Jaké máte zkušenosti s tímhle objektivem? Vím, je těžký (cvalda má 615g) a pomalý (teda aspoň s mým ostřením

Co myslíte?
Moderátor: Moderátoři
Tenhle objektiv mám, chci na něj udělat tady ve fóru recenzi. Já ho mohu jen a jen doporučit... Je dokonale ostrý na všech ohniscích a má výborný přenos kontrastu. Na nejnižší cloně je na některých ohniscích slabší(CA), ale jakmile se přicloní jen o jednu clonu (f4), tak už je vše vyřešeno. Je to opravdu super objektiv, i na internetu je na něj jen samá chvála.Pavel41 píše:Ahoj, lidi.
Jaké máte zkušenosti s tímhle objektivem? Vím, je těžký (cvalda má 615g) a pomalý (teda aspoň s mým ostřením), ale chtěl bych si ho nechat: nějak mi připadá lepší, než Sigma 24-135/2,8-4,5 i s jejím AF...
Co myslíte?
Sigma je o trochu svetelnejsi, ale nejspis ji bude zapotrebi vic zaclonit pro slusnou ostrost, o kontrastu ani nemluve.Dmb píše:No nevím, já bych bral sigmu. Je svetelnejsi a i ohniskova vzdálenost je mi bližší. I pro moje použití se více hodí. A když tak vemes tak sigma ti pokryje co pentax a mas i neco navíc.
Já jsem u nich v bazaru teď kupoval Pentax A 35/2,8. Přez net. Poslal jsem prozbu o detailní fotky a oni mi je poslali. na jejich základě mi ho pak poslali na dobírku. Je tro trochu risk u bazaráku, ale vyšlo to a byly moc ochotný.lhendrych píše:Dík, až pojedu okolo kouknu se.