Jsem rád, že ses nakonec rozhodnul a zbytečně nečekal. TK 2x budeš mít jaký? Orig. Sigma? Co se týče ceny PX 60-250, tak na Pixmanii SK stojí okolo 43.000SK - alespoň taky tomu bylo cca před týdnem. Nicméně je pravda, že cena byla asi jen hodně orientační, protože dostupnost byla v nedohlednu. 30kkč jsem předpovídal někdy před měsícem a myslím, že pokud by to sklo kreslilo opravdu bravůrně, ta částka by nebyla ani tak hrozná. Jinak 18-250 snad není utěsněný model a už vůbec nespadá do profi třídy jako právě 60-250, který PX označil za špičku svých telezoomu pro profi focení vč. absolutního utěšnění.aladin píše:to cocik: díky, přesně z MF jsem ji bral. Cena spadla skoro o 2500 a je to už ten novější model. Konvertor bude asi za dýl, ten je z ebay a jde to přes "louži" a asi i celníky ( Jinak byl jsem ji teď trochu provětrat v lese, vyplašil jsem nějaké srnky a je to vážně rozdíl oproti té cloně 6,3 na mém "megazoomu" )
70-200/2,8 Sigma nebo Tamron
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
souhlas, uvedl jsem to jako upozorneni a varovani - PX uvadi na svych strankach ze "DA* - tzv. STAR objektivy pro DSLR, mají počasí odolnou úpravu a jsou vyrobeny z kvalitního skla" . Ostatni ne. Dale dostupnost tam take uz je listopad-prosinec. tesim se na prvni fotky, ty rozhodnou zda to bude takova bomba, jak slibuji. ta pocasi odolna uprava by se mi hodila, ne, ze ne. jen ta 250 je trochu kratky konecMarek25 píše: Jinak 18-250 snad není utěsněný model a už vůbec nespadá do profi třídy jako právě 60-250, který PX označil za špičku svých telezoomu pro profi focení vč. absolutního utěšnění.
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky
Konvertor zkusím "Brand New 2X Teleconverter made in JAPAN BY BOWER USA for PENTAX SLR CAMERAS" - jsem na něj zvědavej a kdyby to bylo ok tak je fajn, že byl za zajímavou cenu. Cena za 60-250 při výborném výkonu kolem 30k bude asi odpovídající - udělat takový rozsah v kvalitě a utěsnění není sranda. 18-250 mám a není to rozhodně "profi" kategorie ani utěsněnej, ale za 11k a s tím rozsahem je poměr výkon/užitná hodnota z mého pohledu vynikající. Na zoomech jsem vyrostl a už na Practice jsem používal 28-210, takže jsem se dvěma záklaďákama vydržel pár dnů a stejně ho pořídil.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Chceš mi říct, že setový 18-55 a 50-200 je STAR objektiv odolný počasí? Oba jsou totiž DAcocik píše:souhlas, uvedl jsem to jako upozorneni a varovani - PX uvadi na svych strankach ze "DA* - tzv. STAR objektivy pro DSLR, mají počasí odolnou úpravu a jsou vyrobeny z kvalitního skla" . Ostatni ne. Dale dostupnost tam take uz je listopad-prosinec. tesim se na prvni fotky, ty rozhodnou zda to bude takova bomba, jak slibuji. ta pocasi odolna uprava by se mi hodila, ne, ze ne. jen ta 250 je trochu kratky konecMarek25 píše: Jinak 18-250 snad není utěsněný model a už vůbec nespadá do profi třídy jako právě 60-250, který PX označil za špičku svých telezoomu pro profi focení vč. absolutního utěšnění.
vtip mesiceMarek25 píše:V tom je rozdíl? Asi blbá otázka, co?aladin píše:cocik psal DA * a ne DA
DA - objektivy pro použití s DSLR
DA* - tzv. STAR objektivy pro DSLR, mají počasí odolnou úpravu a
jsou vyrobeny z kvalitního skla
drobny rozdil * maj byt best of best
Sony A7R III
chtelo by to, aby nekdo v cechach udelal recenzi 60-250, jde nejak k tomu nasmerovat ceske zastoupeni PX
libila by se mi prochazka po zoo ala Marek25
jeste jsem obhlizel ty fotky z afriky. obcas dle mne zvolil spatne mereni expozice [ pri stazeni fotky je kompletni exif] . takze i kajfik mel kus pravdy. dost casto byl cvakalista. chvalil u DA*200 rychle a presne ostreni, prachuodolnost a clonu 2,8 , vyuzival ji.
libila by se mi prochazka po zoo ala Marek25
jeste jsem obhlizel ty fotky z afriky. obcas dle mne zvolil spatne mereni expozice [ pri stazeni fotky je kompletni exif] . takze i kajfik mel kus pravdy. dost casto byl cvakalista. chvalil u DA*200 rychle a presne ostreni, prachuodolnost a clonu 2,8 , vyuzival ji.
Sony A7R III
tezko, ted neni strelivo a na vic, ta otazka nesla na tebe, ale obecne na to, zda recenze ze strany zastoupeni RX jde realizovat. foceni v zoo v troji je dle mne v praze idealni misto na otestovani tohoto skla.
Prosickemu Canoni na recenze skla a fotaky pujcuji, tak proc by nekomu z fora nepujcil PX na recenzi sklo?
Prosickemu Canoni na recenze skla a fotaky pujcuji, tak proc by nekomu z fora nepujcil PX na recenzi sklo?
Sony A7R III
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já vím, jak to bylo myšleno a má odpověď byla myšlena samozřejmě jako vtip. Pan Prosický je profi fotograf, proto mu zastoupení firmy foťák nebo sklo půjčí. Tím je samozřejmě zaručena jednak "bezpečnost" zapůjčené věci a jednak testy s maximálním využitím testované věci. Nejsem si jistý, ale odvážím si tvrdit, že všichni tady jsme amatéři, kterým by PX CZ půjčil leda setový objektiv Já bych k 60-250 potřeboval ještě K20, ale kamarád je stále nezvěstný, takže mám zatím smůlu BTW: ZOO už by teď byla na nic, většina zvířat je již v pavilonech. Kdybych měl tu čest, jel bych jej otestovat do hor, kde je mnoho k focení - ČR/SK. Tento víkend beru Sigmu do "Liberce"...
no Canon nema asi zadne dx tele ale kdyz uz tak si myslim ze pentax ma bliz k 70-200/4 USM nez k 100-400...elho_cid píše:Cenu toho 60-250 IMHO určili podle konkurence. Nejbližší podobný u Canonu (ovšem po přepočtu na FF) je 100-400 L, který stojí 45000 a podobný rozsah dodává i Olympus (50-200 na cropu 2), který za něj chce 29000. Čili by byli hloupí, kdyby ho prodávali za 25000 a míň.
A co jsem postrehl tak na 70-200/4 je jen sama chvala a pri tom stoji par supu... Je vyvedeny v kovu atd...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM