Makroobjektiv? Tamron 90 vs Sigma 105 vs Pentax 100

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Makroobjektiv? Tamron 90 vs Sigma 105 vs Pentax 100

Příspěvek od DjLuke9 » 02 úno 2009, 16:03

Takze prichádza pomaly u mna cas kedy si chcem kupit Makroobjektiv.
Kratke cklo nechcem chcem dlhsie...Takze na vyber su tie tri hore v nadpise napisane...
Osobne sa priklánam k Tamronu 90/2,8. Vela ludi ho ma, vsetci si ho pochvaluju a mal len dobre recenzie.
Sigmu moc ludi nema ty co ju maju si ju tiez pochvaluju. A s Pentaxom je to trosku zahada. Je najdrazsi ale podla uzivatelov nie je moc dobry aspon nova verzia D-FA 100/2,8. Aj v recenziach ho docela skritizovali a vysiel omnoho horise ako Tamron 90/2,8. Najlepsi je zevraj stary Pentax FA 100/2,8 ten vsak zohnat nie je lahke,repsektive nidke som ho nevidel.
Stretol som sa len s jendym clovekom co ma DFA 100/2,8 takze nejake objektivne informacie nie su...
Moj osobny favorit je Tamorn 90/2,8 koli rcenziam a skusenostiam uzivateloma v neposlenom rade aj koli cene ktora je hodne priazniva.
Preto ktory by ste mi doporucili vy? Najlepsie by bolo keby napisali ludia co vyskusali anpr Sigmu a tamrona alebo Pentax a Tamorn:)

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Tomáš
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš » 02 úno 2009, 16:19

Nenadávej mi na DFA100/2.8 :D . Mám ho a nemůžu si stěžovat. Pravda je, že se občas zapomene při ostření a je třeba mu připomenou na co ostřit. Ale není to reportážní sklo. Na rozdíl od obou konkurentů je možné kdykoli doostřovat, bez nutnosti přepínat na manuál, což vidím jako OBROVSKOU výhodu. Jestli jsi z Prahy, můžeš si ho někdy vyzkoušet.
K5, Px DA 15/4 Ltd. Px FA* 24/2, Px DA 35/2.8 Ltd., Px F 50/2.8 Macro, Px DA 70/2.4 Ltd., Px FA* 200/2.8

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 02 úno 2009, 17:03

Tomáš píše:Nenadávej mi na DFA100/2.8 :D . Mám ho a nemůžu si stěžovat. Pravda je, že se občas zapomene při ostření a je třeba mu připomenou na co ostřit. Ale není to reportážní sklo. Na rozdíl od obou konkurentů je možné kdykoli doostřovat, bez nutnosti přepínat na manuál, což vidím jako OBROVSKOU výhodu. Jestli jsi z Prahy, můžeš si ho někdy vyzkoušet.
Podla recenzii je na tom Tamron opticky rovnako (ale fakt rovnako) mozno o nieco lepsie ako Pentax DFA:) ale Tamron ma jendu vyhodu a tou je prijemny priemer filtru a hlavne cena:)
Nenadavam keby som neuvazoval aj nad nim tak sa nepytam na neho:)

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 02 úno 2009, 17:58

Ja si yslim ze je ztrata casu zrovna tohle resit...

Myslim ze jsou dobre vsechny a jestli je pentax o chlup min ostry tak to dotahuje jinde... Ja mel macro sigmu 70/2,8 a byla fajna... Prodal jsem ji z fin duvodu jelikoz jsem ji ani moc nevyuzil...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 02 úno 2009, 18:00

Vzal bych co se naskytne... Pripadne to nechal rozhodnou tim jake maji prumery filtru co uz mas a jejich pouzitelnost s novym objektivem...
Pentax K20D,

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 02 úno 2009, 18:02

Ale kdyz uz tady resime blbosti taky bych se na neco zeptal, i kdyz uz o tom v historii zminka mozna byla...

Co si myslite o objektivech od samsungu? Myslite ze se lisi opravdu jen napisem a nicim jinym?
Pentax K20D,

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 02 úno 2009, 18:18

Kajfik píše:Ja si yslim ze je ztrata casu zrovna tohle resit...

Myslim ze jsou dobre vsechny a jestli je pentax o chlup min ostry tak to dotahuje jinde... Ja mel macro sigmu 70/2,8 a byla fajna... Prodal jsem ji z fin duvodu jelikoz jsem ji ani moc nevyuzil...
Nechcem zatracovat Pentax:) Ale ako hovoris ak je o chlup menej ostry...nie je co riesit v tomto ohladne vyhrava Tamron, je o chlup ostrejis ale lanejsi:)

andy_d
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od andy_d » 02 úno 2009, 18:57

