Zarábať na tom nechcem. Išlo mi o to, že som mal rozhasený Tamron 70-200mm a Tamron 17-50mm. Tak ma to štvalo, že som kupil Sigmu 17-50mm a T 70-200mm som chcel predať. No Sigma bola ešte horšia. No a tak začal tento projekt.
Teraz sú tie Tamrony v rámci možností ostrenia K-3 popužitelné a Sigma pôjde ešte raz na dostavenie do Booftu, ale teraz už viem ako ho majú nastaviť ( viem aké dáta má posielať Sigma telu ).
Všera som vyskúšal ladenie AF priamo s pripojeným telom, konvertorom KENKO a sklom T 17-50mm. No a je to nepopužitelné. Pri použití telokonvertora KENKO x1.4 sa posunulo ostrenie. Na stupnici vzdialenosti bolo nekonečno už pri 2m. Teda nekonečnu s KENKO konvertorom prislúcha iný bod v skle ( konkrétne označený ako 2-CLOSE) miesto posledného bodu (8-INFINITY).
Idem to teda spraviť takto na finále:
1. nafotím kopec fotiek s daným sklom
2. stiahneš originálny LENSEEP zo skla ( prevodníkom alebo cez DEBUG MODE v tele ) a načítaš ho v LENS EDITOR-e
3. uložíš nafotené fotky do jedného adresára v PC a otvoríš ich v LENS EDITOR-e
4. pre každú fotku určíš korekciu BF alebo FF ( akému posunu AF zodpovedá hodnota 1 si môžeš otestovať v tele zmenou AF adjustment ). info o bode v skle je uložnené v EXIF-e.
5. uložíš nový LENSEEP, ktorý môžeš nahrať cez telo alebo prevodník
Pravdepodobne pre správne nastavenie sa proces musí niekoľko x opakovať.
Pre túto verziu potrebujem doplniť do LEN EDITOR-a prehliadač fotiek. Tak možno v pondelok to bude