Sigma 120-400/4,5-5,6 HSM pro Pentax?
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
Sigma 120-400/4,5-5,6 HSM pro Pentax?
Ahoj, přátelé. Nehovořili jste někdo teď s panem Šilarem o tomto skle? Protože v ceníku ho za slušnou cenu avizuje již po novém roce - nikde jinde žádná zmínka není... Bylo by to docela zajímavé - pro Pentax je delších objektivů jak šafránu 

Pavel
-
- Významný člen
Nu, Ing.Šilar má podklady od Sigmy (Hama, Brno). Volal jsem tam a p.Stejskal mi potvrdil, že Japonci avizují dodávku v lednu. Pokud jde o OS, je v tom trochu nejasno - ale vzhledem ktomu, že na 120-400 má přepínač 3 polohy (zhruba vertikál, + horizontál, vypnuta OS) je přesvědčen, že by to neměl být problém... Taže se těšme na leden - únor 2009
BTW: pro zajímavost - v celé ČR dodnes v síti tuzemského zastoupení Sigmy nebyl nárokován ani jeden objektiv Sigma 150-500 pro Pentax (který má stejný systém OS, abychom si mohli věc ověřit), tak to může dopadnout stejně i se 120-400...

BTW: pro zajímavost - v celé ČR dodnes v síti tuzemského zastoupení Sigmy nebyl nárokován ani jeden objektiv Sigma 150-500 pro Pentax (který má stejný systém OS, abychom si mohli věc ověřit), tak to může dopadnout stejně i se 120-400...
Pavel
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Koukal jsem na stránky Sigmy USA a Německo. Američani mají na rozdíl od naás uvedeno, že je i pro Sony, ale ne pro Pentax. Němci mají i pro Pentax s tím, že AF pouze pro aparáty s HSM (SDF) a OS nebude pro Pentax a Sony. To samé i u 150-500.
K5, Px DA 15/4 Ltd. Px FA* 24/2, Px DA 35/2.8 Ltd., Px F 50/2.8 Macro, Px DA 70/2.4 Ltd., Px FA* 200/2.8
-
- Významný člen
Tomáš: OK, byl jsem venku, takže jsem nedal sem poslední vyjádření výrobce k Sigmě 150-500 (skutečně je to, jak píšeš
) :
Keine OS Funktion an Pentax und Sony Kameras. Wenn die Kamera kein HSM unterstützt, funktioniert der AF nicht.
Tedy optická stabilizace v objektivu není dostupná pro bajonety Pentax a Sony, kde se využívá stabilizačního prvku u snímače.
K20D podporuje ultrazvukové zaostřování, takže s tímto objektivem kompatibilní je.
Proto ho třeba Oehling a jiní nabízejí (za docela slušnou cenu cca 20K), ovšem protože nikdo neobjednal, nenárokovali u Sigmy... A já zrovna pocítil dopad světové finanční krize na můj dosud vyvážený rozpočet

Keine OS Funktion an Pentax und Sony Kameras. Wenn die Kamera kein HSM unterstützt, funktioniert der AF nicht.
Tedy optická stabilizace v objektivu není dostupná pro bajonety Pentax a Sony, kde se využívá stabilizačního prvku u snímače.
K20D podporuje ultrazvukové zaostřování, takže s tímto objektivem kompatibilní je.
Proto ho třeba Oehling a jiní nabízejí (za docela slušnou cenu cca 20K), ovšem protože nikdo neobjednal, nenárokovali u Sigmy... A já zrovna pocítil dopad světové finanční krize na můj dosud vyvážený rozpočet

Pavel