Ja som pred casom riesil presne tento isty problem, v mojom vybere boli tie iste objektivy. Pre tamron som sa rozhodol lebo:
1. Kresba vychadza podla testov najlepsie
2. Cenovo bol suverenne najlacnejsi
3. Malo kedy sa stane ze ma nejaky kus problem s FF/BF (na rozdiel od sigmy)
4. Kvalitou konstrukcie je na tom z tych troch asi najhorsie (je to plastak), ale tento typ objektivu nebudes kazdy den drat, takze so zivotnostou asi problem nebude.
5. Hlucnejsie ostrenie pri tomto type objektivu tiez nevadi.
Najhorsie bolo, ze som nan cakal asi 2 mesiace, v lete minuleho roku bol s bajonetom pentax nedostupny.
Ja ho mozem len doporucit...
K20D, DA 16-45/4, DA 15/4 Lim., DA 40/2.8 Lim., Tamron 90/2.8, Tamron 70-200/2.8

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 02 úno 2009, 19:07

DjLuke9 píše:
Kajfik píše:Ja si yslim ze je ztrata casu zrovna tohle resit...

Nechcem zatracovat Pentax:) Ale ako hovoris ak je o chlup menej ostry...nie je co riesit v tomto ohladne vyhrava Tamron, je o chlup ostrejis ale lanejsi:)
No v pripade foceni makra stejne ve vetsine pripadu priclonis... Pro me je tedy mnohem padnejsi argument to ze muzu rovnou doostrovat narozdil od tamronu kde musim prepnout packu jak na fotaku tak prstenec na objektivu... Vopruz... Myslim ze lidi se divaji nesmyslne jen na ostrost jako jediny dulezity parametr objektivu.... Pentax bohuzel vic stoji...
Pentax K20D,

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 02 úno 2009, 19:11

Ted nechci rict nejakou blbost, tak me pripadne opravte...

Macroobjektiv pro ruzne pomery zvetseni ztraci svetelnost... Tenteo parametr by se teoreticky mohl take lisit pro ruzne konstrukce ne?

Pak by bylo mozne napriklad to ze pri foceni 1:1 by s jednim objektivem vychazeli delsi casy nez s jinym...
Pentax K20D,

andy_d
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od andy_d » 02 úno 2009, 19:20

Myslim, ze prave pri makre sa da krasne vyhrat s hlbkou ostrosti a nie je vzdy nutne prilisne zaclonenie, tol len tak na okraj...
Moznost rucneho doostrenia je fakt vyhoda Pentaxu, ale ak by si k tomu tamronu kupil makrosanky, mozno by si bol s cenou stale pod pentaxom a mal by si o jednu hracku navyse :)
Inak, vobec nie som proti pentaxu, keby bol s cenou niekde pri tamrone, tak ho mam urcite doma.
K20D, DA 16-45/4, DA 15/4 Lim., DA 40/2.8 Lim., Tamron 90/2.8, Tamron 70-200/2.8

andy_d
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od andy_d » 02 úno 2009, 19:26

Kajfik píše:Ted nechci rict nejakou blbost, tak me pripadne opravte...

Macroobjektiv pro ruzne pomery zvetseni ztraci svetelnost... Tenteo parametr by se teoreticky mohl take lisit pro ruzne konstrukce ne?

Pak by bylo mozne napriklad to ze pri foceni 1:1 by s jednim objektivem vychazeli delsi casy nez s jinym...
Tak o tomto som uz tiez niekde pocul a prave ohladom tamrona.
Nie som si 100% isty, zatial som to specialne neskumal, ale mam dojem, ze tamron si drzi konstantnu svetelnost pri zobrazeni 1:1 aj pri zaostreni na nekonecno. Najblizsie to urcite otestujem.

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 02 úno 2009, 19:53

andy_d píše:
Kajfik píše:Ted nechci rict nejakou blbost, tak me pripadne opravte...

Tak o tomto som uz tiez niekde pocul a prave ohladom tamrona.
Nie som si 100% isty, zatial som to specialne neskumal, ale mam dojem, ze tamron si drzi konstantnu svetelnost pri zobrazeni 1:1 aj pri zaostreni na nekonecno. Najblizsie to urcite otestujem.
Tak zrovna u Tamronu jsem v manualu studoval tu tabulku a svetelnost na 100% klesa. A docela radikalne...
Pentax K20D,

Miro Gazdura
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miro Gazdura » 02 úno 2009, 19:54

Možno že som zlyhal smerom k Pentaxu, no mal som možnosť kúpiť buď Tamrona 90 alebo PX 100 za skoro rovnakú cenu (rozdiel bol cca 300,-- Sk) a rozhodol som sa pre TAMRON! Rouhodovanie bolo ťažké, no Tamtona som čítal, počul a videl oveľa lepšie recenzie ... a neľutujem! Momentálne ho považujem za vlajkovú loď mojej malej flotilky objektívov a som HAPPY! :lol:

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 02 úno 2009, 19:57

Jo mimochodem ten pentax je mekci akorat na plne dire, a tu u makra vyuzijes opravdu vyjimecne...
Pentax K20D,

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“