makro

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
stanky
Uživatel
Uživatel

makro

Příspěvek od stanky » 13 úno 2009, 10:25

ahoj všem trochu jsem přemýšlel (u mě zcela ojedinělé) kdyz mám makro objektiv dejme tomu 50 min zaostřovací vzdálenost 12 cm a vyfotím na film z co největší blízkosti tak budu mít poměr 1:1 dám tento objekti na crop zrcadlovku takže je z něj 75 s zaostřovací vzdáleností 12cm tudíž výsledné foto bude asi 1:0,75 tedy lepší přiblížení. Můj dotaz je tedy jasný je to tak nebo nikoli má s tím někdo zkušenost nebo odkaz na článek řešící tento problém dík
K20D, MZ10

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

zbyna
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyna » 13 úno 2009, 10:33

Takhle to nefunguje...
Crop faktor znaci orez snimku - takze z toho tveho "puvodniho" snimku (rozumej z kinofilmove zrcadlovky) se jakoby orizne okraj - zvetseni bude stale 1:1 (1cm v realu se bude rovnat 1cm na cipu), jenom toho na fotce uvidis min (protoze cip v digitalnich zrcadlovkach je mensi nez kinofilmove policko)

stanky
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od stanky » 13 úno 2009, 11:04

tomu takle rozumím ale když z nečeho udělám výřez a následně dve stejně velké fotografije tak na které bude předmět větší na kinofilmu nebo na digi určitě na digi takže to nebude reálně vyšší zvětšení ale ořezové
K20D, MZ10

zbyna
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyna » 13 úno 2009, 11:11

To mas samozrejme pravdu, ale pojem macro a pomer zobrazeni se vztahuje jenom k zobrazeni na policko kinofilmu nebo na cip, rozhodne se nikdo nezabyva tim jestli se vyvolava fotka A3 nebo A4 ;)

PS: Nic ti nebrani filmovou fotku vyvolat vetsi a pak ji oriznout :-D

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“