Mám nový objektiv a chci se pochlubit...
Moderátor: Moderátoři
Re: Mám nový objektiv a chci se pochlubit...
na zrkadlovke to dáva zmysel, inak by si toho v hľadáčiku veľa nevidel, na bezzrkadlovke je to jedno, displej to vykompenzuje a navyše vidíš reálnu hĺbku ostrosti - preto som čakal zmenu aspoň na K-01, ale žiaľ, zatiaľ nenastala...
bedo: ten problem s dopocitavanim casu vs. clona pre MK objektivy, pricom na M42 to ide a ide to aj pre Olympus cez adapter ma jednoduche vysvetlenie. Je to kvoli packe clony .. ked nasadis MK objektiv, packa automaticky ide do maximalne otvorenej clony. AK objektivov samozrejme ide nstavovat v tele, MK nie, pricom ale ak nastavis clonu na fotaku, pri expozicii tu packu posunie. Preto vlastne treba pouzivat M modu a zelene tlacitko. Da sa to vyriesit, ak by si odstranil mechanicky tu packu, aby sa neposuvala pri nasadeni do fotaku. Potom by to slo rovnako ako na tom Olympuse .. inak to tiez funguje na objektivoch , ktore maju A. rezim + clona, akurat ze vsetky su AK objektivy .. okrem Adaptall2-PK adaptera, tam to ide tiez.
MK = Pentax-M bajonet PK/A
AK = Pentax-A bajonet PK/A
MK = Pentax-M bajonet PK/A
AK = Pentax-A bajonet PK/A
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1
To je ten slávny clonový simulátor (ktorý v nových Pentaxoch chýba), ak sa nemýlim. Je mi to v podstate jedno, aj so zeleným tlačítkom sa dá žiť, skôr by som uvítal poriadny hľadáčik, prípadne celú retro zrkadlovku - vraj má teraz čosi také uviesť Nikon.
Bedo, neviem si predstaviť, ako by sa správal foťák, či už s kontrastným, alebo fázovou detekciou ostrením, pri zaclonenom objektíve a horších svetelných podmienkach. Ani manálnym ostrením by si nevedel spraviť ostrú fotku. Ono zväčšovanie opťiky AF modulu je práve preto, aby foťak videl, kde zaostriť čo najpresnejšie a najrýchlejšie a tým, žeby to mal robiť v šere na f8, neviem neviem, koľkokrát by prebehol celým rozsahom.
Yoli, asi máš pravdu, ale v praxi som si žiadny problém nevšimol, len som si pochvaľoval, že zasa môžem normálne používať clonový krúžok v A režime (aspoň na Olympuse). Ale ja používam AF veľmi zriedkavo, tak to môže byť aj tým.
bedo: asi to bude ono .. a poriadny hladacik by veru bol fajn...
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tož, Tamron 90 mm f2.8 doma, už se těším, až vyfotím něco víc, než test maximálního přiblížení
Obvyklá bazarovka za EF 50/1,2 činí 25.000 až 28.000 Kč. Za cenu 35.000 až 40.000,- je v bazaru EF 85/1,2, což jiná liga.matak77 píše:Ivane Canon 50 f1,2 USM stojí 40K, myslím že cena tutoho Pentaxu je naprosto adekvátní. .....
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
Ještě k tomu proclení. S prodejcem jsem se domluvil, že to pošle jako dárek a vyplní i dokumenty kvůli proclení s mizivou hodnotou.Ivan-K píše:Clo a DPH sa vzťahuje kludne aj na nefunkčný tovar za 1USD ak bude suma za dopravu dostatočne vysoká, čo z USA je takmer vždy. Pre colný úrad je podstatná celková suma, ak je prekročená, zahajuje sa colné konanie a DPH nikoho neminie !!!
Sklo zaujímavé, až teda na cenu , obdivujem ludí ktorý sú ochotný dať tolké groše za manual focus, ja osobne by som za to radšej zobral fungel novú Sigmu 50mm f/1,4
A žádnou DPH ani CLO jsem neplatil.
Jediná nevýhoda je, že se to nedá pojistit. Kdyby se zásilka ztratila, přijdu o prachy.
Ako som písal ak by bola suma za poštovné trebárs 70USD, tak platíš DPH aj ked tovar vo vnútri máš grátis, taký je zákon a colné oddelenie zo zákona musí konať, lebo inak by bol z ich strany porušený zákon a kto by chcel prísť o teplé miestečko...
