Reklamácia FA 35/2 Fotoškoda
Moderátor: Moderátoři
Reklamácia FA 35/2 Fotoškoda
Zdravím Vás, cca pred 3 mesiacmi som kúpil vo Fotoškode FA 35/2. Po nejakom čase som zistil, že má mierny back focus. Navyše rýchlosť ostrenia a celkový dojem (ťažko sa to vysvetluje) je v porovnaní s napr. FA 50/1,4 od maradeura nie to pravé orechové. Nie som žiadny paranoik, ale poslal som im ho naspäť a uviedol som, že by som chcel vymeniť kus za kus. Pred cca 30min. mi volal pán zo servisu, že objektív je OK a že treba poslať telo, že FA-čko na K10D väčšinou ostrí nepresne. Zdalo sa mi, že ma chce rýchlo odpinkať. Chcem sa opýtať, na základe čoho dokáže on povedať, že ten ktorý objektív je OK? Keďže som poslal komplet balenie, nemám právo, aby mi poslali iný kus? Nechcem sa stavať do role obete, len chcem vedieť, čo si o tom myslíte a ako by ste postupovali. Ďakujem
-
- V.I.P člen
No ak PENTAX deklaruje spätnú kompatibilitu obejktívov, tak FA na K telách by mali frčať ako hodinky. Ak tam je BF/FF tak bude chyba skor v objektive ako v tele. Ak v tele tak by to malo robiť s viacerými objektívmi...bobo2 píše:podľa mojich info sa nastavenie FF/BF FA objektívov realizuje metódou pokus/omyl a servis/aspoň ten v Michalovciach/ nezaručí stopercentné nastavenie z dôvodu inej konštrukcie objektívu ako DA. Ale asi to ide tomu pomôcť.....
Ja nepozorujem rozdiel medzi FA 35/2 a FA 50/1,4.
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh
-
- V.I.P člen
-
- V.I.P člen
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pošli im aj telo, oni ti to buď nastavia, že to bude fičať ,alebo ti objektív vymenia.
Treba byť veľmi tvrdý na nich, už odmietam hyenistické dištancovanie sa servisov od tejto FF/BF chyby!! Je to vrcholne smiešne a nekorektné od či už predajcov, alebo autorizovaných servisov, že nedokážu uznať chybu ich technológie a techniky, pri ktorej nefungujú dve súčasti vyrobené na to, aby spolu fungovali a nechávajú si túto opravu zaplatiť.
V mojom prípade, kedy som mal problémy s FA-50tkou, som to poslušne zaplatil, pretože objektív bol dovezený z Japonska a naťahovať sa s nimi ešte o uplatnenie si záruky bol beh na dlhú neistú trať. (pritom ak ide o originálneho výrobcu, ktorý garantuje kompatibilitu objektívov, musí na základe tejto garancie zabezpečiť, aby to naozaj fungovalo bezohľadu na to, či tú záruku máš medzinárodnú, nemedzinárodnú alebo len na telo...!... mal by :-/).
Ale ak máš telo i objektív v záruke, nie je dôvod na to, aby si nemal uznanú reklamáciu, v ktorej sa sťažuješ na chybovosť v zaostrovaní, ktorý je jednou z najzákladnejších vlastností fotoaparátu i objektívu a je základom toho, aby si mohol používať tieto drahé zakúpené veci.
Takže na záver... problémy s FF/BF sú chyby výrobcu na ktoré si nebol pri kúpe upozornený a s nimi oboznámený, bránia v korektnom používaní veci, ktorú si zakúpil a preto sú oprávneným dôvodom na uznanie reklamácie.
Niektoré postrehy a opis problémov s FA 50-1.4 nájdeš na
http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... 4025#24025
Treba byť veľmi tvrdý na nich, už odmietam hyenistické dištancovanie sa servisov od tejto FF/BF chyby!! Je to vrcholne smiešne a nekorektné od či už predajcov, alebo autorizovaných servisov, že nedokážu uznať chybu ich technológie a techniky, pri ktorej nefungujú dve súčasti vyrobené na to, aby spolu fungovali a nechávajú si túto opravu zaplatiť.
V mojom prípade, kedy som mal problémy s FA-50tkou, som to poslušne zaplatil, pretože objektív bol dovezený z Japonska a naťahovať sa s nimi ešte o uplatnenie si záruky bol beh na dlhú neistú trať. (pritom ak ide o originálneho výrobcu, ktorý garantuje kompatibilitu objektívov, musí na základe tejto garancie zabezpečiť, aby to naozaj fungovalo bezohľadu na to, či tú záruku máš medzinárodnú, nemedzinárodnú alebo len na telo...!... mal by :-/).
Ale ak máš telo i objektív v záruke, nie je dôvod na to, aby si nemal uznanú reklamáciu, v ktorej sa sťažuješ na chybovosť v zaostrovaní, ktorý je jednou z najzákladnejších vlastností fotoaparátu i objektívu a je základom toho, aby si mohol používať tieto drahé zakúpené veci.
Takže na záver... problémy s FF/BF sú chyby výrobcu na ktoré si nebol pri kúpe upozornený a s nimi oboznámený, bránia v korektnom používaní veci, ktorú si zakúpil a preto sú oprávneným dôvodom na uznanie reklamácie.
Niektoré postrehy a opis problémov s FA 50-1.4 nájdeš na
http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... 4025#24025
aneb 9 z 10 pentaxistů doporučuje "A" objektivykolista2 píše:Třeba ručně
OT, ale nedalo mi to
a navíc to vypadá cool když kroutíte ostřícím prstencem, ptorože se zdá, že víte, co děláte...
P.S. mám 2 FA zoomy a FA 35 a nezaznamemal jsem problém. Ale možná to bude tím, že jsem BF/FF radši nijak nezkoumal:)
A je to tím objektivem? Zbytek skel ti ostří přesně? Pokud ne tak si můžeš FF a BF přímo v K10D poštelovat ..
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz