Konkretne se mi jedna o predni cocku. Pri posledni ture ze me zaparila a zevnitr mam na ni ted tecky od skondenzovane pary

Kazda rada dobra...
Dekuji predem
Moderátor: Moderátoři
Vůbec netušimbigfoot píše:Nevite poradit kde sehnat servisni manual na tento objektiv, pripadne jak ho rozebrat?
Konkretne se mi jedna o predni cocku. Pri posledni ture ze me zaparila a zevnitr mam na ni ted tecky od skondenzovane pary![]()
Kazda rada dobra...
Dekuji predem
No a já myslel že jsem jedinnýmiky_lbc píše:Vůbec netušimbigfoot píše:Nevite poradit kde sehnat servisni manual na tento objektiv, pripadne jak ho rozebrat?
Konkretne se mi jedna o predni cocku. Pri posledni ture ze me zaparila a zevnitr mam na ni ted tecky od skondenzovane pary![]()
Kazda rada dobra...
Dekuji predem. Taky mam tenhle objektiv, jen mi už leží druhým měsícem na reklamaci (prej ho posílali do JP).
Otázkou je, jestli by to nebylo na reklamaci... je to přecejenom sigmácké "star" sklo a vodní pára by se tam dostat neměla...
Já ho mam v reklamaci s podělaným ostřením... doufám, že mě ta pára taky nepotkáHanz85 píše:No a já myslel že jsem jedinnýmiky_lbc píše:Vůbec netušimbigfoot píše:Nevite poradit kde sehnat servisni manual na tento objektiv, pripadne jak ho rozebrat?
Kazda rada dobra...
Dekuji predem. Taky mam tenhle objektiv, jen mi už leží druhým měsícem na reklamaci (prej ho posílali do JP).
Otázkou je, jestli by to nebylo na reklamaci... je to přecejenom sigmácké "star" sklo a vodní pára by se tam dostat neměla...Ty tečky jsem měl také pod přední čočkou. Domluveno s pánem v VKfoto, posláno do Prahy do AWH servisu a vyčištěno od teček a samozřejmě vše na záruku. Poštovné jsem platil jen do VKfota. Zpět zasláno zdarma. Doba vyřízení cca 25 dní,a objektiv jsem měl doma. Jen škoda že nato ta Sigma trpí jak tak vidím a to jsem ji ven ani netahal,byla většinu času jen ve skříni
No každopádně tak nějak tuším jak se to stalo...nebo spíš jak těm sraženým kapkám předejít... Ono tomu objektivu ani tak voda (mrholení) nevadí. Nejhorší je, když se pak vloží do toho svého originálního pouzdra. Nemusí být ani od kapek, stačí vzdušná vlhkost uvnitř pouzdra, nebo pod přední krytkou objektivu a za týden je zaděláno na tečky na čočce...miky_lbc píše:Já ho mam v reklamaci s podělaným ostřením... doufám, že mě ta pára taky nepotkáHanz85 píše:No a já myslel že jsem jedinnýmiky_lbc píše: Vůbec netušim. Taky mam tenhle objektiv, jen mi už leží druhým měsícem na reklamaci (prej ho posílali do JP).
Otázkou je, jestli by to nebylo na reklamaci... je to přecejenom sigmácké "star" sklo a vodní pára by se tam dostat neměla...Ty tečky jsem měl také pod přední čočkou. Domluveno s pánem v VKfoto, posláno do Prahy do AWH servisu a vyčištěno od teček a samozřejmě vše na záruku. Poštovné jsem platil jen do VKfota. Zpět zasláno zdarma. Doba vyřízení cca 25 dní,a objektiv jsem měl doma. Jen škoda že nato ta Sigma trpí jak tak vidím a to jsem ji ven ani netahal,byla většinu času jen ve skříni
(.
Sice nejsem právník a neznám obchodní zákoník, ale mám pocit, že reklamace by měla být vyřízena do 30 dní od předání vadného výrobku na reklamaci. Mrkni se někde, řekl bych, že tři měsíce už je na vrácení peněz...miky_lbc píše:...mam svou v reklamaci už třetí měsíc...
Každopádně bych se na nějaké rozebírání vybodnul, ono se pak ta záruka velmi lehce ztratí a to by byla škoda. Neřeknu nějaké starší M sklíčko za pár stovek, ale objektiv za 20000Kč... No, já jsem zvědavý, jestli se mě ty tečky neudělají znovubigfoot píše:takze...
rozebrat se nedari, jeden hodnej pan ze servisu me skousel poradit, ale nako ho rozebrat neumim, takze pujde na reklamaci a bude pokoj.. s cim ale budu fotit? bueee
Jestli s tím nemáš zkušenosti, tak o tom raději ani nepřemýšlej... jednou jsem jednu Sigmu s celkem banálním problémem taky otevřel a už nikdy jsem jí nedal dohromady.bigfoot píše:trosku ozivim stare ale pro me stale aktualni tema (lenost je svine, smutek z odlouceni jeste horsi). Tecky pri foceni nevadi pokud nemam protisvetlo (strata kontrastu) takze je objektiv prevazne bez problemu pouzitelny.
Reklamace trva prilis dlouho - ja poslu do CR, oni nemcum, nemec ma cas + doba nez se dostane objektiv domu kam patri je prilis dlouha - min mesic
Na slovensku jsem kontaktoval servis ve kterem by to umeli spravit. Na pockani to pri nejde, protoze se musi cely objektiv rozebrat.
Jelikoz s tim servisem neni rec - neochota opravy v prubehu dne a nechteji mi ani rict jak dlouho by to trvalo a kolik to bude stat, pustim se do opravy sam.
Manual jsem nikde nenasel, ale objevilo se ilustracni video zde:
http://www.youtube.com/watch?v=du-VhKbO0I0
drzte palce!