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
V máji t.r. som kupoval cez internet od istej US firmy nejake IR filtre. Kus sice bol za 10 USD, ale s dopravou a nasledne precelmím u nas cez DHL ma kus stal 20€ (na rozmer APS-C). Dan som platil aj z dopravy. Volala mi pracovnička z DHL, že chce fakturu. Tak som to poslal. Okrem toho, oni ak vidia odosielatela firmu, tak ide o komerčnu zasielka. Otvorenie, alebo sken to istí. Je velmi mala pravdepodobnosť, že sa vyhnete plateniu cla a DPH.fyby píše: Ještě k tomu proclení. S prodejcem jsem se domluvil, že to pošle jako dárek a vyplní i dokumenty kvůli proclení s mizivou hodnotou.
A žádnou DPH ani CLO jsem neplatil.
Jediná nevýhoda je, že se to nedá pojistit. Kdyby se zásilka ztratila, přijdu o prachy.
Tak, ako píše Duves, na škatuli môžte mať aj, že božím darom z Vatikánu, no pokiaľ je to z USA a priložený printscreen z eBay, tak už vedia, ako postupovať, otvoriť, rentgén. Kľudne Vás nakoniec nechajú sadnúť aj za vlastný služobný comp, aby ste sa prihlásili na eBay konto, kde si z transakcie spravia vlastné printscreeny, že faktúra. Tuším do 22€ sa neplatí nič, do 160€ DPH a nad 160€ aj CLO aj DPH. Sadzby +- si preverte platilo to pred 1-2 rokmi.
Kupoval som cez ebay z USA Pentax Superprogram /70 dolárov s poštovným/. Prišlo mi poštou oznámenie z colnice a musel som do BA. Krabicu som otváral pred colníkom. Platil som len DPH. Colník tvrdil, že ak to nie je nový tovar, tak clo neplatím. Z USA mám 2 objektívy / Pentaxforums / a poštárka mi ich doniesla až domov bez cla a DPH. Teraz zvažujem Pentax 645N z Japonska. S clom a DPH by ma to vyšlo stále lacnejšie ako kúpiť doma /EU/.
Inak moja skúsenosť s nákupom mimo EU: malé krabičky a obálky na colnici asi iba opečiatkujú a označia, že prešlo colnicou. /hodinky, filtre, filmy, LED svetlá, oblečenie.../
Inak moja skúsenosť s nákupom mimo EU: malé krabičky a obálky na colnici asi iba opečiatkujú a označia, že prešlo colnicou. /hodinky, filtre, filmy, LED svetlá, oblečenie.../
no ja som kupoval trapnu redukciu z ebay Olympus ME - Olympus m4/3 za 8dolarov z ciny a na colnici mi zasielku zadrzali, musel som prist do Ziliny, doniest vytlaceny order ze to tolko stalo, dali razitko a nic som neplatil (mala suma).
alebo som kupoval rastrovu matnicu tiez z ciny, ale uz predajca prilozil fakturu, 89dolarov, naratali na colnici clo (ci aj DPH si nespominam) a zaplatil som dokopy snad 110euro ci kolko.
takze aj male obalky pozeraju, tolko moja skusenost.
alebo som kupoval rastrovu matnicu tiez z ciny, ale uz predajca prilozil fakturu, 89dolarov, naratali na colnici clo (ci aj DPH si nespominam) a zaplatil som dokopy snad 110euro ci kolko.
takze aj male obalky pozeraju, tolko moja skusenost.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Kupujeme mobily z Číny a v ČR to funguje tak, že ti příjde domů dopis, že ti zadrželi zásilku, pokud je u ni faktura, není problém, jinak ji musíš taky doložit. Můžeš vypsat plnou moc České poště, která pak vše za tebe vyřídí (platí se z mobilů jen DPH) a zásilku ti přinese domů. Rozhodně nikam nemusíš jezdit.
"Mít příležitost, mít dar vidění a umět zachytit..."
http://www.flickr.com/photos/106356772@N02/
http://www.MartinVozka.zonerama.com
https://picasaweb.google.com/1174281399 ... 136/JenTak
http://www.flickr.com/photos/106356772@N02/
http://www.MartinVozka.zonerama.com
https://picasaweb.google.com/1174281399 ... 136/JenTak