70-200/2,8 Sigma nebo Tamron

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 03 říj 2008, 16:16

Ještě doplnim, přeci jen v noci psát příspěvky, to mi to vždy nemyslí - Pentax známého byl v batohu, v igelitu, vyndaván jen pri focení. Objektiv neměnil. Ale z pouště foukal vítr s tím jemným pískem. A v Praze po příletu při kontrole našel pár zrníček písku vevnitř. :?

I proto než koupím, tak čekám na reálné výsledky *60-250/f4, která by měla být utěsněná. Druhý důvod proč, je ta 250 - přeci jen je v přírodě dost často 200 krátká.

Pokud nebude, tak asi by to byla Sigma 100-300/f4. U ní budu doufat ve slevu. U Sigmy 70-200 a Tamrona 70-200 pro nákup by mne přesvědčila také sleva. Tamrona bych radši, přeci jen se mi zdá o chlup ostřejší.
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Marek25
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek25 » 03 říj 2008, 16:26

cocik píše:Ještě doplnim, přeci jen v noci psát příspěvky, to mi to vždy nemyslí - Pentax známého byl v batohu, v igelitu, vyndaván jen pri focení. Objektiv neměnil. Ale z pouště foukal vítr s tím jemným pískem. A v Praze po příletu při kontrole našel pár zrníček písku vevnitř. :?

I proto než koupím, tak čekám na reálné výsledky *60-250/f4, která by měla být utěsněná. Druhý důvod proč, je ta 250 - přeci jen je v přírodě dost často 200 krátká.

Pokud nebude, tak asi by to byla Sigma 100-300/f4. U ní budu doufat ve slevu. U Sigmy 70-200 a Tamrona 70-200 pro nákup by mne přesvědčila také sleva. Tamrona bych radši, přeci jen se mi zdá o chlup ostřejší.
A to se mu písek dostal do jakýho typu? Já čekám na 60-250 taky jak na smilování, je to o tom, jak jsi psal, že těch 200mm je v přírodě zkrátka občas málo. Navíc, odolnost a lepší kresba by mě nejspíš přesvědčily k výměně za Sigmu i když bych musel dalších třeba 10kkč připlatit. Tamron asi skutečně bude opticky lepší, ale jak jsem psal už na začátku této diskuse, bude horší mechanicky a na tom mi hodně záleží. Nemám rád nějaký provozní vůle apod., chci, aby objektiv i tělo působily pevným dojmem a ne že se mi to má rozpadnout v rukách. Proč o tom píšu - četl jsem v jiný diskusi zde na PFS o Tamronech, který mají vůli v prstenci ostření nebo zoomu a není to psáno u jedoho kusu. To je pak pro mě důležitější mít o trošičku horší kresbu a kvalitní tělo objektivu, než lepší kresbu s pocitem, že mi něco odpadne :) O té Sigmě 100-300 psala Rava (zde na PFS) u jedný z jejich fotek, že ji má a výměnou za 70-200 II si hodně polepšila, co se kresby týče. To jsem se zase rozepsal.

Marek25
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek25 » 03 říj 2008, 18:38

Sigma 70-200 f2,8 HSM II - Test. Všechny fotky jsou focené ze stativu, ISO 200, samospoušť 2s, ohnisko 200mm, zapnutá redukce šumu, ostření ponecháno na auto, osvětlení v místnosti pouze žárovokou, jejíž světlo dopadalo z cca 4m na objekt. Snímky se tedy liší pouze clonou. Úpravy fotek nebyly provedeny žádné, jen otočení o 90 stupňů, foceno přímo do JPEG.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Doufám, že jsem nezvolil nějak nevhodný objekt, ale nevím, co bych jiného doma použil.

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 03 říj 2008, 18:39

Marek25 píše: A to se mu písek dostal do jakýho typu? Já čekám na 60-250 taky jak na smilování, je to o tom, jak jsi psal, že těch 200mm je v přírodě zkrátka občas málo. Navíc, odolnost a lepší kresba by mě nejspíš přesvědčily k výměně za Sigmu i když bych musel dalších třeba 10kkč připlatit. Tamron asi skutečně bude opticky lepší, ale jak jsem psal už na začátku této diskuse, bude horší mechanicky a na tom mi hodně záleží. Nemám rád nějaký provozní vůle apod., chci, aby objektiv i tělo působily pevným dojmem a ne že se mi to má rozpadnout v rukách. Proč o tom píšu - četl jsem v jiný diskusi zde na PFS o Tamronech, který mají vůli v prstenci ostření nebo zoomu a není to psáno u jedoho kusu. To je pak pro mě důležitější mít o trošičku horší kresbu a kvalitní tělo objektivu, než lepší kresbu s pocitem, že mi něco odpadne :) O té Sigmě 100-300 psala Rava (zde na PFS) u jedný z jejich fotek, že ji má a výměnou za 70-200 II si hodně polepšila, co se kresby týče. To jsem se zase rozepsal.
Co ja vim tak Sigma 100-300/f4 je hoodne povedene sklicko. Spis bych rekl ze rav srovnavala s nejakou levnejsi mene svetelnou verzi teleobjektivu od Sigmy.
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

aladin
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od aladin » 03 říj 2008, 19:03

Je pravda, že 200 bude venku hodně často krátká a proto jsem to chtěl kombinovat s 2x konvertorem, což by z pohledu peněz, váhy a rozměru (vše důležité hodnoty :o) bylo asi ok. Mám teď konec na zoomu 250 a starýho pentacona 300/4 s MF, tak vím, že i těch 300 často nestačí a hlavně kdo se má s tou starou těžkou "obludou" tahat :P Nehledě na to, že ta 300 kreslí pěkně až na f8, takže žádná sláva.

