Pentax DA 14/2,8 vs. DA 15/4 Ltd
Moderátor: Moderátoři
Tak dlouho jsem testoval DA15, až jsem nakonec koupil DA14. Snad nebudu litovat. Oba mají svoje + a -, není to lehké rozhodování.
Nakonec jsem při zkoušení DA14 zjistil, že problémy, kterých jsem se s ní bál, nejsou až tak markantní. V protisvětle je úžasná, šestihránky v bokehu dělá jen občas a polarizák s přechoďákem na ní jdou při troše šikovnosti taky zkombinovat.
Kvalita mechanického zpracování je podobná sklům FA*, které si cením ještě o kousek nad Limitedy. Prostě jsem za ní rád.
Nakonec jsem při zkoušení DA14 zjistil, že problémy, kterých jsem se s ní bál, nejsou až tak markantní. V protisvětle je úžasná, šestihránky v bokehu dělá jen občas a polarizák s přechoďákem na ní jdou při troše šikovnosti taky zkombinovat.
Kvalita mechanického zpracování je podobná sklům FA*, které si cením ještě o kousek nad Limitedy. Prostě jsem za ní rád.
gratulace ... a trochu závist nemáš ten kousek náhodou z paladixu ? taky po 14 pošilhávám, ale musím pořídit blesk... asi budu letos bez širokáčeelho_cid píše:Tak dlouho jsem testoval DA15, až jsem nakonec koupil DA14. Snad nebudu litovat. Oba mají svoje + a -, není to lehké rozhodování.
Jo ten z paladixu. Rektilineální širokáč na digi mi chyběl. Vždycky jsem nosil filmově tělo a strkal na něj pevnou dvacítku, což je fajn, ale nemohlo mě to uspokojit.uray píše: gratulace ... a trochu závist nemáš ten kousek náhodou z paladixu ? taky po 14 pošilhávám, ale musím pořídit blesk... asi budu letos bez širokáče
Ten objektiv byl v dobrém stavu a cena mi připadala fér.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tieto dva objektivy sa daju zatriedit velmi jednoducho,
14/2.8 je skor na reportaz kvoli clone f2.8, ma len 6 lamiel, hviezdicka do slnka nepekna, je vacsia a tazsia nez 15/4
15/4 limited nieje tak svetelny a na f4 ma neostre rohy, ma vsak 7 lamiel a kresli krasne hviezdicky, je maly a teda velmi vhodny na krajinu,hory a fotenie zo stativu
14/2.8 je skvela, len tych ubohych 6 lamiel, za to by si zasluzili ti ......
14/2.8 je skor na reportaz kvoli clone f2.8, ma len 6 lamiel, hviezdicka do slnka nepekna, je vacsia a tazsia nez 15/4
15/4 limited nieje tak svetelny a na f4 ma neostre rohy, ma vsak 7 lamiel a kresli krasne hviezdicky, je maly a teda velmi vhodny na krajinu,hory a fotenie zo stativu
14/2.8 je skvela, len tych ubohych 6 lamiel, za to by si zasluzili ti ......
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
-
- V.I.P člen
Juuuuuj, blahoželám. Tiež som po nej poškuľoval, ale nakoniec som skončil pri inom.elho_cid píše:Tak dlouho jsem testoval DA15, až jsem nakonec koupil DA14. Snad nebudu litovat. Oba mají svoje + a -, není to lehké rozhodování.
Na druhej strane som rad, ze ju mas TY, môžem sa tak tešiť na jednu z ďalších recenzií objektívov v tvojom podaní na tomto portáli. Teda ak bude
A dufam, že sa podelíš o nejaké skúsenosti...
Inak zjednal si este nejaku cenu alebo to zostalo na tej paladixovskej?
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh