Ceny Pentax objektivů vzrostly o 15-90%!
Moderátor: Moderátoři
Re: Ceny Pentax objektivů vzrostly o 15-90%!
janmiklin: Druhá možnost by byla, aby těm malým obchodům Pentax tuhle "výstavku" s objektivy a těly dotoval. Protože oni sami nebudou za voly. Každý tam přijde, ochmatá si 5 objektivů a odejde s tím, že si to rozmyslí. Pak si ten vybraný za cenu o hodně nižší objedná přes net.
Toto je pravda,ale to je iba blbou politikou exapra.Ten objektívy nechce dodávať obchodom len preto,aby zarobil na predaji sám.Už som to kdesi písal,keď som sa v prolaike pýtal,prečo nepredávajú px,povedali mi že by nič nepredali,lebo exapro im to dodá za hodne premrštené ceny.To isté aj sieť fotolab.Toto už by ale malo byť na firme pentax,aby sa s takýmto predajcom porátali.Žiaľ,buď o tom nevedia,alebo im je to jedno.duves píše:Klingo a kde sa u nas v kamennom obchode daju osahat/odskušať objektívy pre Pentax? Lebo v BA- Prolaika 0 bodov, Megafoto nula bodov. Všetko na objednavku tak ako alza, talkive...atd atd. A ceny sme teda nemali ako amici.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
Pentax ma teraz ine problemy, jeho nezaujima nejaky maly mizerny cesky/slovensky trh.
Exapro zivi "drevo" a nie Pentax. Ja sa im ani necudujem... Na ich mieste by som sa tlacil ako servisne stredisko pre EU/vychod, lebo nemci maju monopol, nehorazne ceny prace a dlhe predlhe cakacie doby.
Kazdopadne tato cenova politika v case krizy, kde kazdy ma trocha priskrtene vydavky, je trocha na hrane.
Osobne ma chytil pocit, ze sa na to vyebem a prejdem na D700+2.8 zoomy, potazmo D300s. Pritom sa modlil, aby niekto kupil odomna techniku za normalnejsie prachy.
Exapro zivi "drevo" a nie Pentax. Ja sa im ani necudujem... Na ich mieste by som sa tlacil ako servisne stredisko pre EU/vychod, lebo nemci maju monopol, nehorazne ceny prace a dlhe predlhe cakacie doby.
Kazdopadne tato cenova politika v case krizy, kde kazdy ma trocha priskrtene vydavky, je trocha na hrane.
Osobne ma chytil pocit, ze sa na to vyebem a prejdem na D700+2.8 zoomy, potazmo D300s. Pritom sa modlil, aby niekto kupil odomna techniku za normalnejsie prachy.
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple

http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
SvadobnyPribeh.com
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo no,to tak bohužel je, ale třeba by se dalo vymyslet něco (servis, další výhody), aby to ti lidi tak nedělali. Já chtěl říct, že principielně se mi nějaké stanovování minimálních cen atd. nelíbíelho_cid píše:janmiklin: Druhá možnost by byla, aby těm malým obchodům Pentax tuhle "výstavku" s objektivy a těly dotoval. Protože oni sami nebudou za voly. Každý tam přijde, ochmatá si 5 objektivů a odejde s tím, že si to rozmyslí. Pak si ten vybraný za cenu o hodně nižší objedná přes net.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale co to zajacie umysly?100r píše:Pentax ma teraz ine problemy, jeho nezaujima nejaky maly mizerny cesky/slovensky trh.
Já bych z toho zase nedělal takovou (odchodovou) trágu... ale veselé to taky neni. Radovat se, že se někde něco zdraží je kravina. Vše má souvislost se vším a ve výsledku se to dotkne i nás tady.
Teď taky ale řešim co s Pentax systémem. Začátkem roku jsem si říkal, že si na K pořídim nějaké nové aktuální portrétové sklo. Alza má teď -20% na *55 1,4 SDM, takže se dá pořídit za 12 tis. Ale opravdu hodně váhám. Bohužel mi přijde, že památná věta RH, že být fanouškem PX je stále těžší platí rok od roku více. Do doby, kdy bude PX ještě vyrábět 135 DLSR si ho budu nechávat (myslim Pentax jako 135 systém), ale investovat do skel je zase druhá věc. Mohla by přijít DA 50 1,4
.
Teď taky ale řešim co s Pentax systémem. Začátkem roku jsem si říkal, že si na K pořídim nějaké nové aktuální portrétové sklo. Alza má teď -20% na *55 1,4 SDM, takže se dá pořídit za 12 tis. Ale opravdu hodně váhám. Bohužel mi přijde, že památná věta RH, že být fanouškem PX je stále těžší platí rok od roku více. Do doby, kdy bude PX ještě vyrábět 135 DLSR si ho budu nechávat (myslim Pentax jako 135 systém), ale investovat do skel je zase druhá věc. Mohla by přijít DA 50 1,4

-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Plně souhlasím s Honzou Miklínem, alespoň je zdravá konkurence, přeci jen cena je až na prvním místě. Přechodu na Nikon FF nelituji, jsem s ním zatím plně spokojen, spíš mě politika pentaxe vadí čím dál víc (zdražování, debilní neergonomická miniaturizace,..). Spíš by mě zajímalo procentuelní zastoupení nebo poměr vaších objektivů nový vs použitý. U mě je to jasně ve prospěch objektivů minim.z druhé ruky, novou mám akorát nikoní 50/1.8 a 135/2, která se bazarově moc nedala sehnat v době kdy jsem jí chtěl. Pentaxí skla jsem také nekupoval nové krom základního setu K10D +16-45 a pak 15/4 a prakticky nikdy jsem se nespálil
(teda kupuji jen přes eBay).

Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
O prodej techniky se bát nemusíš, já co jsem neprodal u nás jsem vždy prodal do 2-3 dne na pentaxforums.com,kde se pohybuje i dost čechů co nevědí o pentaxfriends. Teď tam budu prodávat K 50/1.2 za cenu co jsem jí koupil, abych na tom neprodělal (na CZ trhu jsem jí neprodal ani za nižší cenu).100r píše:Pentax ma teraz ine problemy, jeho nezaujima nejaky maly mizerny cesky/slovensky trh.
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
Ne za 12, ale za 15 tisíc. Navíc v Alze neumějí počítat procenta, ale to je detail.miky_lbc píše:Alza má teď -20% na *55 1,4 SDM, takže se dá pořídit za 12 tis.

M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám
https://jenc.jecool.net/
Tak, tak. Díval jsem se na něj a kdyby byl za 12 tak bych ho i vzalJenc píše: Ne za 12, ale za 15 tisíc.
Někdo asi už nekouká na ceny s daní... 

Nuz, na univerzite mi nepredlzuju zmluvu - od jula som asi definitivne len na zivnosti bez fixu zo skoly. Nejak nemam zaujem konkurovat 400tisic nezamestnanym u nasLukas_Gal píše: Ale co to zajacie umysly?

Potrebujem spolahlivy system, ktory viem v krizovych situaciach riesit okamzite. Je pravda, ze kym som Nikon D700 nastavil aby to fotilo ako PENTAX

Pri tejto nastupujucej cenovej politike ludom znacku PENTAX znechutia, zakaznikov nezaujima z coho zije predajca, ale co mozu za svoje prachy dostat.
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple

SvadobnyPribeh.com
SvadobnyPribeh.com
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No ja nepredpokladam rast cien skiel u nas. Ano, je pravda, že ak su vyššie ambicie, Pentax limituje.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
No mne hovor som posledne skusal 5D Mk. III a tiez ma hned napadlo preco nieco take este nemam (teda jasne ze pre prachy ale aj tak100r píše:Nuz, na univerzite mi nepredlzuju zmluvu - od jula som asi definitivne len na zivnosti bez fixu zo skoly. Nejak nemam zaujem konkurovat 400tisic nezamestnanym u nasLukas_Gal píše: Ale co to zajacie umysly?![]()
Potrebujem spolahlivy system, ktory viem v krizovych situaciach riesit okamzite. Je pravda, ze kym som Nikon D700 nastavil aby to fotilo ako PENTAX, by som s K-7 mal uz nieco nafotene... Som zvedavy na moj servis DA*16-50, ktory uz je na vylete do nemecka. Podla exapro sa zblaznila elektronika - trocha tie zajacie umysly pod tlakom emocii s tim aj suvisia, ale nie su definitivne. Riesim to podobne ako apple - mam produkcnu masinu, kde neriesim tuningy systemu a polrocne reinstall, ale pracujem - cize budem pouzivat system, ktory mi bude zarabat a nie splachovat prachy.
Pri tejto nastupujucej cenovej politike ludom znacku PENTAX znechutia, zakaznikov nezaujima z coho zije predajca, ale co mozu za svoje prachy dostat.

Já jsem plátce DPH. Takže už automaticky píšu ceny bez DPH.elho_cid píše:Někdo asi už nekouká na ceny s daní...