lennyl píše:Gaprielko: uz si nakupil techniku, ze ci je stale tento post aktualny...?
snad uz aj rok nefotim svadby, z jednoducheho dovodu - som lenivy

. zopar starsich fotiek mam tu:
https://plus.google.com/u/0/photos/1056 ... 229/albums
Klingo tu davnejsie napisal par postrehov k tvojmu uverejnemu albumu, musim doplnit par svojich postrehov:
- hodilo by sa esteticky zoradit do foto knihy zabery s rozdielnym vyvazenim bielej do skupin (aspon na protilahle dvojstrany)
....
lennyl: Dakujem za vycerpavajuce info a za pripomienky ku fotoknihe
Ano, post je z casti este stale aktualny, ale co sa tyka nakupu techniky, tak prave koncom minuleho tyzdena som si objednal dvojicu DA* - 16-50 a 50-135, aj napriek vsetkym kritikam, co som kde cital/pocul o 16-50, tak som siel do neho a uvidim, co prinesie.. u mna malo vyznam hlavne jeho utesnenie.. fotak okrem fotenia svadieb chcem pouzivat na kopec dalsich prilezitosti (turistika, dovolenka, rodina..) a tam sa mi to utesnenie aj zide.. samozrejme na novom tele a nie na K-r

K tomu som este priobjednaj aj blesk Px 540FGZ. No a 14.9. mam prvu svadbu, kde to vyskusam, tak uvidim
Co sa tyka tela, tak cakam na nastupcu K5II/K5IIs, som zvadavy co pride. Pre Px (aj ked som mohol ist do CaNikonu) som sa rozhodol lebo:
- uz Px mam a paci sa mi jeho ovladanie (skusal som Ca aj Ni - rozne modely) a nejako vzdy mi prislo, ze Px to ma dobre spravene a lahko ovladatelne (v ramci svojej triedy)
- do FF som nechel ist (nemam na to - asi po vsetkych strankach

a tak mi ostalo rozhodovanie medzi Ni D7100, Ca 7D a Px K5IIs - tu na chvaly obrazoveho vystupu K5IIs a pomeru jeho vykonu, ceny a tiez velkosti + utesnenia - mi K5IIs vysiela ako celkom jasna volba
- som optimista a verim ze Px prinesie nove "super" telo pre APS-C, kde budu definitivne vyriesene problemy s AF
- a nakoniec, nechcem byt tuctovy
Inac nedavno som bol kamoske na svadbe, kde som len tak trosku pofotil, tak mozte pozriet a posudit (budem velmi vdacny za akykolvek postreh/pripomienku), no fotky este len spracovavam, takze je ich len zopar z pripravy nevesty (
http://goo.gl/N2nByk - fotil som K-r + zakladak + starucky Pentacon 50/1,8 cez redukciu).
Inac, nema niekto fotky tych "tradicnych" lepenych fotoalbumov? Ja som bol v tom, ze fotokniha je viac zaujimavejsia, ale rad si necham poradit..
Este raz vdaka vsetkym za vsetky rady.