PX 60-250 za 11kkč?
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
Ale na druhé straně - Megafoto by skutečně mohlo uvážit vhodnost a správnost svých procedur:
1. Sice počítačově, ale jako JEDINÉ potvrzení objednávky odesílají promptně doklad, ve kterém (naposledy) uvádějí opis objednávky s cenou položek. Dál už jenom informují o "stavu" - třeba odeslání. Přitom by stačilo, kdyby v tom "potvrzení" byl dovětek, který je často uváděn u jiných, jistě také solidních:"Toto je automaticke potvrzeni PRIJETI Vasi objednavky.
POTVRZENI objednavky Vam bude zaslano, spolu s upresnenim dodani Vaseho zbozi, nekterym z nasich pracovniku expedice na Vas e-mail."
Ovšem je to operace navíc a ten pracovník už o tom musí přemýšlet - protože to POTVRZENÍ je forma pro-faktury.
2. Také asi není dobře, že na rozdíl od "Potvrzení" ve faktuře Megafoto už vůbec neuvede cenu položek v CZK, je v EURO, mimo pole k proplacení je drobným tiskem poznámka "Celková cena v CZK". Řekl bych, že při delších dodacích lhůtách to může přivodit problémy oběma stranám (viz "plovoucí" ceny na Megafotu při současných kurzových pohybech).
Jinak myslím, že na stejný postup řešení chyby, k jakému veřejnost dotlačila Eurotel (O2) - tj. dodání Nokií v uveřejněné ceně - jednak Megafoto prostě nemá a jednak se to trochu liší...
Ale poučné!
1. Sice počítačově, ale jako JEDINÉ potvrzení objednávky odesílají promptně doklad, ve kterém (naposledy) uvádějí opis objednávky s cenou položek. Dál už jenom informují o "stavu" - třeba odeslání. Přitom by stačilo, kdyby v tom "potvrzení" byl dovětek, který je často uváděn u jiných, jistě také solidních:"Toto je automaticke potvrzeni PRIJETI Vasi objednavky.
POTVRZENI objednavky Vam bude zaslano, spolu s upresnenim dodani Vaseho zbozi, nekterym z nasich pracovniku expedice na Vas e-mail."
Ovšem je to operace navíc a ten pracovník už o tom musí přemýšlet - protože to POTVRZENÍ je forma pro-faktury.
2. Také asi není dobře, že na rozdíl od "Potvrzení" ve faktuře Megafoto už vůbec neuvede cenu položek v CZK, je v EURO, mimo pole k proplacení je drobným tiskem poznámka "Celková cena v CZK". Řekl bych, že při delších dodacích lhůtách to může přivodit problémy oběma stranám (viz "plovoucí" ceny na Megafotu při současných kurzových pohybech).
Jinak myslím, že na stejný postup řešení chyby, k jakému veřejnost dotlačila Eurotel (O2) - tj. dodání Nokií v uveřejněné ceně - jednak Megafoto prostě nemá a jednak se to trochu liší...
Ale poučné!
Pavel
Neobhajujem megafoto, chcel som naznacit nieco ine. Co sa tyka toho O2, tak myslim ze tam bola situacia trochu ina, vzhladom na to ze zakaznik je zvyknuty nechat sa z casu nacas prekvapit super cenou za mobil od operatora. Tu sa zakaznici s ,,najlepsim vedomim,, snazili vyuzit akciu v O2.
Ale pokial sa na to divam z ktorejkolvek strany P. 60-250 za 11k kc bych bral aj ja.
Ale pokial sa na to divam z ktorejkolvek strany P. 60-250 za 11k kc bych bral aj ja.
K10d; Pentax A 50/1.7; Sigma 30/1.4DC EX; Pentax SMC A 135/2.8; Cosina 70-210/4; Sigma EF-53 DG SUPER
-
- V.I.P člen
Zákazník? Ten je až na posledním místě.Taková je většinou moje zkušenost.
Musím se ozývat stále hlasitěji,když jde o moje peníze - to je realita.A obchodník,výrobce prodejce? Ti se snaží jak co nejrychleji a co nejsnadněji k co nejvíce penězům přijít.
Za sebemenší chybu jít tvrdě po nich.Pravidla platí pro všechny stejné.
Musím se ozývat stále hlasitěji,když jde o moje peníze - to je realita.A obchodník,výrobce prodejce? Ti se snaží jak co nejrychleji a co nejsnadněji k co nejvíce penězům přijít.
Za sebemenší chybu jít tvrdě po nich.Pravidla platí pro všechny stejné.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
Dnes se mi dlouhým dopisem omluvili. Nechci to hrotit, je to jeden ze dvou obchodu, kde kupuji, tak to nechám být.
Tomáš Fafek má pravdu s tím, co něktéré obchody umí. Před rokem jsem se neprozřetelně zbavil grafiky v PC, že si koupím 8800GT. Nakonec jsem jich měl objednáno cca 10 u několika internetových obchodů. Ceny platily, neplatily, objednávky platily, neplatily ... nedostakové zboží, na kterém v zákonu džungle chtěli maximálně vydělat jak výrobce, tak dovozce i prodejce. Od té doby mám zkušenost, že objednávat se má na netu ihned a cenám a termínům dodání se nemá věřit a vše kontrolovat.
Tomáš Fafek má pravdu s tím, co něktéré obchody umí. Před rokem jsem se neprozřetelně zbavil grafiky v PC, že si koupím 8800GT. Nakonec jsem jich měl objednáno cca 10 u několika internetových obchodů. Ceny platily, neplatily, objednávky platily, neplatily ... nedostakové zboží, na kterém v zákonu džungle chtěli maximálně vydělat jak výrobce, tak dovozce i prodejce. Od té doby mám zkušenost, že objednávat se má na netu ihned a cenám a termínům dodání se nemá věřit a vše kontrolovat.
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky
VK FOTO - Novinka brzy k dostání, cena 25 150,- http://www.vkfoto.cz/engine/zbozi.html?id=21750 Tahle cena je asi pravdepodobnejsi
Tak jsem vcera zjistil ze maji na fotobalcar predvanocni akce - kdyz jsem se mrknul na jejich stranky tak nabizeli dokonce pentaxi DA* 16-50 za neuveritelnych 4600 8O - jak to dopadlo si asi dokazete predstavit - o akci se nejednalo, blbla jim databaze ale nemuzu rict ze jsem te cene veril, spis jen doufal
holt nekdy priste, aspon si nebudu pripadat jako zlodej
holt nekdy priste, aspon si nebudu pripadat jako zlodej
-
- Moderátor
A taky tam mají PX DA* 60-250 s dostupností do 3 dnů... Kdo to zkusíte?
http://www.fotobalcar.cz/zbozi/da-60-25 ... dm-136051/
http://www.fotobalcar.cz/zbozi/da-60-25 ... dm-136051/
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
Evidentne se jim nepovedl plynuly prechod na novy design - protoze mit doma za tri dny pentaxi 55mm by byl luxus
http://www.fotobalcar.cz/zbozi/da-55-1-4-sdm-136036/
...a co? mozno jenom nevis ze maji novy superrychlyho dodavatele a proto zmena toho desingu ...zbyna píše:Evidentne se jim nepovedl plynuly prechod na novy design - protoze mit doma za tri dny pentaxi 55mm by byl luxus
PS taky jsem na to koukal jako blazne zato px 50-200/4-5,6 ED maji asi nejlevnejsi ze vsech
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...