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 03 říj 2008, 19:34

Kajfik píše:Co ja vim tak Sigma 100-300/f4 je hoodne povedene sklicko. Spis bych rekl ze rav srovnavala s nejakou levnejsi mene svetelnou verzi teleobjektivu od Sigmy.
souhlas, v testech na http://www.photozone.de/nikon--nikkor-a ... on?start=2 dostal palec jako higly recommended, provedeni 4apul hvezdy. verze pro pentaxe bohuzel nema HSM. Nekde u zahranicnich uzivatelskych recenzi jsem na nej cetl hodne chvaly.Rava u svych prispevku psala, ze konecne muze fotit za spatneho pocasi. Obe delsi varianty [ sigma 100-300/f4 a pentax *60-250/f4] maji svetelnost 4. Idealni reseni momentalne neni.

EDIT: Rava prispivala do vlakna s napisem: SMC FA 100-300/4.7-5.8 http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... highlight= "Mám 100-300, celkem spokojenost, ale stovka je už někdy moc dlouhá a pokud se fotí na 300 hodně vzdálené věci, tak to dost měkce ostří. Ale za ty peníze to jde, nefotím prakticky ničím jiným." takze nema Sigmu 100-300/f4.
Naposledy upravil(a) cocik dne 03 říj 2008, 20:08, celkem upraveno 1 x.
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 03 říj 2008, 19:57

Marek25 píše: A to se mu písek dostal do jakýho typu? Já čekám na 60-250 taky jak na smilování, je to o tom, jak jsi psal, že těch 200mm je v přírodě zkrátka občas málo. Navíc, odolnost a lepší kresba by mě nejspíš přesvědčily k výměně za Sigmu i když bych musel dalších třeba 10kkč připlatit. Tamron asi skutečně bude opticky lepší, ale jak jsem psal už na začátku této diskuse, bude horší mechanicky a na tom mi hodně záleží. Nemám rád nějaký provozní vůle apod., chci, aby objektiv i tělo působily pevným dojmem a ne že se mi to má rozpadnout v rukách. Proč o tom píšu - četl jsem v jiný diskusi zde na PFS o Tamronech, který mají vůli v prstenci ostření nebo zoomu a není to psáno u jedoho kusu. To je pak pro mě důležitější mít o trošičku horší kresbu a kvalitní tělo objektivu, než lepší kresbu s pocitem, že mi něco odpadne :) O té Sigmě 100-300 psala Rava (zde na PFS) u jedný z jejich fotek, že ji má a výměnou za 70-200 II si hodně polepšila, co se kresby týče. To jsem se zase rozepsal.
Ja mam Tamrona, vuli nema a oproti setaku, jestli mi neco vadilo, tak ze zoomovani slo vic ztuha. Na www.photozone.de skutecne za mechanicke provedeni te me verze dostal jen 3 hvezdy, takze obecne to provedenim asi zadny zazrak neni a ja mel stesti. :wink: Asi tvoje druha verze sigmy 70-200/2.8 [ale provedeni pro nikon] tam ma za mechanicke provedeni 4a pul hvezdy. Verze sigmy 70-200/2.8 pro Canon ma stejne mechanicke hodnoceni a u pomeru cena/vykon poznamku - nevyrabi se.

K pisku - jedna se o bezny DA objektiv a o K200D. Vevnitr byly sice jen dve zrnicka, ale nemelo by tam byt nic. A protoze je to velmi starostllivy tvor, co ma fotak jak v bavlnce, tak z toho byl prekvapen. Mohli se mu tam klidne dostat az v Praze odnekud z tasky ci kufru pri vymene objektivu. V Africe jsi piskem zamorenej.
Sony A7R III

Rava
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Rava » 04 říj 2008, 09:33

Opravdu nemám Sigmu 100-300/4, ale velmi bych ji uvítala. Srovnávala jsem s Pentaxem SMC FA 100-300/4,5-5,6 a ta kresba je opravdu výrazně lepší, ale jak jsem psala u té fotky, budu muset nechat seštelovat foťák. Pan Koubek v Pentaxu tvrdil, že BF může být protože mám FA, nikoli DA skla, takže jsem čekala na tu Sigmu, co to udělá a holt jedem do servisu. Doufám, že potom konečně budu mít zaostřeno správně i na plnou díru.

