v suchu.... v bezpečí před vlhkem... Každopádně pokud ano, tak Sigma u mě prohrála. To pak radši záklaďáky od P, ty taky nejsou k zahození :wink:

vladavais
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vladavais » 25 črc 2009, 19:28

Na reklamaci je 30 dnu. Jednou jsem takhle reklamoval harddisk. Prisel jsem si pro nej presne po 30 dnech, nemeli ho, tak mi vratili penize.
Bylo to v davnych dobach, kdy harddisk 3 GB stal 8,5 tisice. Za vracene penize jsem si u nich hned koupil jiny a vetsi, vypalovacku a jeste 2 krabice cedecek. ;)
Pentax K20D, Olympus C-5050Z
Sigma 17-70/2.8-4.5 DC Macro, Tair 11-A 135/2.8, Sigma 70-300 mm F4.0-5.6 APO DG MACRO
blesky Pentax AF-360FGZ, Metz 32 Z-2
stativy Fancier FT-6662A, Fomei VP-30 a GorillaPod

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 13 led 2010, 10:05

trosku ozivim stare ale pro me stale aktualni tema (lenost je svine, smutek z odlouceni jeste horsi). Tecky pri foceni nevadi pokud nemam protisvetlo (strata kontrastu) takze je objektiv prevazne bez problemu pouzitelny.

Reklamace trva prilis dlouho - ja poslu do CR, oni nemcum, nemec ma cas + doba nez se dostane objektiv domu kam patri je prilis dlouha - min mesic
Na slovensku jsem kontaktoval servis ve kterem by to umeli spravit. Na pockani to pri nejde, protoze se musi cely objektiv rozebrat.
Jelikoz s tim servisem neni rec - neochota opravy v prubehu dne a nechteji mi ani rict jak dlouho by to trvalo a kolik to bude stat, pustim se do opravy sam.
Manual jsem nikde nenasel, ale objevilo se ilustracni video zde:
http://www.youtube.com/watch?v=du-VhKbO0I0

drzte palce!
...K10+K5...
a rozne serepeticky

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 13 led 2010, 10:12

bigfoot píše:trosku ozivim stare ale pro me stale aktualni tema (lenost je svine, smutek z odlouceni jeste horsi). Tecky pri foceni nevadi pokud nemam protisvetlo (strata kontrastu) takze je objektiv prevazne bez problemu pouzitelny.

Reklamace trva prilis dlouho - ja poslu do CR, oni nemcum, nemec ma cas + doba nez se dostane objektiv domu kam patri je prilis dlouha - min mesic
Na slovensku jsem kontaktoval servis ve kterem by to umeli spravit. Na pockani to pri nejde, protoze se musi cely objektiv rozebrat.
Jelikoz s tim servisem neni rec - neochota opravy v prubehu dne a nechteji mi ani rict jak dlouho by to trvalo a kolik to bude stat, pustim se do opravy sam.
Manual jsem nikde nenasel, ale objevilo se ilustracni video zde:
http://www.youtube.com/watch?v=du-VhKbO0I0

drzte palce!
Jestli s tím nemáš zkušenosti, tak o tom raději ani nepřemýšlej... jednou jsem jednu Sigmu s celkem banálním problémem taky otevřel a už nikdy jsem jí nedal dohromady.

Je to mnohem horší, než jak to vypadá... já jsem si byl třeba 100% jistý, že jsem to dal dohromady tak, jak jak to bylo... ale stejně už mi nikdy nechodil clonovej kroužek.

Měsíc nic neni... reklamuj! Nestojí to za to.

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“