teda to ma mrzi....sam takto prevodom obcas kupujem foto veci, hoci radsej nie cez ebay (ten mi pride anonymny), ale cez anglicke pentaxuser forum - je to stale risk, ale aspon si overujem, ci je dotycny na tamojsom fore aktivny aj inak alebo to vyuziva na len na predaj - a ak su to ludia, ktori aj prispievaju do diskusii....tak mi to pripada trosku doveryhodnejsie. Naposledy som tak kupil K5IIs a DA*55 ....a dokonca sa mi stalo, ze mi jeden predajca (DA*55) na vlastne naklady zaplatil draheho kuriera, aby som to mal v prahe hned druhy den...a druhy mi zas k fotaku ako bonus prihodil sd kartu....holt stari dobri briti ....aCIDfire píše:Přítelé musím se podělit i o nemilou zkušenost na eBay a mnou vyhranou 43/1.9 v aukci. Bohužel nebude Platbu tam měl prodejce jen bankovním převodem, PayPal ne. Hodnocení prodejů rok zpět měl OK, tak jsem poslal prachy a měsíc uběhl a nic, opakovaně jsem prodejci psal, reakce žádná, komunikoval jsem s eBay supportem, ti mu taky poslali nějaký výhrůžky ať to kouká dát do pořádku. NIC. Může to být podvodník, mohlo se tomu člověku něco stát, čert více. Přesto mi došla už trpělivost a zašel jsem do banky udělat reklamaci zahraniční platby (cca 11 tisc). Z německé banky se pak ozvali, že storno platby provedou,ale za poplatek 40 EUR. Nu což, vyplázl jsem 40 éček a čekám jestli zbytek částky vrátí. Na eBay mám přes 260 nákupů a to i přes bankovní převody a tohle se mi ještě nikdy nestalo /dvojnásobně to naštve když se jedná o objektiv/. Poučení pro mě a možná i doporučení pro ostatní eBayisty... platit JEN PayPalem, kde je kupující krytý a peníze mu kdyžtak vrátí.
dufam, ze tych 11 tisic dostanes spet, za FA43 myslim, ze to bola fajn cena...je to skvele sklicko