Marek25
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek25 » 04 říj 2008, 10:30

Rava píše:Opravdu nemám Sigmu 100-300/4, ale velmi bych ji uvítala. Srovnávala jsem s Pentaxem SMC FA 100-300/4,5-5,6 a ta kresba je opravdu výrazně lepší, ale jak jsem psala u té fotky, budu muset nechat seštelovat foťák. Pan Koubek v Pentaxu tvrdil, že BF může být protože mám FA, nikoli DA skla, takže jsem čekala na tu Sigmu, co to udělá a holt jedem do servisu. Doufám, že potom konečně budu mít zaostřeno správně i na plnou díru.
S jakým tělem tu Sigmu používáš? Nevím, jak by se BF mohl stát, když mě to na K100D super funguje normálně a na K10, K20 údajně taky... Kdyžtak pak napiš, jak dopadl servis a jaká byla skutečná příčina BF. Díky.

andy_d
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od andy_d » 04 říj 2008, 17:24

Vcera som poslal na megafoto.cz dotaz na dostupnost Tamrona 70-200 f2,8 a dostal som odpoved, ze prve kusy by mali byt dostupne najskor v 42. tyzdni. Po zdrazeni je pre mna sigma 70-200 asi uz definitivne mimo hry.
Po sigme 100-300 f4 som tiez poskuloval, ale ta cena je na mna trochu moc.
K20D, DA 16-45/4, DA 15/4 Lim., DA 40/2.8 Lim., Tamron 90/2.8, Tamron 70-200/2.8

Marek25
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek25 » 05 říj 2008, 08:30

andy_d píše:Vcera som poslal na megafoto.cz dotaz na dostupnost Tamrona 70-200 f2,8 a dostal som odpoved, ze prve kusy by mali byt dostupne najskor v 42. tyzdni. Po zdrazeni je pre mna sigma 70-200 asi uz definitivne mimo hry.
Po sigme 100-300 f4 som tiez poskuloval, ale ta cena je na mna trochu moc.
Zdá se mi to trochu jako nesmysl, protože já jsem mohl mít toho Tamrona z Německa (Drážďany - měl jsem tam rezervaci po emailové domluvě přímo v kamenném obchodě) už při koupi Sigmy, tedy cca před pěti týdny, pak jsem si to rozmyslel, protože by cesta vyšla na dost peněz a kontaktoval Megafoto.cz, což je taky německá firma a ta mi dostupnost potvrdila a objektiv mohli expedovat hned po víkendu. Nicméně, tady je důkaz, že v Německu skutečně ke koupi je http://cgi.ebay.de/Tamron-SP-AF-70-200- ... m153.l1262

Ačkoli se jedná o výrobek na ebay, toto sklo mají normálně skladem v té prodejně, kde jsem jej chtěl koupit - tedy QF-Foto (http://www.qf-foto.de/) - ačkoli v sortimentu je verze pouze pro Canon a Nikon, verze pro Pentax by skutečně měla být taky - jinak ani tomu nemůže být, když je uvedena na ebay a QF-Foto je tam jako prodejce...

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 05 říj 2008, 12:25

koukal jsem se ruzne po webu a obecne uzivateli z ruznych for je tamron hodnoceny jako s lepsi optickou kvalitou a horsi kvalitou provedeni. u sigmy je to opacne.

co mne prekvapilo, je vysoke hodnoceni kvality opticke i mechanicke u sigmy 100-300/f4. http://www.photodo.com/product_1095_p2.html takoveto vysledky nejsou caste. :wink:

jen kdyby to sklo nestalo tolik :?
Sony A7R III

andy_d
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od andy_d » 05 říj 2008, 19:01

Marek25: Ak mi neveris, v pondelok ti mozem preposlat mail z megafota. Kontaktoval som aj inych dodavatelov, (niektori dovazaju tovar priamo z nemeckych velkoskladov) a stale to sklo nemaju. Ale aj keby ho mali uz pred mesiacom v ponuke, aj tak je to pol roka neskor ako pe C a N. A to je podla mna moc dlha doba!!!
K20D, DA 16-45/4, DA 15/4 Lim., DA 40/2.8 Lim., Tamron 90/2.8, Tamron 70-200/2.8

Marek25
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek25 » 05 říj 2008, 20:57

andy_d píše:Marek25: Ak mi neveris, v pondelok ti mozem preposlat mail z megafota. Kontaktoval som aj inych dodavatelov, (niektori dovazaju tovar priamo z nemeckych velkoskladov) a stale to sklo nemaju. Ale aj keby ho mali uz pred mesiacom v ponuke, aj tak je to pol roka neskor ako pe C a N. A to je podla mna moc dlha doba!!!
Tak napiš mail do těch Drážďan, můžeš si pro něj sjet nebo by ti jej asi i poslali. Nicméně, na Pentaxe vycházejí skla vždy s dlouhým zpožděním, holt první je Canon, pak pár měsíců pauza, potom přijde Nikon, následuje dlouhá pauza a je tu Pentax :)

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 06 říj 2008, 19:47

k tomu pisku v K200D s obyc. DA - :lol: dozvedel jsem se "drobny" detail, ze kdyz vylezli z busu na pousti na foceni, tak ten maly vetrik hbite zanesl hledacek tak, ze krome pisku tam nic nebylo videt :wink:

to se pak nedivim, ze se par zrnek dostalo dovnitr
Sony A7R III

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“